Ahoj,dneska mi na dálnici začla sama od sede brzdit předední brzda. Chvilku jsem zůstal stát než to vychladlo a pak už se to neopakovalo. Nemáte stím někdo zkušenost ? 1200 gs/a
Podívej je to obrazně.
Pokud ti začla z ničeho nic brzdit a ty nejezdíš s prsty na brzdě- jako spousta lidí- tak máš páčku přední brzdy někde ořenou o blastr.
Pracovní pístek brzdy je konstruován tak, že pokud je ve své základní poloze- pochází kapalina volně do nádobky-až když pohneš brzdou, zaškrtíš okruh. Pokud by ti zůstal viset pístek ve třmenu byl by teplý jen jeden kotouč.
Prostě se ti nemohla kapalina po odbrždění vrátit do nádobky, třením vzniklo teplo kapalina nabyla, tření se zvetšilo, a ty jsi brzdil. Koukni prč se ti nevrací pístek do konečné polohy.
Tak jak píší Waltr a servisák - zkontrolovat blástr jestli není "natěsno" k páčce - u ADV konkrétně modely 06, 07 s tím můžou mít problém. Od 08 výše už jsou blástry jiný a nemělo by se to stát.
...po dohodě servis a diagnostika moto BMW...
no pani mne sa to stalo to iste idem si pekne svizne a znicoho nic to pekne seklo a zostal som stat zabrzdilo to tak ze sa mi predny kotuc zohrial tak ze ostal sivy. Takze sa to stava a od vtedy uz nic. Jedine co som spravil som vicistil brzdy lebo tam bolo plno usadeneho bordelu a fakci to super teraz.