Chci si koupit asi 50l nepromokavej vak na moto,ma cenu priplacet za Ortlieb od TT,nebo je stejnej treba od Louise
Z louise stoji asi 600.- od novelmota to vyjde stejne na 1 tis. s postou,od TT asi 2 tis. ten rozdil me nezabije,ale je od TT lepsi(v cem?) nebo je to stejny a platim znacku? Chci kvalitni a ani jeden jsem nevidel nazivo...
Diky
Upravil xavier dne 18.12.2007 11:11
já mám už léta 50Litrovej Oxford a jsem s ním max.spokojenej
http://www.iron-moto.cz/oxford-tankvaky.html
( Jinak se tomu říká "mrtvá teta" "die Tote Tante" . ) H.
/ Z howna bič neupleteš. Když upleteš, tak s ním nezapráskáš. Když zapráskáš, tak jenom sebe. /
Oxford vypada dobre,diky za tip,na supersportu jsem mel od nich tankvak a byl kvalitni.O k-gear vim,psal jsem tam,ale cena je skoro uz jako u TT asi jen o 300 min a to uz bych vzal TT
Upravil xavier dne 18.12.2007 14:34
Klasickej 60L lodak od www.hiko.cz Je neprmomokavy a ma neco jako textilni zevnejsek, takze se netrha a neprodira. Zatim s nim jezdim 4 roky a drzi.
BMW R1150GS MY02
Vaky se liší obvykle materiály. Před rokem nebo dvěma se to diskutovalo na motoklubBMW a někdo tam komunikoval s českým výrobcem lodních vaků. Když zjistil typ materiálu na vacích Ortlieb (co máme v nabídce, nevím co všechno dělají z těch levnějších), tak to cenově vyšlo naprosto nastejno. Takže rozdíl byl v materiálech. 3D tavené švy dělají lepší značky všechny. Ovšem rolka za 10EUR skutečně není moc odolná a ti, komu se na nějaké pořádné cestě roztrhla a pak řešili co s tím, potvrdí že to je jako se vším - na cestu kolem komína v pohodě. Na měsíční dovolenou v Africe se nevyplatí riskovat nekvalitní vybavení.
Tomáš Kocanda www.touratech.cz
Touratech e-shop: http://shop.toura...
Všechno ostatní e-shop: http://www.techge...
Na maily se snažím odpovídat co nejdřív, na SZ a messengery sporadicky!!! Pokud chcete odpověď rychle, napište mail nebo zavolejte 602 349970...
Lodní vak je něco jiného než "taška". Lodní vaky stojí tak třetinu proti taškám. Zrovna Hiko dělá ty tašky prakticky za stejné peníze jako jakékoliv zahraniční značky s vyjímkou OEM výrobků pro BMW apod.
Na maily se snažím odpovídat co nejdřív, na SZ a messengery sporadicky!!! Pokud chcete odpověď rychle, napište mail nebo zavolejte 602 349970...
Tohle přece nemůžeš dělat před svátky.. To se prostě nedělá Počkej na překvapení...
Ty ženský jsou často bezradný, bojí se něco vybrat a když už se už na 100% vybere něco, co by se chlapovi hodilo a co ještě nemá, tak on se doma vytasí s tím, že si zrovna tohle koupí sám. Ach jo...
mam ten nejmensi 30l vak od louise a super vecicka. v sobotu jsem koupil jeste ten nejvetsi 75l (jeste delaj 50l). moc nevim, co se tu resi. ja to beru tak, ze je to praktictejsi antivodni/antibordelni uprava nez rvat veci do igelitovych pytlu. a 2 litry za takovou blbost teda nedam (louis 75l 16,95 ojro).
já mam z Pola za pár kaček.Neteče do něj(mnohokrát a dlouhodobě vyzkoušený), sedí pěkně na motorce a vjde se do něj opravdu hodně. Takže kufr top case pro mě zbytečnej. Davat za něj 2tis.? Myslim že zbytečný...
No, kdybych měl poslaneckej plat, tak samo že bych bral od TT
hlavně, že je pivo ftlamě
Mám několik vaků, s rolovacím vrškem (50,70 a 100l). Tahám je všude možně, pravda ne na moto. Cestujou letadlem, šoupu s nima po betonu a štěrku a tak podobně nepěkně se knim chovám. Cena byla lidová (kolem 400-600 Kč za kus). Podstatné je, že pořád drží, neteče do nich ani z nich. Nemají tolik popruhů na nošení, ale to nepožaduji. Na motorku je budu dávat taky. Pokud se někde při pádu o něco zaseknou, rozpáře se vše, ať je to jakýkoliv látkový materiál. Hlavní je, aby do nich neteklo.
