Stejný používá myslím KTM , jsou snad dělaný z plastu co se z něj dělaj kužely na silnici bo jsem je ještě nikdy neviděl rozlámaný, narozdíl od Giváčů. A jestli za půlku, tak to bych do toho asi šel...........
F800GS 2011 is history (76000Km)
CRF 1000 Rally Red 2016 is history (47000)
Yamaha Tenere 700 zatím 40 tis
Nevím, já si teď koupil Topcase-Hepco Becker Journey 40, ještě ho nemám nainstalovanej, ale myslím, že tahle značka je dobrá volba, zatím jsem na ni šlyšel jen chválu
Kamos je ma.Uz jeden nechaval zavarovat a zatim to drzi.Kdyz to spadne ze stojanku,tak se nic nestane.Pri lehcim padu prodrel vrchni stenu,ale vnitrni ok.Vypoustaky na vodu stojej 2ks 1000kc.
Teoreticky vím o dvouventilech hodně,ale prakticky jsem úplně levej!
Tak dík za info. Teprve začínám a tak musím zvážit každou kačku. Když jsem pořizoval motorku, tak jsem neměl ponětí,kolik penízků poteče do příslušenství a vybavení. Nebyl jsem si z prvu jistý, jestli mě to neomrzí, páč už mám pár let po čtyřicítce a tak jsem na zkoušku nakoupil levnou přilbu, levné hadry, levné boty a teď mě to se.. Jízda na bavu mě začala bavit a teď vše pořizuji znovu a nechci koupit nějakou pííčovinu. Takže tu jen sbírám vámi dodané zkušenosti a budu se těšit, že třeba někdy přispěju užitečnou informací já. Kufry jsem nejdříve chtěl ty origo plasťáky starší. Teď už chápu proč se jich většina zbavila, tak sem se rozhodl pro kufry Hepco & Becker Gobi . Navštívil sem prodejničku, kde to vychází za 10 000 Kč dva boční + držák(nové!!). Ta cena mě uchvátila tak jdu asi dotoho.
P.s. Stejně mě to ale vychází draho, páč kolik vrazím to motorky tolik dám mojí na parádu aby nebrblala
Upravil Juan dne 10.05.2008 18:29
www.lc8adv.cz
Juan napsal:
Máte někdo zkušenost s těmito kufry ? Mám možnost je mít za polovičku a váhám jestli nebude lepčí hliník. http://www.wkmoto...becker.htm
no taky zvažuju ten TOP
neví někdo vnitřní a vnější rozměry ????
jinak sem koukal na ten odkaz a zajímavé hlavně v sekci díla třeba ta sada 500ks motozávlaček --- nevím kde jsou všude na moto závlačky snad jen u kawy na zadní ose
a podtlatové manometry (z louis) které slouží k "přesnému měření tlaku ve válcích" asi to kůpím a hadicu vrazím místo svíčky a a pak zkusím vyreklamovat nefunkční prístroj
jo internetovej šop to je věc to muže dělat opravdu každý
..mám Gobíky jako boční,bo na topcase jsem už v dané chvíli finančně nedosáhl,ale co není může být...u bočních možná trochu zklame dojem velkého kufru-realita je jiná,uvnitř celkem málo místa.Je to asi dáno tím pláštěm na vodu....ale jinak fešný,jen co je pravda.
Topol přiložený následující obrázek:
Juan napsal:
Navštívil sem prodejničku, kde to vychází za 10 000 Kč dva boční + držák(nové!!). Ta cena mě uchvátila tak jdu asi dotoho.
Muzes poradit, kde maji takove fesne ceny? Taky o H&B uvazuji, ale shanim top case. Zatim nejsem rozhodnut mezi Gobi a Journey TC 42.
... ne mnoho plastaku ma moznost vrchni zahradky s operatkem a to se pocita!
Já mám taky Gobi a můj názor?
+ snadná demontáž z motorky takže můžu dojet na místo odělám a pak jezdím bez nich, vzhled (líbí se moji milé tak jsem si je mohl koupit ), cena - v ceně zámky - nemusíš mít do nich tašky.
