Potřebuju se naučit opravovat... ideálně udělat rozborku a sborku Dakaru... chci si s ním vyrazit někam dál, tak abych tam neskončil na nějaký blbosti. Navrhuju "trénovat na mém dakaru"
Zvítězit s pokorou nebo prohrát se ctí...
ahoj neřekl bych že na Dakaru je mnoho co se učit dokonce bych řekl že průměrně zručný člověk s průměrnym smyslem pro techniku zvládne většinu běžních oprav . pak sou ale opravy které bez pomoci dílny či techniky neuděláš. já si zatim vše opravoval sám(moc toho nebylo) taky mě zajímá proč přecházíš na dakara? po přečtení tvého příbehu i pádu sem došel k přesvědčení že zvládneš vše a na čemkoliv
Tančící Havran
Tak se dohodnem, teorii i praxi zvládám a improvizovat umím. Tak snad bys něco chytil. Víc PM nebo mail. Mám i poladěnýho Dakara ... možná by se ti něco z toho na cesty šiklo.
Dakar 650, HusaberG
No GS 1200 je naprosto super motorka, ale.... váha naložený mašiny při zvedání (a bylo jich dost), rozměry to všechno jsou důvody a v neposlední řadě náklady na benzín hrajou svoji roli... a chtěl bych to zkusit
Ahoj Jardo,
Taky jsem na tu cestu uvazoval ze GS1200 je velika a tezka.
Proto padla volba na F800GS...Ale s vetsimi opravami si moc jisty nesem. Sama elektronika.
Nevim jak je na tom Dakar, ale resim ze bych si koupil diagnostiku "GS-911 - The emergency diagnostic tool for BMW motorcycles", kt pry vypise co pripadne resit kdyz to nejede.
Myslím si že väčšinu opráv zvládne človek s bežným náradím. S citom pre vec to musí ísť... ;-)
Počul som o vodnej pumpe, naposledy od bighusky-ho o spoji chladiča a plastového úchytu (robil to už na 5 dakaroch)... taktiež som počul o uvarených dakaroch, preto by som sa zameral týmto smerom... pre začiatok. :-)
Dokážeš spravit v terénu proražený víko, uraženou hadici spojky, přetržený lanko, vyměnit ložisko kola, spravit defekt, proražený chladič, prasklou hadici, vadu v elektrice, prasklý podsedlák, vyteklou brzdovku a podobně?
Jardovi jde o to aby se preventivně připravil na podobný závady psychicky, fyziky a i materiálově a aby věděl kam až může hnát techniku aby neudělal víc škody.
Rady že to zvládne každý jsou fakt užitečný . - jste dobrý ale chtěl bych to vidět někde live s průserem za krkem a třeba v ne zrovna vyladěný formě - to už chce grif a praxi .
Dakar 650, HusaberG
Kluci dík za nápady, tu nabídku s učením vezmu a budu referovat Knížku okouknu... sám mám největší obavy z elektriky... řemeslo mi nedělá problém, úplný "prase" nejsem ... no vercajk s sebou je taky kapitola sama pro sebe... dakar má víc rozdílnejch šroubů než 1200 nebo nemám originály.... to porovnám s tou knížkou a v Učení.... bude sranda a vo to de Ne,...
Foto Oprava ABS u Mrtvého moře zbytečně, ale když to musí být...
Jarda Dingo přiložený následující obrázek:
[45.15Kb]