nedavno som kupil vodnika, rocnik 2013, najazd 24.700km.
dnes pri prvej jazde som si vsimol, ze pri akomkolvek zaradenom rychl. stupni, pri otackach cca 2800-3000 sa mi do zadneho kolesa (alebo od neho) prenasaju oscilujuce vibracie. Tazko to takto vysvetlit, no nevibruje to pri spomenutych otackach nepretrzite, ale oscilujuco/pulzujuco. So stupajucimi otackami tieto vibracie miznu. Nad 3tis uz ich prakticky neregistrujem.
pneumatiky su ok, tlak v pneu je tiez OK. V momente ked sa tie vibracie objavia, tak ako keby to velmi jemne trhalo celou motorkou v rytme tej oscilacie/pulzovania.
ked za jazdy vymacknem spojku, tak s padajucimi otackami sa vibracie stratia.
Sice ti nepomůžu, ale dělá mi to na 1150. V podobných otáčkách cítím od zadního kola takové zvláštní oscilující vrnění. Jakoby něco vibrovalo a zároveň to hodně pomalu osciluje cca 0,5Hz oproti všemu ostatnímu, co se zrovna za jízdy točí(klikovka, kradan, kola). nájezd 125 tkm
Upravil Spitfire dne 24.02.2021 21:43
BMW F 800 R '15
BMW R NineT '15
BMW F 650 GS TWIN '08
Ex.: BMW R 1150GS Adventure '02
Ex.: MZ 251 ETZ '90
tak zda sa, ze problem s oscilujucimi vibraciami sa podarilo odstranit.
motorka bola v servise, menili sa vsetky naplne, filtre, kontrola ventilov a tak...
okrem toho sa prezuvalo na nove gumy, premazal sa kardan a vymenili zadne brzdove dosky.
bud premazanie kardanu alebo nove gumy pomohli a oscilujuce vibracie sa vytratili... dufam ze uz natrvalo