Ahoj pánové, potřeboval bych poradit od někoho zkušeného....
Mám podezření na vadnou řídící jednotku.
Závada:
z ničeho nic při jízdě, jsem zjistil, že při zabrzdění se mi rozvití kontrolka dobíjení a otáčkoměr spadne do nuly. BMW jede normálně svítí bliká atd. Při zařazení neutrálu neutrál špatně svítil a kontrolka dobíjení prosvítala. ABS funkční. Vypnul jsem motor znovu nastartoval a zjistil že neutrál už nesvítí kontrolka dobíjení také nesvítí, brzdová světla při zabrzdění nesvítí a při brždění se kontrolka dobíjení rozvití k tomu padá ten otáčkoměr do 0 Z dvojkontrolky ABS jedna nesvítí. ABS přitom stále funkční (test během jízdy)
Sundal jsem nádrž rozebral všechny hlavní konektory včetně konektorů ABS i řídící jednotky. Pouze spleť konektorů vykazovali oxidaci a šli špatně rozebrat. Vyčistil jsem dal to dohromady a závady stále přetrvávají. Ještě jsem proměřil ohmicky žárovky co nesvítí a jsou všechny v pořádku.
Mám podezření na vadnou jednotku.
Poradí někdo? Měli jste někdo podobnou závadu?
Pokud koupím řídící jednotku musí se přehrát? Ještě doplním že se jedná o Adventure rok 2003 s posilovačem ABS
Jenze u 1150 je jen jednotka motoru a jednotka abs kdy ma abs. Ja bych rekl ze bude nekde chyba v kontaktech. Nebo šlusly drsty. Jednotkou to nebude
... servis a diagnostika BMW Motorrad