Mám možnost koupit přední kolo na 1150 ADV za rozumný peníz, ale prý hází 5 mm. Nemá někdo zkušenost jak se to bude chovat? Váhám jestli do toho jít nebo ne.
Jak to tak vidím, tak bude asi lepší se to naučit sám... taky mi to háže, povolený dráty, mám podezření, že mi to v Turecku na dálnicích uházelo ložisko v hrušce a já kvůli tomu stál 4 dny na místě a to se nevyplatí.
Kdybyste to tu někdo uměl a zároveň měl čas, tak přijedu a štědře poděkuju.
Mas pravdu. Vsichni mi s dratovejma kolama na 1200 GS ADV poslali do riti ze to pry jde blbe. V Radotine ze to zkusej ale prej to bude trvat. No tak jsem zasedl, vyrobil si vyvazovacku s centrovackou a redukci na uchyceni zadniho kola a po asi jednom veceru prichazeni na postup jak na tenhle typ vypletu bylo predni kolo hotovy. Zadni bylo nasledujici den hotove i s vyvyzenim za asi hodinu k plne spokojenosti. Pokud je rafek sisaty jen diky povolenym nebo prepnutym dratum nenj to nic slozityho. Problem je pokud je opravdu koply a je na nem i pri plne povolenych dratech znatelna vlna.
Orlowski přiložený následující obrázek:
Ahoj, nemáte někdo kontakt na někoho kdo srovná kopnutý ráfek v Moravskoslezském kraji ? Mám ho opravdu kopnutý z díry . Takže mi nejde jen o centrovaní.
S tím nakopnutím ráfku z díry mám svý zkušenosti. Přední kolo mi začalo házet po přezouvání pneumatik. Vůbec jsem si to s tím nespojil, jen mi přišlo divný, že bych ho zničil já. Na tohle si dávám docela pozor a terén jsem nejel. Letos v únoru jsem to dovezl panu Hanouskovi do Radotína. Je radost se s takovým chlapíkem poznat. Fajnovej člověk. K tomu je rychlej, kolo bylo za dva dny hotový. Tvrdil mi, že jsem to pravděpodobně nezpůsobil já, ale že si dráty různě sedaj a povolujou se. Když jsem si to pak spojil s výměnou pneumatiky, asi mi to dává větší smysl, než poškození na asfaltce. Baworák, boxer. Fakt není co řešit...
Už jsem to vzdal, dělal jsem si přípravky atd, ale nestrávím na kolem celý víkend. Posílám to už cca 3 roky do VELOSERVIS Josef Hanousek, zavolat určitě dopředu, posílám tam buď kola přímo já nebo na něj odkážu zákazníky cca 10-15 kol ročně určitě. Udělá to mezi 2-4 tis kč kolo, záleží jak moc jsou dráty zarostlé, jak je kolo koplé atd. Když mi řekl že to nejde, tak to nešlo ani jinde co jsem zkoušel. posílám i nové ráfky a staré středy a nebyl nikdy zatím problém (poškrábání nebo tak).
Servis motocyklů BMW včetně originální diagnostiky BMW Motorrad
Tak to že Hanousek je nejlepší v republice je známá věc. Jen já k němu dávám kola víc než 20 let.. ted přijde nějaké nablblé Kamil, neumí se podepsat, neumí na sebe napsat kontakt, neumí napsat odkama je, vlastně neumí ani česky a nabízí vyplektání rafků.. co už.. děkujeme za nabídku. Pokud vyplektá jako píše, budu dal vozit Hanouskovi.... nejsem člověk který bezhlavě jde a zkusí už od prvního pohledu divnou inzerci od neznámého se dvěma příspěvkama. věřím vyzkoušenému a pokud není důvod měnit tak to nedělám.
Upravil bmwgsa dne 17.03.2024 21:09