V ČR je několik firem, které dělají plachty na náklaďáky. Myslím, že by šlo u nich domluvit, aby udělali vak dle požadavků (zbaví se odřezků z plachet). Materiál je super pevný, švy svařované a je možné i podlepené šití spojů. Cena by mohla být někde kolem 600-800, dle použitého materiálu a barvy. Navíc je možné někam umístit kovové průchodky, které by umožnili snažší fixaci na motorce.
Celý problém je v tom, že házíte dohromady jablka a hrušky.
Vak je tohle a i z nejlepších materiálů třeba od Ortliebu (potažmo teda od TT) stojí od 500Kč, střední velikost asi 650Kč s DPH. Což je celkem srovnatelný s jinými firmami na trhu.
Ovšem tohle je "taška". Liší se od "pytle" tím, že se k věcem vzadu dá dostat i bez toho, aby člověk musel vyházet ven všechno, co je od uzávěru dál. Na cestách je totiž obvykle tohle zavazadlo narvaný k prasknutí a když si člověk uvědomí, že začalo pršet a že by se hodila mikina, která je úplně vespod a že by musel vyndat všechno ven, aby se k ní dostal, tak se na to obvykle vykašle. U tašky stačí otevřít a díky podélnému otvoru se vyndá cokoliv odkudkoliv z prostoru tašky. Někteří výrobci řeší zavírání zipem (to se mi vůbec neosvědčilo na první cestě v Maroku), jiní používají zavírání ala Ortlieb, který s tím přišel před asi 25 lety - na taškách na kolo.
Všimněte si někdy třeba messengerů, co mají za tašky na zádech - to je přesně ten samý princip. V téhle oblasti má Ortlieb absolutně dominantní postavení protože se ty jejich věci osvědčily v profesionální praxi kdežto jiné třeba po pár měsících začnou někde praskat a pouštět vodu. Tyhle tašky od většiny výrobců, kteří používají srovnatelné materiály, skutečně vyjdou na 1800-2000Kč. Jako u všeho existují velmi levně vyrobené typy z látky, která jen vypadá jako vyztužená textilem a (to se stalo právě kamarádovi v Maroku) pak stačí vzít za ucha a krásně se to protrhne ve dvou pruzích a pak obcházíš ostatní, jestli by ti nedali tvoje krámy někam na motorku nebo lepíš roztrženou rolku lepenkou a po hodině jízdy zjistíš, že máš polovinu věcí a ostatní se rozsypaly po cestě apod. Je fakt rozdíl, jestli s tím jedeš jednou za sezonu na sraz nebo jestli v tom máš důležité věci na měsíční cestě 4000km od domova a bez nich bys měl zkaženou dovolenou.
Fakt to takhle je s většinou vybavení - někdo si předělá nějakou tašku na motorku pavoukem a člověk si tak jede pouští a nejednou koukám tamhle rozbitá petka, o kus dál další a najednou pytel se stanem napůl rozervanej, pytlík s vařičem... A když dotyčného dojedu, tak zjistí že jedna úchytka pavouka povolila, věci mu padaly do zadního kola a že má roztrhaný stan, přišel o vodu a mezi věcma měl ještě krabičku s léky, která se už nenašla.. Ano, pokud jedeš z Horní Lípy do Podlesí (názvy jsem si vymyslel), tak na vybavení nezáleží. Pokud jseš ve 4 lidech na poušti 500km od civilizace nebo ti na dovolené záleží a chceš taková rizika minimalizovat, tak se vyplatí nekupovat to nejlevnější z čínské produkce na jedno použití. Je úplně fuk, jestli si vybereš vybavení od firmy X nebo Y ale má to být kvalitní a jestli si někdo myslí, že taška Louis za 10EUR v akci kvalitní je, tak bohužel nemá pravdu a vždycky si vzpomenu na kamaráda v maroku, jak tam stál s 50l roztrženou rolkou ze které padaly nejrůznější věci a snažil se nám vnutit něco do našich zavazadel, protože nebylo kam to dát.
Téma tímto považuju za vyčerpané...
Sorry Tome, tak jak jsem přesvědčenej o tvojí pravdě s většinou věcí od TT, tady mě neukecáš.
