Ahoj, chtěl bych se zeptat, zda jste už někdo řešil výměnu silentbloků, které drží katalyzátor výfuku u 1100GS? Snažil sem se ho sehnat ale už byla ukončená výroba. Dá se nahradit nějakým standartním třeba z Ferony? Nepodařilo se mi ho zatím dostat ven, někdo se v tom už hrabal přede mnou a na těch velkoplošných šroubech co ho drží mám strženou hlavu. Je to šroub, který se šroubuje do matky která je v silentbloku, nebo jak to tam funguje? Jestli se to dá alespoň odvrtat? Díky za rady Georg
GeorgPohodar přiložený následující obrázek:
[41.66Kb]
Upravil GeorgPohodar dne 10.07.2013 19:15
Taky jsem je musel odvrtat nové jsem nemohl sehnat tak jsem je tam vubec neměl. Na svodu a výfukové objímce to drží spolehlivě. Teď už mám laďák ale jezdil jsem tak několik sezon.
Odvrtej hlavu a pak tměř šířku celeho silentbloku a dojdi do ferony nebo něam a myslím si že když sešroubuješ dva dohromady z každé strany bude to v pohodě
... servis a diagnostika BMW Motorrad
GeorgPohodar - jak píší kluci, některé 99´ už neměly tyto silentbloky od výroby (ani úchyty pro ně na katalyzátoru). Vyhoď ty utržené ven a už je tam nedávej. Drží to bez nich úplně v pohodě (jinak by to BMW na těch 99´nedělalo).
...po dohodě servis a diagnostika moto BMW...
Tonda napsal:
GeorgPohodar - jak píší kluci, některé 99´ už neměly tyto silentbloky od výroby (ani úchyty pro ně na katalyzátoru). Vyhoď ty utržené ven a už je tam nedávej. Drží to bez nich úplně v pohodě (jinak by to BMW na těch 99´nedělalo).
A můžu je vyhodit ikdyž měnim z origo výfuku na výfuk zach a ten má katalyzátor odděleně od tlumiče? Údajně to tedy drží celkem fest pohromadě, ale je to jenom sesazené neni to nijak stažené objímkou nebo šroubem. díky Tondo
Koupit se daji tady. http://www.ebay.d...5d410a989a
Ale jsou fakt zbytecne.Ja je na sve 1100gs 94 nikdy nemel a nikdy mi nechybeli.
Teoreticky vím o dvouventilech hodně,ale prakticky jsem úplně levej!
čau, hele mě když prasknul karbon na laďáku a musel jsem dát origo, tak taky byly rozbitý, tak jsem z jednoho vyříz tu matku nebo šroub, už nevim a projel díru turch a dal tam vraťáky dlouhý a matku s tím teflonem nebo co to je, aby se to nepovolovalo, ale jak říkaj kluci, drží to i bez toho, jen jsem posránek tak jsem to tam udělal takhle :-D ale teď už mam opravenej laďák tak to tam zas nemam
https://www.facebook.com/vaclav.kubat.3958