Ahoj, po nákupu GSA1200/2011 jsem udělal zběžnou údržbu. Různě spravuji a vyměňuji drobnosti, ale co mi vadí je pískání destiček. Brzdí to skvěle, ale skřípe. Podle info i stavu jsou jak nové, mají najeto cca 6 měsíců a cca 4 tis km. Ale pokud jsou studené i teplé nepříjemně pískají respektive skřípou. Už jsem je 2x čistil i kolo jsem měl venku a očista byla na podruhé důkladná do sucha hadrem a sprejem na brzdy. Moto má najeto 43000km a kotouče jsou netknuté. Pískání tedy spíše skřípot destiček při brždění mi vadí. Mám je měnit? Případně co tam koupit, nebo je nějaký fígl jak se skřípání zbavit? díky
"náběžné" hrany obložení vezmi pilníkem a zadní stranu desek mázni lehce pastou na brzdy (třeba tuhle - https://www.zbozi...ianta=10-g nebo jinou značku)
...po dohodě servis a diagnostika moto BMW...
Tonda napsal:
"náběžné" hrany obložení vezmi pilníkem a zadní stranu desek mázni lehce pastou na brzdy (třeba tuhle - https://www.zbozi...ianta=10-g nebo jinou značku)
Náběžná hrana je sražena z výroby desky, lehce jsem to zkusil pilníkem, pasta zatím neaplikována, přesto to píská. Jak to mám něčím mazat, bojím se že to nebude brzdit ..
Jak píšou všichni - pouze jemně (film). Jak všechny styčné části destičky, tak pevné části třmenu, které se vůči sobě pohybují. Pískání vzniká vibracemi a třením mezi těmi pohybujícími se plochami při brzdění. Nikdy se nesmí dostat mastnota na samotný kotouč nebo obložení destičky. (případně dobře odmastit).
Dawid přiložený následující obrázek:
Eee, to jsem asi blbě napsal. Samozřejmě mě nenapadlo mazat styčnou plochu deska/kotouč. Ale mazat to co popisujete se i tak bojim, právě proto aby se ta mastnota nedostala na styčnou plochu. Zkusim uvidim. Ted jsem ale mimo .. tak příště.
Eee, to jsem asi blbě napsal. Samozřejmě mě nenapadlo mazat styčnou plochu deska/kotouč. Ale mazat to co popisujete se i tak bojim, právě proto aby se ta mastnota nedostala na styčnou plochu. Zkusim uvidim. Ted jsem ale mimo .. tak příště.
Kojot napsal:
Bohumil Ti to definoval naprosto akademicky: "...enom takové filmecek..."
Pak se nemáš čeho bát
The world will never be the same, once you’ve seen it from the seat of
BMW 1200 GS Adventure!