Nejlépe se to dělá ve dvou lidech
Potřebuješ hadičku, kterou nasadíš na odvzduňovací šroubek
Kelímek, do něj trochu brzdovky. Do toho kelímku pak ponoř hadičku, kterou máš na odvzduš. šroubku
A čistou a čerstvou brzdovku na dolívání. Nejspíš specifikaci DOT4
A samo klíč na povolení odvzdušňováku
-Kolega sešlápne pedál a drží ho sešláplý
-Ty povolíš odvzdušňovák, vypustí se bubliny a zase dotáhneš odvzdušňovák
-Kolega povolí pedál
A toto opakuješ dokud nepřestanou vycházet bubliny vzduchu
Pozor! Do nádobky s kapalinou si průběžne dolívej novou brzdovku, tak aby se nestalo, že bude prázdná. To by se mohl systém zase zavzdušnit
Pokud máte někdo lepší způsob a nebo máte konkrétní zkušenost s odvzdušňovacím přípravkem, tak by mě to zajímalo.
Tak brzda odolala. Brzdí po cca 4. našlápnutí. Jízdní zážitek výborný. S funkčním zadkem to bude ale lepší....... Jinak s Transalpem jsem celkem držel krok. :-)
Zkusím nové desky. Taktéž zadní tlumič je ko. Utažen na doraz :-(
newman
newman napsal:
Tak brzda odolala. Brzdí po cca 4. našlápnutí. Jízdní zážitek výborný. S funkčním zadkem to bude ale lepší....... Jinak s Transalpem jsem celkem držel krok. :-)
Zkusím nové desky. Taktéž zadní tlumič je ko. Utažen na doraz :-(
newman
Tak nejak nepobiram uvod tveho prispevku. Jako, ze jsi to neodvzdusnil??? Me to opravdu taky neslo a pomohl jen ten kompresor. (viz odkaz vyse). Placal jsem se s tim pres hodinu a porad zavzdusneno. Po protlaceni kapaliny kompresorem to bylo hotove hned a od te doby brzdi jak slak. Nikdo zde proti tomu zpusobu nic nenamital, takze to bylo asi OK.
R 1100 GS r.v. 1995 www.tomphotos.eu
Tak na Dakara si při odvzdušnění zadku stačíš přece sám. A proč by to nešlo to taky nechápu. Hlavně si musíš dolít kapalinu do nádobky - mezi MAX - MIN. Nádobku si odšroubovat a opřít o zadní stupačku. PO utažení odvzdušňovacího šroubu a puštění brzd. páky musíš vidět, že v nádobce kapalina ubývá. Pokud né tak je chyba v pumpě. Nebo máš zaškrcenou tu hadičku mezi nádobkou a pumpou. TO jsem udělal - tu výměnu hned po koupi - já teda používám DOT 5 .