Jen mě nekamenujte,ale jsem línej hledat
Bramboru mám od podzimku na Touranckách,ale již pomalu dosluhujících. Velice mě láká nějaký lehčí terén,ale také jezdím do práce po okreskách. Jaké pneu zvolit,aby vydrželo alespoň cca 10000 km a zvládalo v poho silnici i "suchý"terén?
Karoo T,TKC80,Mitas?
Moje oblíbené jsou TKC80 měl jsem je na minulé motorce a pro velký úspěch jsem je obul i na BMW
Moje osobní zkušenost:
1.suchej asfalt - perfektní až se zdá, že v náklonu nemají hranice.
2. mokrej asfalt - jezdím opatrně, neměl jsem ani problém ani nějakou nejistotu.
3.v terénu - jezdím občas na "OFFroad" akce a pokaždý jsem se nějak vyhrabal.
Na terén je určitě lepší dozadu Mitaska 09 Dakar a hodně lidí to tak obouvá ale já jsem takovej ten pan opatrnej, takže obouvám to, co tam rozměrově patří.
Takže tak, zdar.
Mařa & BMW R 1150 GS Adventure http://marags.raj... http://www.youtub...marekondra
Ahoj,
nemáte někdo zkušenost s přední Metzeler Karoo 2 ? Mám obuto vzadu Mitas E-09 Dakar bezdušovka, vepředu E-09 s duší. Mám na nich najeto cca 6000 km a předek je u konce života, zatímco zadek je v půlce svého bytí. Sice na silnici hlučí jak kráva, ale do terénu super. Tak uvažuju o něčem jiném na předek a líbí se mi to Karoo 2.
Taky můžu doporučit tkc. na suchým asfaltu se dá naklánět jako na touranckách, na mokru to chce opatrněji, ale žádná katastrofa. Horší je vlnění od 140km/h (pochopitelný)
já osobně mam jednu sadu tourance a jednu tkc a střídam
ale jestli pojedu na příští XL rally , tak du do nějakých C - ale jen když bude zase hodně bahna
hlavně, že je pivo ftlamě
Jo ted mam vepredu Karoo 2 a vzadu mitas07.To karoo je do mokreho terenu vyrazne lepsi nez 07.V suchem velky rozdil nepoznas.Ale na suchy asfalt je 07 vyrazne lepsi.S karoo 2 si v zatackach moc jistej nejsem.Treba je to jen pocit,ale s 07 mam na suchym asfaltu lepsi pocit nez na touranckach.Ale mokrej asfalt se s 07 musi opatrne a s karoo2 asi taky,ale s ni sem dest jeste nechytnul.Tak se jen domnivam.Ale jestli mas vzadu 09 tak bych do predu klidne zkusil 07.Zivotnost vyssi a huci minimalne.
Teoreticky vím o dvouventilech hodně,ale prakticky jsem úplně levej!
Díky za radu. Nevím jen, zda-li do Rumunska obout přední E-07, zvlášť po loňských zkušenostech, kdy bylo všude mokro a v Karpatech pořád pršelo. Ale Ty jezdíš na E-07 i Off-road, že jo? Ono v bahně je všechno na hovno, ať máš na předku E-07, Karoo, nebo E-09. Jen ten zadek s E-09 Dakar je docela dobrej, ten zabírá i v hlubokým bahně.
Pomatenost, zvaná BMW.
zdar hod tam Mitasky 09 nemo 07 a budes spokojen ja tam mam 09 a najeto 12OOOKm a to TKC tak 5000KM.A ta cena 12OOKč za kus je super.Tak ak pisni co jsi obul.Jo jen tam dej dusi at to nemusis porad foukat.cus milda