- jsou těžké, oblé hrany takže jak říká můj kámoš se do nich nevejde moc piv
Nejsou špatné, jsou bytelné a těsněj perfektně. Na vrchní víko jsem dal očka a tak mužu přidělat i další batožinu a přitom se do nich dostat. Dnes bych možná přemýšlel o ZEGA nebo jiné homologované alu, ale jen kvůli hmotnosti. To snadné odělání z rámu je super.
Juan napsal:
Navštívil sem prodejničku, kde to vychází za 10 000 Kč dva boční + držák(nové!!). Ta cena mě uchvátila tak jdu asi dotoho.
Muzes poradit, kde maji takove fesne ceny? Taky o H&B uvazuji, ale shanim top case. Zatim nejsem rozhodnut mezi Gobi a Journey TC 42.
... ne mnoho plastaku ma moznost vrchni zahradky s operatkem a to se pocita!
Tak tu cenu mi nábidl prodavač v http://www.fmoto.sk/
jenže když jsem se po zdejších referencí do prodejny vrátil s prachama, tak z něj vypadla úplně jiná cena.(kolem 17000 Sk). Ale neručím za cenu. Každopádně se tam ale dá něco usmlouvat.
www.lc8adv.cz
Mám Hapco Becker Gobi ,celou sadu a super.Velmi snadná manipulace a údržba.Nedávno mi mašina lehla a boční kufr se na rohu ošklivě promáčkl dovnitř.Měl jsem ne sebe dějnej vztek ,ale napadla mě geniální myšlenka.Na ten promáčklej roh jsem fouknul horkovzdušnou pistolí a on se vrátil se sladkým mlasknutím zpět,vůbec není poznat kterej roh to byl..No měl jsem děsnou radost jak to jde lehce opravit.Tak že mohu doporučit,zkušenost velmi dobrá.
Je pravdou že vnitřní prostor je menší neš kufr vypadá,ale o to je pevnější a ten dvojitej plášť funguje jako termoska .Pivo dovezu studený a čokoládový tatranky nerozteklý.
Kdyš jsme u Hapko Becker,nemáte někdo skušenost s přepravou vody v plášti kufru?Jak tam namontovat kohout a kam hrdlo?
Nejhorší smrt je z vyděšení a nejhorší srážka v životě je srážka s blbcem.
Mám H+B topcase a jsem spokojenej - dobrá volba. Za ty prachy prostě musí bejt dobrej. ;-)
H.
/ Z howna bič neupleteš. Když upleteš, tak s ním nezapráskáš. Když zapráskáš, tak jenom sebe. /
Mám sice s top case Gobi malů zkušenosť tak 1000 km, ale jeví sa v pohoděProtože sem včerá prodál tů moju krasavicu a teď na mě čučí smutný Gobík z regála, ale s Bobem mám domluvenů novů voňavku aj s báglama, tož sem sa zozhodnůl, že ho pustím do světa.
Včíl čučím na tu fraktůru (faktura od wk moto-sport) a je tam napsané nejakých 6 769,00 Kč.
No včíl babo raď. Tož tak za 5 500,- Kč aj s tým držákem, který sem dělál k radosti svojej z nerézu, tož myslím že enem tak nezhnije (cena origo držáku kolem 3000,-Kč ). Byl přiťápnutý na nosiču 1150 GSA, no myslím, že by šél předělat aj ináč. Je jak novučký, vozíl sem v něm pláštěnku a flašu slivovice
v autě jezdí tělo na motorce duše
Topol napsal:
..posílám ti osobní vzkázek,strécu...
Počkej, dyť sme se dohodli, že ten topcase vyhandlujeme za blondýnu ??
...Juane,rozum do hrsti,fakt bys na tom handlu provařil a časem by tě mrzelo,co jsi to udělal.....já ti memůžu takhle sviňsky ublížit..
Tak dobrá, stejně by mě moja nevěřila, že to mám jen doplněk na moto. Tak vyhandlujeme něco jiného. Třeba já nepiju slivovicu a všeci mě ju cpou. Ale čenčnul bych ju za whisky nebo klobásky.
www.lc8adv.cz