Jsem do gs obecne novy, tak se omlouvam za zacatecnicky dotaz Zacla prokluzovat spojka, ke tomu cca 1000km, spis min. Prokluzuje na 5tku pri prudkem pridani, jinak ani ne. Mam pred sebou cestu asi 1600 km temer vyhradne po dalnicich a chtel bych se zeptat na vas nazor, zda si to muzu lajznout, nebo zda vzit jine moto (to bych nerad). Cetl jsem ze na tom nekto najezdil kolem 10000 nez menil, tak se chci jen ujistit. Da se pripadne nejak doladit? A nevite mi nekto poradit dobry servis na slovensku, zilinsky kraj, idealne okoli Martina? Doma se me clovek snazil natahnout - spolehal jsem ze v pondeli bude hotovo, ale ne
Může to být spojka, ale taky by to mohlo prokluzovat v kardanu. Kardan má 2 části, které jsou spojené gumou kvůli odstranění rázů. Občas se stane, že ta guma povolí a začne prokluzovat. Někdy z ničeho nic a jindy to prý může vypadat, jako když prokluzuje spojka.
nestraš ho to co popisuje bude určitě spojka.Pokud ti to dělá enom na pětku dyž řádně zatahneš tak na vélet možeš podlevá mě ešče jet.
Kupredu spatki ni krok...
To jsem nevedel jak zjistim ten kardan? To musim predpokladam rozebrat a okouknout hridel. Moto ma 100 000 a nemyslim ze tam spojku kdy delali. Alespon o tom neni zaznam v servisce (jsem v nemecku, takze bych tomu i veril ). A co to vlastne znamena, pokud klouze kardan? Da se s tim jeste jezdit? Realne jsem ted ten prokluz nejak extra necitil, ale jezdil jsem prevazne po meste a nedaval tomu moc za usi.
Určitě spojka. Kardan se někdy v silentbloku o nějaké stupně pootočí, motorka s tím normálně jede a nic nepoznáš. Když se to v silentbloku "urve" definitivně, tak se potom ani nerozjedeš. Takže jestli ti to normálně jede a při zrychlování na vyšší kvalt klouzne, tak určitě spojka.
...po dohodě servis a diagnostika moto BMW...
stepan napsal:
Může to být spojka, ale taky by to mohlo prokluzovat v kardanu. Kardan má 2 části, které jsou spojené gumou kvůli odstranění rázů. Občas se stane, že ta guma povolí a začne prokluzovat. Někdy z ničeho nic a jindy to prý může vypadat, jako když prokluzuje spojka.
Ahoj.
Když mi začla klouzat spojka, najezdil jsem kompletně jeden interval (10tis km), než jsem jí měnil. Žádné zhoršení jsem za tu dobu nepozoroval.
Asi 6000km z toho bylo v horách ve dvou a plnou náloží.
H.
/ Z howna bič neupleteš. Když upleteš, tak s ním nezapráskáš. Když zapráskáš, tak jenom sebe. /
Hmmm, tak ja se tedy dam na cestu. Snad se to nezhorsi, nerad bych zustal uprostred dovolene bez motorky nenapada nekoho nahodou nejaly mechanik na slovensku? Mam tam u rodicu na 5 dnu pauzu a tak bych to dal pripadne zpravit
jak myslíš.. mě nechala motorka v Turecku, sice to nebylo jen kvůli spojce, ale ta hrála velkou roli... co mi to začalo klouzat jsem najel 300km a šmitec
No ja chystam jen dalnici, Mnichov, Martin a pak zas domu. Mily pan opravar mi prvne rikal ze vymeni za cca 600 euro, predevcirem volal a najednou to bylo 1200 pry minimalme a zacal si dost vymyslet kolem, ze pry by menil i prevodovku, ze je stara a tak. Takze nakonec motorku beru bez jakekoli opravy a dam to jinam. Uze par lidi varovalo ze nekteri radi navysuji markantne castku... Tak proto i hledam nejoho pripadne na slovensku. Je pravda ze bych tam rad jel na opravene motorce, ale asi mi to prano neni Dekuji vsem za pomoc
Taky mi prokluzuje a už jsem na ni bez problemů najel něco přes 6000km, ten Mnichov na ní dáš v pohodě...mě bylo řečeno mechanikem, že když začne prokluzovat, tak by ještě měla vydržet 5 - 15 000km, dle stylu ježdění...
Záleží v jakém to bude stavu většinou jsou na přítlačáku praskliny a je křívej... Vyměn to komplet i s guferama a maš zase pokoj
... servis a diagnostika BMW Motorrad
Jojo, jsem si myslel. Tak ja panovi reknu ze tohle vsechno. Predpokladam, ze gufera jsou soucasti sady.
vidim, se jste tady supr komunita a moc napomocni. Dekuji!
Kolik takova sranda prijde v pripade, ze to budu chtit na jedenactce udelat preventivne? Zatim zadny problem nepozoruji, ale jsem na 100tis km, takze me to stejne ceka. Myslim tim vymenu vseho, co by se pri takoveto rozborce, kdyz uz to bude rozdelane, menit melo.
R 1100 GS r.v. 1995 www.tomphotos.eu