Ahoj,chtěl bych se zeptat na zkušenosti s tlumičema Hyperpro,chtěl bych přes zimu vyhazet origo,repas origa se mě moc nelibí,a dat něco jineho,Jezdim většinou silnici,sem tam nějaká zkratka.Diky za názory.
Zdarec, včera mi vytekl zadni tlumič, řeším zda repas nebo HyperPro komplet nové. Koukám že už dělaj i s Esou, kterou mám. Cena cca 899 eček bez DPH. Má někdo zkušenost?
Krome toho jaky tlumice a kde koupim, bych se zajimal i o to, kdo, kde a za kolik mi je odservisuje za tech 20 tisic km, co je servisni interval hyperpro.
Upravil milan enduroskola dne 17.11.2016 21:53
Enduroškola, tlumiče TFX a Hyperpro, doplňky na cestovní endura, diagnostika a servis moto BMW GS
Kdo a kde uz vime. A za kolik to odservisuji? Taky chci menit tlumice na 12gs a shromazduji informace do vyberu.
BMW 1200GS, ČZ 125C, Honda Forza
Měl jsem: Java 21 zvaná Pionýr, ČZ 175, Jawa 350/634, Yamaha 1100 Virago, Honda CBF 1000
Prosim?
Ano prodavali, ale od prvni minuty jsme poukazovali na absenci servisu v cr.
Dovozce si do ted uctoval 12000 za set
Coz se asi brzo zmeni
Však jste to dřív nabízeli v TT a to jste o nevýhodnosti nic nepsali....[/quote]
Enduroškola, tlumiče TFX a Hyperpro, doplňky na cestovní endura, diagnostika a servis moto BMW GS
A jak jsi spokojen, když je máš ? A případný servis už jsi teda řešil ?
Já sem spokojenej. Samozřejmě porovnávám pouze starý tlumiče s novejma Hyperpro. Nejsem typ co by to furt nějak šteloval a hrál si s tím, takže pro mě plně dostačující. Servis jsem ještě nedělal.
KOCHAČ AMATÉR http://mardock.ra...
milan enduroskola napsal:
Prosim?
Ano prodavali, ale od prvni minuty jsme poukazovali na absenci servisu v cr.
Dovozce si do ted uctoval 12000 za set
Coz se asi brzo zmeni
Však jste to dřív nabízeli v TT a to jste o nevýhodnosti nic nepsali....
[/quote]
To už jsem se taky dočetl že servis v ČR neni a musí to do Holanska,proto jsem dával dotaz na zkušenosti.Dát za servis 12000,když dám za nové 25000.tak to je teda nářez.Co tam za ty prachy delaj,dyž si koupím TT tlumiče,tak je servis asi za 4000.
Normálně by měla být cena za běžný servis tlumičů Touratech Suspension přibližně kolem 130EUR za kus, to je asi 7000Kč za pár. My jsme jí snížili na 5000Kč když se mění všechno - těsnění se ne vždy musí měnit a cena je pak pochopitelně nižší.
Hyperpro zastupuje (pokud se něco nezměnilo) BikersCrown a tlumiče na servis posílali do Holandska a za kolik to dělají, je tak trošku jejich věc. Do tohoto okamžiku v ČR oficiální servis Hyperpro nebyl. Zdá se, že Milan ho bude dělat tak asi ceny budou jiné ale zatím to jinak oficiálně nešlo dělat.
Co se týká článku z blogu z roku 2011, kde se píše stručná informace proč jsme do nabídky zařadili Hyperpro (poukazuje na něj Mardock), tak jako v tom jednom odstavci se mělo psát o to, kde a jak se bude dělat servis když to tenkrát BC začal dělat a hledali prodejce? Jinak o cenách servisu Hyperpro se tady psalo v mnoha vláknech, mimo jiné v jednom z roku 2014, kde psal i Mardock (tlumiče na R1100GS) a Milda tam odkazuje na Rudu, který měl tehdy čerstvou zkušenost se servisem přes BC. Mardock tam dával fotky jeho nových tlumičů a důvody pro nákup atd. Opravdu tedy kupuješ tlumiče v roce 2014 na základě příspěvku v blogu z roku 2011? To snad ne. Jinak v tom roce 2011 skutečně nebylo moc na výběr a Hyperpro bylo za dobrý peníze. Servis kromě Ohlinsu nedělal oficiálně myslím nikdo - nebyl tady ani WP, ani Wilbers ani Hyperpro. Všechno se dělalo venku kromě Ohlinsů, který pokud vím dělal jen Halbych. Já tam měl zadní tlumič 2x a cena byla jednou 3600 a podruhé tam prý nebylo co měnit a jen vyměnili olej za 2600.
Každopádně ta cena servisu Hyperpro v NL není tak úplně vedle, protože kamarád byl 2x v Holandsku na servisu Wilbers a účtovali si 100EUR za hodinu práce plus materiál. Takže 300-400EUR za pár tam klidně může být.
Budeš se divit, ale ano na základě příspěvku 2011 jsem to kupoval. Proč taky ne? To za 3 roky byl takovej skok v technologiích apod. ?Samozřejmě hrála roli cena a nebaví mě zjišťovat co v kterým jiným článku jste psali jinýho. V roce 2011 jste to posvětili viz článek, mě se líbila cena, protože to začali v roce 2013-2014 prodávat jako výhodnou sadu TELELEVER BOX, tak jsem to koupil. Co je na tom tak zvláštího? Já si taky nestěžuju na servis, protože jsem ho zatím nedělal, takže k tomu nemám důvod.
KOCHAČ AMATÉR http://mardock.ra...
Mardock: ne, myslím že se nic nezměnilo ani za pět let ale teď bude v ČR servis což tenkrát nebyl a tuším byl předtím i jiný dovozce.
Já jen reaguju na to, že v úvodním článečku v blogu pochopitelně není zahrnuto všechno, co by se dalo o těch tlumičích napsat - srovnání (v té době) třeba s Ohlinsy, které jsme v té době prodávali, servisní zajištění a dostupnost dílů, porovnání výhod a nevýhod progresivních pružin oproti lineárním (někteří výrobci nedělají progresivní pružiny vůbec a mají k tomu dobré důvody), srovnání materiálů těla tlumičů, rozsahy nastavení atd. Viz teda tvoje poznámka: "...
Však jste to dřív nabízeli v TT a to jste o nevýhodnosti nic nepsali...."
Prostě to byl úvodní příspěvek na blogu že Hyperpro budeme prodávat a i když dneska píšu něco podobného o nějakém dalším novém výrobku nebo značce, tak obvykle nepíšu hned nevýhody nebo potencionální problémy s tím spojené. To asi nedělá nikdo. Ale neexistující servis problém byl a i na fóru se o tom psalo několikrát a taky několikrát se jednalo o možnosti ten servis v ČR dělat ale dovozce o tom nechtěl ani slyšet. Cena byla rozhodně výhodnější než Ohlins nebo WP a upřímně řečeno, kolik stojí servis zjistili až první lidi, kteří to poslali přes dovozce do NL, protože jak to tak bývá - i když to jsou servisovatelné tlumiče, lidi s tím jezdí a myslí si, že to servis nepotřebuje a vydrží to desítky tisíc bez nutnosti na to šáhnout, což je pochopitelně omyl.