Materiál, který se používá na plachty náklaďáků jsme několik let používali na extrémně namáhané kryty výrobků a neměli jsme jediný problém. Už podle fotky, kterou jsi přiložil je to úplně jiný materiál, co se gramáže a způsobu zátěru týče. Výrobce neznám, ale můžu zjistit. Metr čvereční stál něco kolem 300Kč. Většina českých firem s tím umí docela dobře pracovat a spoje jsou velmi kvalitní. Ve skladu se mi válí vzorky svárů a garantuji ti, že je neodtrhneš. To to spíš povolí někde jinde. Oproti motorce jsou plachty na náklaďácích podstatně víc namáhané.
Provedení (pytel oproti tašce) je jen osobní preferencí jedince a také tím, co chce do toho kdo dát. Někde a někomu se bude lépe hodit taška, někde zase pytel. Osobně bych chtěl na pytel (nebo tašku) kovové průchodky pro snadné přidělání na moto. Ale u standartních výrobků to nikde nevidím... Nebo je tam TT má někde schované, že nejsou z obrázků vidět?
p.s.: na té tašce od Louise je vidět, že to žádnej super matroš není už od pohledu.
Ale jo, vůbec nejde o to, jestli je materiál na plachty dobrej nebo ne. Výrobci se ale snaží použít materiál co nejlehčí a přitom co nejodolnější. Nemám už náladu to znova zjišťovat, co to přesně bylo a čím se liší TPUT 210 od PD900 a PS620C atd. Některé materiály jsou třeba hodně lámavé při teplotách kolem nuly, jiné zase nedrží ve svárech v horku, jiné nesnáší třepotání a nevydrží třeba ani 1000 rychlých ohybů atd. Nejsem na to expert ale diskutovali jsme tohle s lidma z firmy K-Gear, která dělá v ČR vodácký program a ti počítali jejich výrobky z materiálu podobného Ortliebu (stejný nikdo nemá, Ortlieb si ho nechává vyrábět speciálně pro sebe) a vycházelo to fakt nevýhodně. Vůbec nepochybuju o tom, že si můžeš nechat udělat cokoliv z čehokoliv a třeba to i nevyjde draho ale kvalitní rolky se dají koupit za 600 a jestli tě vyjde tvoje na 500, tak nechápu v čem to má smysl. Smysl průchodek nechápu, rolku přidělám dvěma kurtami křížem a ani se nehne. Jakékoliv úchyty budou riziko, protože materiál napínají bodově. O TT nepiš, to je jen prodejce (jeden z mnoha), výrobce je firma Ortlieb a s Touratechem to nemá nic společného kromě toho, že to TT má zařazené v programu ale sortiment ani design neovlivňují. KLidně si najdi ve vyhledávači ten K-Gear a porovnej jejich tašku. To je taky výrobek v téhle kategorii a je český a díky materiálu vyjde na polovinu. Kdyby přesně to samé dělali ze srovnatelného, vyjde na skoro trojnásobek. Pokud to uděláš za 300Kč, tak super.
A na tohle téma můj poslední příspěvek - odpověď na původní dotaz xaviera:
Ty dva výrobky se liší materiálem, způsobem zpracování a původem (značkový výrobek jedné z nejstarších firem v oboru (která dává v sázku svoje jméno) proti neznačkovému výrobku původem kdesi, vyráběnému podle kritéria čím levnější, tím lepší...). Některé rolky Louis se nedají hodit do vody aniž by nepropouštěly vodu dovnitř. Tlak vody při jízdě na motorce v lijáku je někdy překvapivě silný a pokud je někde něco špatně, zateče tam a věci se namočí. Někomu to nevadí, hlavně že ušetřil. Je to každého osobní volba. Touratech do katalogu obvykle zařazuje to nejlepší (a často nejdražší) na trhu, někdy nabízí střední třídu a špičku aby bylo na výběr. Ale obvykle je to vybavení, které má vydržet i extrémní situace a opravdu náročné cesty. Katalog Louis je opačný případ.
Takhle obecně můžeš porovnávat cokoliv na trhu - třeba lyžařskou bundu koupíš od stánkařů za pětinu toho, co stojí taková bunda od Columbie nebo jiné značky. Liší se? Asi ano. Někomu stačí ta od stánkařů, někdo nechce kupovat nekvalitní věci jen proto, že jsou levné. To je normální.
Zdar Tome,
neber to, že tě chci nějak prudit. Vždycky mě zajímají názory ostatních v porovnání s mejma.
Hledal jsem a našel jsem, že jsme používali materiál Complan Complan
Používali jsme gramáž 650g/m2.
