Nesetkal jste se někdo, nastavím správný datum na palubním počítači a když znovu zapnu klíček, datum je opět špatný. Zřejmě to ovlivňuje navigace, když jí demontuji, neděje se to. Hledal jsem zda se dá nastavit datum v navigaci, ale našel jsem jen čas.
Je to nový problém, co mi vznikl po jarním probuzení.
Upravil cigi dne 08.04.2020 21:56
Navigace si stahuje cas i datum sama. Mas ji na gps signalu?
Nevim jak na GS, ale na K1600 jde v menu moto zakazat stahovani casu z navi. Ale samostatne datum ne.
Selver napsal:
Navigace si stahuje cas i datum sama. Mas ji na gps signalu?
Nevim jak na GS, ale na K1600 jde v menu moto zakazat stahovani casu z navi. Ale samostatne datum ne.
Děkuji za příspěvek. Děje se mi to nově po jarním oživení.
Me se to deje taky po jarnim oziveni. Reseni zatim mam to, ze si toho nevsimam:-)
Ale stve me to...!
Na GS jde v nastaveni zapnout/vypnout synchronizace casu s navi. Stejne jako na tom K-cku. O datumu tam nic neni. Napadlo me, jestli to neni sdruzena funkce - synchro. datum+cas. Jeste me napada, jestli by nepomohlo aktualizovat navigaci.
Co mas za tu navi? Ja mam NavigatorV.
Upravil paulik78 dne 09.04.2020 08:31
Tak v principu máš dvě možnosti: 1) Na začátku sezóny vložit do GPS baterii, GPS zapnout (popř. přes microUSB kabel připojit na 5V zdroj) a dát někam s výhledem na oblohu. Počkat dokud se nenačte aktuální pozice . Potom vložit do držáku na motorce.
2) Vstoupit do Menu motorky a vypnout synchronizaci času s GPSkou (viz. obrázek - přepnout do OFF). Následně v Menu motorky nastavit požadovaný datum a čas.
Rozhodně preferuji první variantu.
Ruda přiložený následující obrázek:
[62.31Kb]
Upravil Ruda dne 09.04.2020 20:54
Kdybych nepotřeboval vozit všechny ty rozměrný a těžký krámy co pořád tahám v autě, stačila by mi k cestování jen motorka - i když rodina tvrdí něco jiného... https://www.motor...&scr=0
paulik78 napsal:
Me se to deje taky po jarnim oziveni. Reseni zatim mam to, ze si toho nevsimam:-)
Ale stve me to...!
Na GS jde v nastaveni zapnout/vypnout synchronizace casu s navi. Stejne jako na tom K-cku. O datumu tam nic neni. Napadlo me, jestli to neni sdruzena funkce - synchro. datum+cas. Jeste me napada, jestli by nepomohlo aktualizovat navigaci.
Co mas za tu navi? Ja mam NavigatorV.
Mám tu origo Baworáckou co se v roce 2014 dávala. Taky mi napadlo udělat aktualizaci. Měl jsem teda za to, že se při tom aktualizují pouze mapy.
Ruda napsal: Tak v principu máš dvě možnosti: 1) Na začátku sezóny vložit do GPS baterii, GPS zapnout (popř. přes microUSB kabel připojit na 5V zdroj) a dát někam s výhledem na oblohu. Počkat dokud se nenačte aktuální pozice . Potom vložit do držáku na motorce.
2) Vstoupit do Menu motorky a vypnout synchronizaci času s GPSkou (viz. obrázek - přepnout do OFF). Následně v Menu motorky nastavit požadovaný datum a čas.
Rozhodně preferuji první variantu.
Děkuji za rady. K prvnímu bodu. Myslíš, že dvoudenní ježdění s navigací nepomůže? Musím to udělat zvlášť, nejdřív navigaci načíst vyndanou? Baterku mám OK ta mi drží. Přes zimu teda ne. I když ji občas nabiju, nepomůže to. Navigace má zřejmě stále odběr, do 3 týdnů je total vybitá.
A jaký čas ukazuje přímo navigace? Správný?
Kdybych nepotřeboval vozit všechny ty rozměrný a těžký krámy co pořád tahám v autě, stačila by mi k cestování jen motorka - i když rodina tvrdí něco jiného... https://www.motor...&scr=0
U me navigace ukazuje spravny cas. Najezdil jsem s ni uz ca. 400 km.
Vcera jsem aktualizoval navigaci. Byl k dispozici novy SW a take soubor pro aktualizaci polohovych udaju. Pochopitelne i mapove pokryti Evropy, ale to jsem zatim nestahoval.
Dnes zkusim, co to udela, kdyz dam navi na motorku pod oblohou, jestli se datum nejak “sebere”.
paulik78 napsal:
Vcera jsem aktualizoval navigaci. Byl k dispozici novy SW a take soubor pro aktualizaci polohovych udaju. Pochopitelne i mapove pokryti Evropy, ale to jsem zatim nestahoval.
Dnes zkusim, co to udela, kdyz dam navi na motorku pod oblohou, jestli se datum nejak “sebere”.
paulik78 napsal:
Tak je to v suchu! Mam dnes datum 10.4.2020:-)
Zda se, ze pomohla aktualizace navi. Hadal bych to na ty casove a polohove udaje.
Jak nasla navigace druzice a mela signal, v tu ranu to bylo i v motorce OK.
Jen k navigaci - rozhodně není na škodu ji alespoň občas připojit na PC s nainstalovaným Garmin Express (instalační soubor je uložen i přímo v navi) a zkontrolovat aktualizace. Pokud je navi propojena s mobilem, který má nainstalovanou apku Garmin Link a mobil má aktivní data, info o aktualizacích navi zobrazuje.
A na začátku sezóny je to "povinnost" . Ani jsem nepředpokládal, že to někdo neprovádí.
Upravil Ruda dne 10.04.2020 11:19
Jen pro zajímavost. Navigace mi krom špatného datumu přestala fungovat úplně, velmi špatný příjem družic. Udělali jsme teda tu aktualizaci a funguje opět perfetkně.