Zdravím všechny, kteří mají tu možnost vozit své pozadí, ale i partnerky na tomto neobyčejném stroji.
Baworáčka jsem si koupil teprwe nedáwno, lépe řečeno minulý týden a hned jsem,dík svému kamarádovi Cyclimu, objevil první nedostatek. Nefunguje mě ABS. Konkrétně. Při otočení klíčku ve spínačce do polohy start, začnout kontrolky abs blikat střídavě. Situace se nezměnila ani po dobití baterie, ani po opakovaném startu již zahřátého motocyklu.Měřili jsme vzdálenost čidel na obou kolech, jsou v poho. Závadu je tedy třeba hledat někde jinde. Nemá z vás někdo podobnou zkušenost a radou by pomohl začátečníkovi. Díky Starmo
Hele Starmo, já ti poradím jestli chceš. Ne, těd vážně. Ty jsi se zapoměl jěště lidiček zeptat, jestli někdo neví, jak se resetujou závady. Mám ještě jiného kámoše který tento problém měl taky. Byli jsme s tím v servisu u Šternberka a ten problém se tam odstranil vyresetováním závad a ještě jedné mouchy. Takže otázka zní, jestli někdo neví, jak ty závady vyresetovat. Dělal to tak, že propojil dva kontakty ve svorkovnici pod sedlem(bohužej jsem neviděl které) a k tomu držel asi půl minuty tlačítko ABS. A rázem bylo po problému a dodnes to ABS funguje bez problémů. Takže by jsme chtěli toto vyzkoušet, jestli to taky pomůže, či né.
BMW R 1150 GS kombi
MERCEDES Benz 123 240 TD kombi
TRABANT 601 kombi
AUDI A6 2.5TDi Quattro Kombi
Jeden postup resetu závad (sice na RTčko) je zde: http://www.wikiho...Motorcycle, zítra ho zkusím přeložit, dnes mám fofry.
Co se jinak týká toho ABS, tak nejčastější závada je slabá baterka. A ikdyž jsi ji nabyl, tak stále při startu dostává hodně nafrak a její kapacita může výrazně klesnout. Zkus ji změřit napětí.
Ty vado, super. Kdyby byl někdy čas to přeložit, tak by ti byli minimálně dva lidi z tohoto fora vděčni , bo naše ingličtina není zrovna na tak dlouhej článek. Jinak k tý baterce to je tak( alespoň u mého 1150GS), že zapnu klíček a blikaj ízároveň. Zastartuju a rozblikaji se proti sobě. Ale Starmoj blikají proti sobě už když jen zapne klíček.
BMW R 1150 GS kombi
TRABANT 601 kombi
Ja na to nezapoměl Cycli. Vím o čem jsme se bavili.Jen jsem chtěl znát názor ještě někoho jiného. Za tvou pomoc a ochotu jsem opravdu rád. Ještě se zkusím podívat na tu adresu od admina.
Tak pánové. Opraveno. Aspoň doufám. Propojil jsem podle návodu modro-hnědý kabel s kostrou( šroub na rámu ) , pak otočil klíčkem ve spínačce a tlčítko ABS podržel asi 10 vteřin a ejhle... Obě kontolky se rozsvítily součastně. Při příští vyjížďce to tedy zjistím.Škoda, že to nebude už zítra. Díky Vám pánové
Sakra. Zase jsem bez kšeftu...... Samozřejmě gratuluji!!!! Jel bych to osobně vyzkoušet teď hned. Když se ti z pod nádrže ozve zvuk, jako když něco upadne, taks to fakt spravil. Asi začnu jezdit na servis já k tobě.
BMW R 1150 GS kombi
TRABANT 601 kombi
Právě jsem se vrátil z projížďky a musím potvrdit, že problém s abs je skutečně vyřešen. Po zaznění zvuku, jako když upadne motor vše funguje. Pánové díky.
Děkuji Ivanovi za pochvalu, ale myslím si, že to nebude tak horký.....zatim....učim se
Upravil Cycli dne 12.02.2007 21:34
BMW R 1150 GS kombi
TRABANT 601 kombi