Hledal jsem i tebou uváděné materiály. TPUT210 je (nylon) polyesterová textilie 210 Dtex z jedné strany povrstvená termopolyurethanovým nánosem (TPU). Gramáž jsem nenašel. Obdobou je materiál PD900 a PS620C. Liší se v gramáži. Většina výrobků Ortlieb, používá PS620C, jen několik má PD900. Všechno to jsou kvalitní materiály, snesou velké namáhání a velký rozsah teplot. Dost podstatně se liší cenou. Nejlevnější z těchto materiálů je ten, co jsme používali my- Complan.
Ty průchodky by se mi právě líbily na protažení kurtu. Průchodky drží hodně dobře a rozhodně se nevytrhávají, ani při velkém zatížení.
Když už bych takovýto výrobek kupoval, dal bych přednost kvalitnímu materiálu před noname odkudsi. Přesto jsou tyhle materiály celosvětově hodně používané a i v číně existuje několik firem, které je používají. Takže spíše záleží na tom, z čeho si objednavatel výrobek objedná. Pokud bude chtít něco velmi levného, bude volit levný matroš.
Úplně stejné to je s látkovými brašnami. Materiálů na trhu je hodně. Levné výrobky používají látky s malou gramáží 200-300 g/m2. Na výsledcích je to pak hodně znát a lidi se pak diví, že se jim po čase pářou švy. Naproti tomu existují špičkové materiály Cordura 1000 a 2000 se zátěrem (nepropustné), které jdou i špatně rozříznout nožem, ale jsou drahé. Když jsem kupoval tankvak, byly ty rozdíly dost patrné.....
Tak uz ho mam doma po pocatecnim mirnem zklamani,ze v krabici neni taky katalog o ktery jsem zadal rovnou taky,abych mohl listovat pri dlouhych zimnich vecer jsem spokojen.Je to pevny,kvalitni -pohoda.Chvilku mi teda trvalo zjistit jak to vlastne funguje(nikdy jsem zadnou podobnou tasku nemel) tak zapinani byla pro mne novinka,ja si teda myslel,ze kdyz s tim zuchnu do vody,tak budu mit veci vevnitr suchy,ale tim zaviranim se dovnitr asi voda takhle dostane nebo ne? Pri desti to to vydrzi to je jasny.
Ahoj,
katalog posílají z jiné kanceláře.. Přijde ti někdy mezi svátky - podle pošty.
Věci budeš mít suchý, je jen potřeba:
- přeložit zavírání aby ležela jedna ploška na druhé a 2x zahnout
- překroutit oba utahovací řemínky na obou stranách (na boku), tak aby se konce měly tendenci spíš zavírat než otevírat. Obvykle se sponka při zatáčení dostane někam mezi materiál, tak jí vytáhni, překruť a sepni do volného řemínku co je zboku dole. Nevím přesně jak to pospat - jsou to ty v místě, kde končí řemen na nošení na rameni.
- horní zatočenou část upevni dvěma řemínky co vedou napříč od popruhů na nošení. Pořádně utáhni
Takhle zajištěná taška vydrží všechno. Doporučuju jí dávat na motorku tak, aby směr zakroucení byl směrem po jízdě (déšť tak nemá tendenci vzlínat do uzavření).
Pokud jsi měl verzi s dvěma plochými kurtami, tak bacha na častou chybu při provlékání řemenu do spony. Dělá se to tak, jako u potápěčských lahví - nesmíš to jen protáhnout a zacvaknout ale řemen musí jít přes otvor ve sponě a zpátky. Je to pěkně vidět na obrázku tady: http://www.touratech.com/shops/001/doku1/09-055-0030-0.PDF
Jinak já tenhle popruh používám velmi úspěšně jako pásek do kalhot a rolku upevňuju na motorku tímhle:
http://www.touratech.com/shops/001/images/artikel/BIGIMAGE/01-055-0406-0_I_01.JPG
Diky moc,popsal jsi to dobre a ja jsem samozrejme predtim nedával plošky k sobe a kurty jsem taky protahoval jen jednoduse.Jinak ten popruh jako pasek je dost dobrej napad,je peknej a takovej stylovej
Jeste k tomu K-gearu,nevyjde na polovinu co Ortlieb,ale uz skoro stejne,me rekli cenu 1500.-Kc + posta,kdyz k tomu pripoctu 2 popruhy a odectu vanocni slevu od TT,tak neni myslim co resit....
Upravil xavier dne 21.12.2007 17:56