Ahojte chlapy .Pri jazde to stŕpa ,ide to od kardanu a keď to dám na hlavný stojan a točím kolesom tak je počuť ako pukocú kríže. Keď som po ceste odstavil moto a dal ruku na rozvodovku (hrušku) udržal som ju tam šesť sekúnd, tak si myslím že tam problém nebude, asi by sa to viacej zohrievalo keby bolo chytené ložisko. Chcel by som sa opýtať či sa dá kardan vymeniť bez demontáže kyvného ramena alebo je nutná demontáž kyvky. Poprípade naložiť moto na vozík a odviezť niekam na servis
A ešte jeden dotaz- poradte kde zohnať za slušný peniaz kardan.
Moto je 2008 GSA , 100 000km.
Ďakujem.
Musíš to rozebrat, když se chceš kouknout na kardan. Jinak někdo prodával celou kardanovou tyč na motorkářích. Novou.
Bez rozebrání se na to bohužel nepodíváš. Bez demontáže kyvky to půjde ale musíš se tam vytočit a sundat nejdřív prachovku mezi převodovkou a kyvkou. Moc to nejde vytáhnout přes prachovku. Ještě můžeš zkusit vzít za zadní kolo, zda má vůli a mrknou na olej v hrušce, případně kolik je špon na čidle ABS.
Ale viděl bych to spíš na hrušku, já měl vůle už v 76 000km.
Jinak ta vůle v zadním kole by se měla kontrolovat za studena.
Upravil paaulooss dne 31.07.2018 13:37
Ak sa nemýlim tak možno bude stačiť to rozobrať od hrušky a potom uvidím čo ďalej. Olej z hrušky vypustím a pozriem aký je . Mením oleje každých 20000km aj v hruške aj v prevodovke ,do hrušky dávam 0,18l.
Môžete mi poradiť ak to bude kardan a budem chcieť kúpiť použitý diel musí to byť na ročník 2008 alebo pasujú aj z druhých ročníkov
Ďakujem.
Někde jsem viděl i kardan s vyměněnými kříži samotnými.nějakej kardan servis.Ale záleží, co to potom vydrží protože originál jsou tam zalisovaný a taky v jakým stavu jsou pak ostatní části (drážky, guma) Nejlepší bude koupit novej a máš klid.
Ďakujem AKBH. Skúšal som hladať ,v autokelly nemajú skladom,v tom cenníku neviem či majú.
Dnes som to rozobral od hrušky a zistil som rozbitý kríž od prevodovky.
Aby som ho vybral musím asi demontovať aj rameno,to znamená že dole tlmič esa,a z boku čapy.Treba tie skrutky čo držia tlmič a imbus na ramene nahrievať ?
Vypustil som aj olej z hrušky a po 20000 km je pekný číry ,tak tam to bude asi v poriadku.
A ešte som našiel v priestore kardanu taký čierny plastový krúžok ,vypadá to akoby zaistovací na manžetu od hrušky. Je to možné? Myslel som že manžeta to má v sebe ako celok.
Skúsim ešte pohľadať niekde s použitími dielmi. Ak poznáte nejakú stránku tak by som Vás poprosil o radu. Nie som moc zbehlý v PC a v Internetu. Preto sem ani nedám obrázky aj keď som čítal návod na vkladanie.
Ak som sa moc rozpísal tak sa nehnevajte.
Ďakujem.
Upravil sanyo1 dne 01.08.2018 21:38
Kardan stoji neco kolem 20 t kc a to ze jsi vypustil cistej olej neznamena vubec nic. Mas velke lozisko az za guferem takze poznas prdlacku a ne ze se neco deje
... servis a diagnostika BMW Motorrad
To je jasný, že to nemaj skladem, všichni objednávají to v BMW na základě objednávky zákazníka... předpokládám, že to nebudou mít ani v BMW v Čechách, kde to asi taky objednávaj z centrálního skladu a nedržej to na svým skladu.....
BMW R1150GSA - nejlepší pohled na svět je ze hřbetu hrocha...
sanyo1 napsal:
Ďakujem AKBH. Skúšal som hladať ,v autokelly nemajú skladom,v tom cenníku neviem či majú.
Aby som ho vybral musím asi demontovať aj rameno,to znamená že dole tlmič esa,a z boku čapy.Treba tie skrutky čo držia tlmič a imbus na ramene nahrievať ?
Vypustil som aj olej z hrušky a po 20000 km je pekný číry ,tak tam to bude asi v poriadku.
A ešte som našiel v priestore kardanu taký čierny plastový krúžok ,vypadá to akoby zaistovací na manžetu od hrušky. Je to možné? Myslel som že manžeta to má v sebe ako celok.
Skúsim ešte pohľadať niekde s použitími dielmi. Ak poznáte nejakú stránku tak by som Vás poprosil o radu. Nie som moc zbehlý v PC a v Internetu. Preto sem ani nedám obrázky aj keď som čítal návod na vkladanie.
sanyo1 napsal:
Ďakujem.
Rameno dolů nemusí odehni manžetu u převodovky ,dej tam monterpáku nebo větší šroubovák a kardan vycvakneš ven z drážkové hřídele,musíš trošku zabrat.....
Diki za rady.Kardan demontovaný,totálne rozbitý kríž od spojky. Akurát pri demontáži kardana problém s vysunutím,po nahriatí vyskočil a potom som zistil že na tej strane je v kríži pružný okrúžok ktorý to držal, ale na druhej strave od hrušky nie je pritom podľa realoem by mali byť dva rozperné krúžky
Na hriadeli od spojky je drážka kde má zapadnúť krúžok ale od hrušky nie je žiadna drážka.Že by to už bolo menené?
Ďakujem.
Ešte sa opýtam ,ak chcem dať foto musím ju mať uloženú niekde na sieti,asi sa nedá skopírovať z PC?
kardan objednaný aj s manžetami.cena na
Upravil sanyo1 dne 04.08.2018 20:31