Killingman napsal:
Tak u meho GS umrela spojka. Po 40.000km se mi to zda jako brzy, nicmene jsem postaven pred otazku - JAKOU?
Varianty jsou tri. Original spojka (zde netusim cenu), replika Lukas mineral (2500 kc) a nebo keramiku Lukas (4500 kc).
Poprosil bych ctene osazenstvo o radu popr. nejaky jiny navrh? Musim jim dat do pondelniho rana vedet co maji objednat ;-(
ten Lukas ma koukam dobry ceny...
17 cm
----------------------------------------------------------------
BMW R1200GS LC od 2013, BMW F800 GS od 2008,
Aprilia SR 50 Factory, Praga ED 250, CFMOTO CFORCE 520 Gen2
ja bych koupil origo č. dílu 21217697737 a cena u BMW Krotil je 3022,50 bez DPH.
Elektrokolo homemade 9kW, BMW R1200GS Adventure 2007, dále jsem měl - Yamaha XP 500 T-MAX 2004, Honda TRX 650 Rincon 2005, Journeyman Gladiator CF 500 2007, Honda XRV 750 Africa Twin 1994, ČZ 175 a fichtl
Mate nekdo prosim s temi ekvivalenty jiz praktickou zkusenost? Jak se chova ta keramika oproti normalni spojce? Nejsem zadny zavodnik, jezdim spis delsi trasy nalozeny ve dvou, moc nechapu porad jak mi ta mrcha mohla po 40000 odejit a znovu do origo dilu se mi proto moc nechce, je ale otazka, jak ten LUK ci kteryho certa bude fungovat. TT z duvodu ceny tedy vyloucen ;-(
Zatím jsem vždy dával buď originál nebo v pár případech Touratech. Ani LUK ani Siebenrock jsem zatím nikomu nemontoval. Ale vůbec bych se toho nebál - obzvlášť ten Siebenrock vypadá zajímavě.
K té výdrži asi tolik - někomu vydrží spojka 80000 - 100000km a někdo ji zlikviduje brzo. Zatím nejmenší nájezd na spojku kterou jsem dělal jednomu klukovi z Prahy (kamarádovi od Honzy, kterej jel na LT do Mongolska) byl tuším cca 26000km (kilometry byly fakt poctivý - motorka byla koupená nová). Jestli je to stylem jízdy nebo nekvalitním obložením můžeme jen polemizovat.
...po dohodě servis a diagnostika moto BMW...
ja co som robil zatial,tak najmensi najaz na lamelu mal chalan na LT ,lamela mu vydrzala 15000 km a bola totalka.ale je pravda,ze s tym LT jazdi ako so supersportom/obrazne/
Killingman napsal:
No zatím to vypadá na ten LUK v keramice. rozdíl 2000 Kč mě asi nezruinuje. Jen nevím, jak se ta keramika bude oproti normální spojce chovat :-(
Co jsem tak četl, tak některé ( hlavně sportovní ) keramické spojky mají ON - OFF efekt, což dosti stěžuje normální ježdění.
Ale jsou prý i takové, co tím netrpí.
A jak se taková standardní spojka pozná než jí tam namontuju? .-)
To je právě přesně to co nechci, chci normální kvalitní spojku, která mi zase neodejde po 40.000km normální jízdy. Pokud ta keramika vydrží víc a gs se bude chovat normálně stejně tak jsem pro všemi 10ti :-(
Obecně keramická spojka má výhody ,že ji nespálíš protože keramika při tření produkuje min. teplo ,ale jak píše Stepan má taky tu "výhodu"nevýhodu že okamžitě zabírá výhoda pro sport. účely (min.prokluz) pro normální ježdění spíše nevýhoda.Taky se minimálně opotřebovává neb keramika obecně je tvrdší než ocel a jdou do kytek přítlačáky.Taky nad tím přemejšlím a tohle jsem zatím zjistil od mechošů a majitelů aut který ji mají .Na motorce nevím jak se to chová
Tak to jste mě sebrali všechny iluze.Já jsem si říkal,že až mi jednou odejde spojka,tak určitě připlatím za keramickou,když se nepálí a vydrží dlouho.Ale teď si teda nedokážu ani představit,jak se s tím dá jezdit,pokud zábírá hned To bych se na něčem s keramikou asi musel projet.Nevím,jak by se s tím řešilo nějaký zapadnutí v blátě a vůbec situace,kdy si člověk musí pomoct spojkou v prokluzu.Má s tím někdo zkušenosti?
Servis motocyklů BMW Praha- východ
(po dohodě, tel.: 773767249, 776602104) http://www.youtub...er/PETRGSA
No to ono to taky klouzne ,ale chce to prej trochu prasečský zacházení moc se s tím nemazlit.
Jinak co jsem koukal na tu Touratechovou nemá třecí plochy po celým obvodu tak by to mohlo fungovat normálně ,asi to mají spočítaný jsště jak vypadá ten Lucas.
Já zase mám obavy nad těma přítlačakáma tohle až se jednou vysype tak to bude ranec.
...ja som daval origo diel z BMW ale ake bolo moje prekvapenie ked v v origo krabici s origo čislom som vybalil valeo spojku takže keby som tušil určite by som aj ušetril keby som objednal nahradu