Zdravím a prosím o radu. Můžu nějak ověřit správnost fungování hydraulické spojky na mém GS LC 2014? Řadím s asistentem a spojku používám na rozjezd a v situacích, kdy nemůžu plynule akcelerovat, třeba v koloně atd. Teď jsem si všiml, že při startování se zařazenou jedničkou a vymáčklou spojkou, motorka po nastartování cukne dopředu. Se zařazeným neutrálem se zadní kolo točí na stojanu bez odporu, se zařazenou jedničkou a vymáčklou spojkou o poznání hůře. Dal jsem motorku na stojan se zadním kolem nad zemí a nastartoval, zařadil jedna a zmáčknul spojku. Zadní kolo se se zařazenou jedničkou a vymáčklou spojkou točí v pomerně velkých otáčkách, když ale zabrdím zadní brzdou, kolo se zastaví, bez jakéhokoli vlivu na volnobežné otáčky motoru a po odbrždění už se neroztočí ( celou dobu motor na volnoběh a spojka vymáčklá). Tenhle test, řekl bych, ukazuje že spojka snad funguje jak má, zaráží mne ale ten pohyb motorky dopředu při startu se zařazenou rychlostí... Je to v pořádku? Dá se nějak funkce spojky jednoznačně testovat? Díky
BMMW R1200GS LC 2014
Lidi vyserte se na tyhle pozorovani. V lc je vicelamelova spojka v oleji a ta nikdy nevypne jako sucha spojka vzdy bude lehce unaset. Me uplne drti kdyz ctu dal sem moto na hlavak a dal jedna. Proc? Na moto se jezdi ne pozoruje.
... servis a diagnostika BMW Motorrad
servisak napsal:
Lidi vyserte se na tyhle pozorovani. V lc je vicelamelova spojka v oleji a ta nikdy nevypne jako sucha spojka vzdy bude lehce unaset. Me uplne drti kdyz ctu dal sem moto na hlavak a dal jedna. Proc? Na moto se jezdi ne pozoruje.
Ok, ok. Nevím jestli už se mi to před tím někdy stalo, že mi někdo vvnadal a mne to potěšilo.
BMMW R1200GS LC 2014
Ja ti nenadavam jen me uplne nici nektere metody .Udelej si sam test zkus nastartovat motorku studenou a po vylete s e zarazenou jednickou a sam poznas rozdil. Na vzduchaci se ti kolo na hlavnim stojanu taky pekne unasi.
... servis a diagnostika BMW Motorrad
Jen bych se zeptal... máš tam stavitelné výklopné páčky od TT?
Servis motocyklů BMW Praha- východ
(po dohodě, tel.: 773767249, 776602104) http://www.youtub...er/PETRGSA
Mr GS napsal:
To je otázka ne mne?
Ne, ptám se Milana jen tak z pr.dele ve tvým vlákně na jeho páčky.
Nebylo by rychlejší a hlavně inteligentnější rovnou odpovědět?
Mr GS napsal:
To je otázka ne mne?
Ne, ptám se Milana jen tak z pr.dele ve tvým vlákně na jeho páčky.
Nebylo by rychlejší a hlavně inteligentnější rovnou odpovědět?
Ok, nemám. Stavitelný páčky jsou tam od výrobce a výklopný nejsou potřeba, když jsou tam blástry. Originální části nehrazuju jenom kvůli lepší funkci, tohle by byla kosmetika.
Upravil Pamilton dne 23.08.2017 09:44
BMMW R1200GS LC 2014
Tak v tom případě je to pravděpodobně v pořádku, jak píše Milan. Páčky od TT můžou způsobovat nedostatečný vypnutí spojky.
servisak napsal:
Jeste jedna otazka. Na cem jsi jezdil pred Lc
Simson Enduro, pak 20 let nic, rok před LC Hornet 600. Teď mám LC a Suzuki GSX-R 750. Jezdím asi 5 let. Vlastně teprve začínám. LC plánuju trvale a určitě budu ještě zkoušet něco k tomu....
BMMW R1200GS LC 2014