Kamarád bez registrace prodává tento box do origo rámu na 1200 GSA vzduch i LC... Koupil to nové na bazosi ale blbe, ma 1150.... Je to nové nepoužité , chce za to 2500,- je z Olomouce.. Kdyžtak volat přímo jemu na tel. 778412364 Karel
Bedabanjo přiložený následující obrázek:
souhlas, poslední dobou mi proclívaj kdejakou kravinu. ono se to pak prodraží - clo, DPH, poplatek na zastoupení, a ta doba než to kolikrát přijde.. jednou to dorazí do týdne a jindy měsíc nebo dva
starám se o marketing a spolupracuji s www.honzaptacek.cz - realitní makléř a kancelář v Praze
Zdenek34 napsal:
Ono není problém si to nechat poslat z Ali z evropského skladu a nehrozí žádne clo...
zapomeň, velký kulový, tolik věcí co jsem objednal z evropskýho skladu mi přišlo z činy a musel jsem to nechat proclít nebo vrátit, že bych to už možná ani nespočítal
starám se o marketing a spolupracuji s www.honzaptacek.cz - realitní makléř a kancelář v Praze
Zdenek34 napsal:
Tak to musím zaklepat, ale zatím co jsem objednal z eu skladu, tak vše prošlo úplně v pohodě. Clo jsem ani jednou neplatil.
Taky za sebe můžu říct, že ještě nikdy jsem z EU skladů nemusel řešit "navýšení ceny" o poplatky státu... Dražší věci tak řeším vždy a úplně bez problémů.
Kdybych nepotřeboval vozit všechny ty rozměrný a těžký krámy co pořád tahám v autě, stačila by mi k cestování jen motorka - i když rodina tvrdí něco jiného... https://www.motor...&scr=0
Já tedy také nikdy clo z Ali neplatit, ale samozřejmě může to být náhoda. Tento rok se to však změní.
Jinak k věci. Minulý týden jsem tento typ kastlíku hodil na 12 vzduch a zjistil (později přečetl i v diskuzích), že je fakt na hovno. Tady to nějak inženýři nedomysleli a při propérování zadního kola zavazí blatníku. Tak jsem ho během dalších 10 minut sundal a prodal za 8 kil.
Máte tip na nějaký co je menší a nezavazí? Díval jsem se na marselluse, ten ale bude asi zavazet a se vší úctou doba pokročila a nechce se mi na moto věšet kastlíky typu poštovní schránky...
Potom jsem si ještě říkal, zda to nevytisknout na 3D tiskárně? De facto udělat užší a na výšku nižší kastlík než dělá Touraplech. Na 3D tisku z PETG vytisknout jen "obal" a nosné části pozohýbat z nerezu podobně jako touratech. Tím by ta konstrukce z PETG nebyla nosná, netpěla by tolik a mohlo by to fungovat Co na to říkáte?
Upravil prosteoff dne 27.03.2021 11:30
Kluci je to jen o náhodě. Dlouho jsem si myslel to samé. Jenže číňan je vyč.uranej a dost věcí z EU skladu stejně posílá z východu a jen na balík napíše například PostNL apod.
Ale pošta mi každý třeba desátý balík stejně odchytne a sdělí mi, že to je pouze obcházení cla, že nejsou blbý, že vidí, že zásilka není z Holandska, ale přímo z Číny a přes NL jen poslaná. Chtějí vidět objednávky, faktury, výpisy platební kartou apod. a nemáš šanci, prostě se s tebou nebaví. Pošlou ti rovnou rentgenový snímek obsahu balíku a nazdar. Spoustu věcí jsem nechal poslat zpět, nevyplatilo by se to finančně. Občas se mi to už stává i u DHL, že musím proclít.
A poslední perlička byl nákup na Amazon.de, kde jsem zaplatil nákup firmě s německým DIČ, ale zboží bylo zasláno z ostrova Jersey, které není daňovým územím EU. Z toho důvodu zásilka podléhá celnímu řízení. A nemám dovolání i když ukážu doklady apod. Jediné pozitivum je, že mi ve většině případů prodejce vrátí peníze po té, co se mu zboží vrátí zpět.
Upravil vztekloun dne 27.03.2021 11:48
Pak se divíte, že je to Ali levnější ... protože jen vydrbáváte s legislativou, kterou tady člověk podnikající splňovat musí, což celý Ali ne... V jedný větě řešíte prachy a v druhý brečíte, že vám přiloží na clu a DPH... Věřím, že kdyby se na Ali objevilo nový BMW půlka místních šetřílků si ho tam koupí.
https://www.youtu...tla/videos
OFFROAD|GUIDE www.offroad-guide... https://www.faceb...403911829/
Pertla napsal:
Pak se divíte, že je to Ali levnější ... protože jen vydrbáváte s legislativou..
Neprožívej to tak. Účelem této debaty bylo právě upozornit na to, že ne vždy tam má smysl kupovat to, co se dá koupit zde, byť dráž.
Ale na to si musí každej přijít sám jak to funguje. Já tam kupuju především věci, které v ČR prostě nejsou a nikdo je sem nevozí. Na druhou stranu, platit clo a poplatky u nízkých nákupních cen, když to nedává finančně logiku fakt nemá smysl
Já to neprožívám, mě osobně to je fuk, vesele nakupujte.
Nicméně nejmenované firmě tyhle žlutý potvory vzali komplet sortiment, včetně fotek z webu a začali prodávat kopie jeho věcí. Pak lidi jako ty, raději nakoupí na Ali, protože to je levnější. Kde jsou hodiny strávené vývojem, výrobou? Takže jak říkám, je mi to jedno, ale když vidím motorky ověšený všema možnejma i nemožnejma kravinama z ali ...
Ale děláš marketing a měl bys tomu rozumět.
https://www.youtu...tla/videos
OFFROAD|GUIDE www.offroad-guide... https://www.faceb...403911829/
Pertla napsal: Pak lidi jako ty, raději nakoupí na Ali, protože to je levnější..
Vždy jsem si říkal, že jsi chytrý kluk. No, zkus si ještě jednou přečíst, co zde píšu, možná ti dojde, že na Ali ani nikde jinde mimo ČR nenakupuju kvůli ceně. Bohužel problémem zdejších obchodníků není jen to, co popisuješ a čemuž rozumím.