Zdar chlapi! Sice je o tom tady celkem hodně napsáno, četl jsem to, přesto píšu nový vlákno....Mám Dakarku 650 a chci jí pořídit nový boty...90/90 R21 a 130/80 R17...Mám v plánu jezdit silnici i terén. V merku jsem měl Mitasky E-10, ovšem nedělají zadní plášť v tomhle rozměru, tak jsem se koukal po E-07, ty dělají oba rozměry, ale nejsou prý na mokrou trávu (jak píše joe) a na mokré silnici kloužou....?! Nebo nějaká kombinace? Rád bych gumy, abych si mohl na silnici dovolit 150km/h a v terénu aby to taky podrželo...Můžete mi poradit ze zkušenosti co pořídit?
napadají mě možnosti:
1 - sada E-07
2 - kombinace E-10 dopředu a E-09 dozadu
3 - případně i kombinace E-07 dopředu a E-09 dozadu?
na sadě E-07 mám najeto přes 15tkm, z toho určitě minimálně 3tkm na mokru. jsem s E-07 velmi spokojený, za sucha čitelné pneu, za mokra žádnou sviňárnu neudělaly. v suchém terénu jim nemám co vytknout (projet např. théth kolem dokola, několik dní úplně mimo asfalt na ukrajině). mokrému mimoasfaltovému ježdění se snažím vyhnout.
pokud jsi pilně studoval, kombinaci E-10/E-09 jsi určitě "objevil".
kombinaci E-07/E-09 jsem nikde moc nezaregistroval, třeba se vyjádří někdo zkušenější.
stejně tak nějaký větší "bahnomrdal" by mohl potvrdit, případně vyvrátit, že mokrá tráva je zlo pro všechny enduro pneu a spolehlivě si s ní poradí až nějaké C-čkové pneu.
řečnická otázka je, jestli nemáš trochu velké oči s tou kombinací 150km/h na silnicích a zároveň off-roadování za mokra
LADA89: souhlasim s tebou velke oci to jsou, chtelo by si to ujasnit priority, jelikoz sucho na silnici i v terenu zvladne kdejaka cestovni enduro guma E07, E10, TKC80 atd, ale zaroven pak i mokro v terenu a rychlost 150km/h budes hledat dost tezko, tak aby byla pohodova jizda
jelikoz teren i rychlost 150km/h odjedes na cemkoliv jen jde ot to z jakym prozitkem a jakou bezpecosti
Takze v prve rade doporucim procist vlakno o testu enduro pneumati od mistniho clena fora a zadruhe si ujasni co vubec tedy chces.
Jsem spokojenej s TKC, ale jelikož mi vydržej sotva 10K, tak chci zkusit ty heidenau scout, kamarád je má, na silnici mu držej bez problému a v terenu jezdí jen zlehka, ale problémy zatím žádné nehlásil. Jinak do mitasek bych už osobně nešel.. na trojku mi motorka na silnici jentak nehrabe, jako to bylo s nima na mokru. Na suchu dobrý, ale když sprchlo, tak jsem jezdil s hodně staženou prdelí.
Taky jde samosebou o tvuj skill a styl jízdy.
Upravil Brko dne 07.09.2015 18:49
Do it my way...
Dobře takový reakce jsem očekával, samozřejmě guma která umí kombinaci toho co jsem napsal není...E-09 by rychlejší jízdou po silnici asi vyklepala z člověka duši, E-07 na mokru asi žádný zázrak....velmi přínosný byl odkaz schreka! díky. Usoudil jsem, že asi pořídím sadu Metzeler Karoo 3, je to sice balík za gumy...Nějaký zkušenosti s nima?