Prosím o radu....
Při startování dochází k prodlevě (jako kdyby baterka nemohla otočit starterem, rozsvítí se kontrolka motoru a kontrolka baterie, ale motor naskočí, chová se to jako slabá baterie. Baterka je nová (12V,12Ah Exide) cca od letošního března, motorka dobíjí, to jsem měřil. Nedělá to při každém startu. Můžete mě poradit, jestli jste se s tím už někdo nesetkal a co s tím. Děkuji
Takhle to dělá už loňského srpna a zatím mě každý odkázal na baterku, protože tam patří 12V,14Ah, ale ta nejde sehnat v rozměru, aby se tam vešla. Nevím, baterku jsem dal novou a když nejezdím, tak je připojená na Optimate a stejně to občas udělá. Nevím........ale starter se mě nezdá, má nejeto cca 20 000, tak to se mi zdá moc brzo........
Měl jsem stejný problém se startováním, potom jsem koupil tuto baterii YUASA YTZ14S 12V 11,2Ah 230A která má 230A startovací proud místo 200A a je vše vyřešeno. Dá se sehnat kolem 2000,-
Tahle baterie yuasa. .....(vyska 11cm) tam byla původne, pak jsem koupil bannerku, taky 230 A a zlobilo to stejne, takže jsem koupil tu exide a pokračuje to. Myslíš, že je takový rozdíl mezi yuasou a Bannerkou? Jsem z toho jelen......
Jestli je Banner v něčem jiná to bohužel nevím já jsem šel po vyšším startovacím proudu a s Yuasou jsem byl velmi spokojen z minulé motorky kde mi vydržela osm let a možná jede pořád. Origo baterie BMW umřela po dvou letech i když jsem ji pravidelně nabíjel Optimate4.
mel jsem podobny problem na ADV 07,koupil jsem novou bat. a startovalo to stejne blbe jako se starou.nakonec jsem se tady docetl ze by to mohl delat starer a ze staci udelat rozborku,vycistit a promazat.za 2 hodiny bylo po problemu.
BMW GS 1200 adventure a Babeta.
Tak tak, prejdi vsechny kontakty, zacni jejich ocistenim, mel jsem stejny problem,uz jsem chtel kupovat baterku a stacilo ocistit, prostriknout a od ty doby pokoj. Predtim se mi parkrat stalo, ze to za jizdy chciplo.
Doplňky a díly na BMW GS:https://mojegs.cz Online ceník BMW dílů:https://mojegs.cz...h-dilu-bmw
Neboj nebudu se pouštět do velkých akcí......
Vyzkousim ještě jinou baterku a projdu kontakty.Ten startér se me porad nezdá.
Děkuji za spolupráci. ..........
neboj se toho,je to na pohodu .tri sroubky a je venku.a na stole je to hracka.pak staci trochu benzinu a vazelina.skoda ze jsem to tady uz nenasel byl tu nafoceny postup. BMW GS 1200 adventure a Babeta.
O víkendu se na to vrhnem s kamarádem a jsem zvědav jak to dopadne :-))
Nevíte někdo jaký mazací tuk použít...v příspěvku se píše jemný, napadá mě co třeba grafitová vazelína.......?
o tom mazaní startéru bych se být tebou informoval podrobněji u někoho,kdo to dělá běžně.Mě už čistili startér 2x a naštestí jsem si to nedělal sám,protože mě by taky napadlo namazat,ale mazat se to prý nesmí!Na to se pak chytá ten bordel mnohem víc...což mě dává smysl,vzhledem k tomu,kde a jak je to umístěný.
Servis motocyklů BMW Praha- východ
(po dohodě, tel.: 773767249, 776602104) http://www.youtub...er/PETRGSA
Startér jsem o víkendu vyčistil a vrátil zpět. Starty jsou nyní daleko lehčí, jsem maximálně spokojený. Děkuji za rady a tip na opravu. V sobotu odjíždím do Itálie, takže budu klidnější. Pavel
paveltresnak přiložený následující obrázek:
Tak jsem nakonec zvolil pozorovací variantu-nové kostry. Natáhl jsem nový kabel z baterky rovnou ke startéru a uvidím jak to bude fungovat. Nechtělo se me ten startér rozebírat, protoze je divný, když má cca 20 tis.km, že by startér od Bosche delal problémy. Uvidím, zatím to startuje dobře, jen ta kontrolka motoru se rozsviti při startu.Vezmu to na diagnostiku a uvidíme.
kukynek - necháš po zapnutí zapalování (otočením klíčku do polohy ON) proběhnout "diagnostiku" na budíkách? Jestliže ne (hned po zapnutí zapalování startuješ), tak se po startu vždy na chvíli rozsvítí kontrolka diagnostiky motoru. Abys nehledal "šotka" tam, kde není.
...po dohodě servis a diagnostika moto BMW...