Ahoj,
chtěl bych zakoupit dorazy řízení na svoji 11ctku, abych odstranil slabé místo v podobě slabších originálních dorazů. Jen nevím, které řešení vybrat - Touratech nebo Wunderlich? Koukal jsem, že od TT se doraz připevňuje na Telelever a od Wunderlichu zase na každou z obou vidlic zvlášť. Máte někdo zkušenosti z praxe? Budu rád za jakoukoli nápovědu
BMW R1100GS - '98 - 70000km
Funkci plní oba dorazy (od TT i Wund.) stejnou. Nevidím v tom za ta léta, co se to vyrábí a používá žádný rozdíl - jen v designu.
Upravil Tonda dne 01.01.2014 21:29
...po dohodě servis a diagnostika moto BMW...
ono bude fungoval cokoli jde jen oto aby to nebouchlo do dorazu říditek a ten se neurazil.
dokonce tu bylo někde i to ,že majitel navtral do ramene otvor a do něho vyřízl zavit a dal jen gumovej dorazek a efekt stejnej
... servis a diagnostika BMW Motorrad
Ty gumové špuntíky (samolepící) jsou u nás k mání bezplatně pro všechny zákazníky, kteří mají doraz Touratech bez ohledu na to, kde ho koupili. Je to normální spotřební materiál. Někdo to tam lepí lepidlem ale když se pak při silné ráně guma rozplácne do kopretiny, blbě se to odstraňuje.
Tomáš Kocanda www.touratech.cz
Touratech e-shop: http://shop.toura...
Všechno ostatní e-shop: http://www.techge...
Na maily se snažím odpovídat co nejdřív, na SZ a messengery sporadicky!!! Pokud chcete odpověď rychle, napište mail nebo zavolejte 602 349970...
TomasTT napsal:
Ty gumové špuntíky (samolepící) jsou u nás k mání bezplatně pro všechny zákazníky, kteří mají doraz Touratech bez ohledu na to, kde ho koupili. Je to normální spotřební materiál. Někdo to tam lepí lepidlem ale když se pak při silné ráně guma rozplácne do kopretiny, blbě se to odstraňuje.
Mám od TT a taky spokojenost. Jen první den mi dělal trochu problém omezený rejd. Gumku taky jednu nemám, snažil jsem se to nahradit jinou, ale taky upadla. Tak pokud budu mít cestu do Prahy, tak si v TT vyzvednu:-)
Splněný sen moje 1100GS
milan enduroskola napsal:
kdo má zájem, může se sem přijít podívat, jak vypadá motorka po čelním střetu s autem, kde byl naštěstí namontovaný doraz tt,
ohnutá vidle, doraz na hadry, vytrženej čep řízení, ale .....
krk úplně v pohodě, nádrž přezila bez poškození, řidítko a ovladače to samé
Nezlob se za dotaz začátečníka a neznalého problematiky, jsem jen obyčejnej člověk bez zkušeností, ale mám to chápat jako že při čelním střetu s autem kde byl naštěstí namontovanej doraz TT je majitel v pohodě, páč nádrž přežila, a naproti tomu při tý stejný situaci bez dorazu by si to šel dotyčtý hodit na strom protože by měl v řiti nádrž? Jestli jo, hned po výplatě si ho objednám :-D
Upravil Gagarin dne 03.01.2014 20:59
Nezlob se za dotaz začátečníka a neznalého problematiky, jsem jen obyčejnej člověk bez zkušeností, ale mám to chápat jako že při čelním střetu s autem kde byl naštěstí namontovanej doraz TT je majitel v pohodě, páč nádrž přežila, a naproti tomu při tý stejný situaci bez dorazu by si to šel dotyčtý hodit na strom protože by měl v řiti nádrž? Jestli jo, hned po výplatě si ho objednám :-D
Podle mě nejspíš ten TT doraz zabránil uražení slabších originálních dorazů a díky tomu se vidlice "neprotočily" -> nepromáčkly nádrž, dále se neurvaly brzdové hadice a z řidítek se neutrhaly kabely se spínači a bowdeny.
Osud samotného majitele doraz od TT nejspíš významně neovlivnil
Upravil xtmotoman dne 04.01.2014 13:06
BMW R1100GS - '98 - 70000km
koupil jsem doraz řízení TT na 1150 ADV ale nejsem moc moudrej s toho uchycení brzdových hadic dle toho přiloženého obrázku. Nemohl by mi někdo toto vyfotit na svoji motorce z pár úhlů, třeba by jsem z toho byl chytřejší.Díky všem kdo rádi pomohou.
To uchycení má za účel otočit brzdovou hadici (odtlačit jí) aby se nedostala mezi rameno a vidli a nezmáčkl jí ten doraz. To vahadlo jí prostě odtlačí.
Na té fotce v návodu je to vidět docela pěkně, jak to tam patří.
TomasTT napsal:
To uchycení má za účel otočit brzdovou hadici (odtlačit jí) aby se nedostala mezi rameno a vidli a nezmáčkl jí ten doraz. To vahadlo jí prostě odtlačí.
Na té fotce v návodu je to vidět docela pěkně, jak to tam patří.
TomasTT napsal:
Ahoj, prodává se ještě doraz řízení na R 1150GSA? Koukal jsem na něj nedávno na e-shopu, ale teď ho tam nemůžu najít. Díky, Sláva