Plánuji pořídit na svoji 12 GSA nové tlumení. Měl jsem v plánu Ohlins a jako možnou alternativu mi bylo doporučeno tlumení Bitubo. Nemáte někdo s touto značkou nějaké zkušenosti, nerad bych za ty prach udělal chybu. Cenový rozdíl tam je, jde jen o to, jestli se z dlouhodobého hlediska a pochopitelně z uživatelského vyplatí. Případně díky za jiný typ, nebo značku. Jde mi jen o osobní zkušenost, nebo zkušenost někoho z vašich známých, ne o vychvalování výroců z internetu.
Díky vám všem
ČABA
Čaba
R 1200 GS Adventure
Když někdo umře, tak o tom neví, ale pro ostatní je to těžké ...
To samé platí, když je někdo debil.
Ja kdybych si kupoval jiný tlumení tak bych bral tu značku u které je lepší servisní síť! Protože věř mi že to co origo jinej tlumič navydrží! Myslím kilometrově!! Hodně štěstí a dobrej výběr ... servis a diagnostika BMW Motorrad
Origo sice vydrží kilometrově v základu víc, pak je ale na vyhození...a vlastnostma to není žádný zázrak.
Bitubo i Ohlins tu má stejný servis....v tom není rozdíl
Je rozdíl v ceně tlumičů, Bitubo má třeba i více možností nastavení než Ohlins.
Další možností je:
- Wilbers - ten ale prý nefunguje
- WP - u nás špatná dostupnost
- HyperPro - servis dostupný, cenově nejlevnější varianta - repasovatelný podvozek co se možností nastavení týče shodný s originálem (narozdíl od originálu plně repasovatelný, možnost měnit
hustotu oleje, tuhost pružiny = charakteristika tlumiče) se dá pořídit v kompletu už asi za 15-20tis.
Sám řeším, co použít na naši GSA...
"Před miliony let opustil člověk moře. Každý někdy udělá chybu..."
To som zvedavy ako toto dopadne
Priklanam sa k Bitubo.
Nizsia cena, moznost nastavit dlzku.
Rozdiel v cene je vraj sposobeny tym ze Ohlins pouziva tie najkvalitnejsie materialy a tym aj najdrahsie a v tejto kategorii asi zbytocne (info od jedneho zavodnika).
Odvážnému štěstí přeje a jak řekl klasik, je potřeba to odzkoušet..... Já mám Ohlins a nedám na ně dopustit, ale Bitubo jsem nikdy nezkoušel. Pokud jsi šťoural, stejně si budeš pořád říkat, že Ohlins jsou asi lepší a budeš po nich pokukovat. Jestli není rozdíl velký, šel bych do O
Odvážnému štěstí přeje a jak řekl klasik, je potřeba to odzkoušet..... Já mám Ohlins a nedám na ně dopustit, ale Bitubo jsem nikdy nezkoušel. Pokud jsi šťoural, stejně si budeš pořád říkat, že Ohlins jsou asi lepší a budeš po nich pokukovat. Jestli není rozdíl velký, šel bych do O[/quote]
to novalis: Člověče, šťoura jsem a věř, že nedělám nic jiného, než řeším toto dilema. Za sebe bych automaticky bral Ohlins, ale to řízení komprese na předku od Bitubo mě tak láká, mít je Ohlins, tak se nerozmýšlím. Přečetl jsem tady nato téma snad všechno, hodně mi daly příspěvky od Tomáše z Touratech, ten Bitubo docela pochválil na silnici, ale když i offroad, tak radši Ohlins. Já off moc nejezdím, spíše cestuji, ročně tak 15 tis. po silnici, tak si myslím, že skončím na těch Bitubech. Čekal jsem vice názorů, které by mi pomohly ve výběru
Čaba
R 1200 GS Adventure
Když někdo umře, tak o tom neví, ale pro ostatní je to těžké ...
To samé platí, když je někdo debil.
Ohlins mám a jsem spokojenej !!!! Jezdim dost sportovně a jsou úžasný!!!
Jak offroad, kterej mám radši, tak asfalt jsou super. Důležitý je dobře zvolit pružinu na tom zadku a vychytat nastavení. Pak si je užiješ!!!
Klidně bych otestoval v porovnání s Ohlins ten Bitubo, ale kdo nám je půjčí?? . Proč ne..... může to bejt taky dobrý!!!!
Jde taky o tu životnost, já je servisuju každej rok, tzn. každejch 15-20 tis a to maj už dost. Jo a taky občas vyměnit pružiny se musej, to mě vlastně taky čeká.
Nešetři na tom a vem Ohlins.
BMW R1200 GS Adventure ......... super stroj!!!!
Jízda na motorce je dobrá droga :-) ... a FORD je LORD
hyperpro - uz som predal desiatky strun aj par tlmicov
440 euro za lacnejsiu verziu kompletneho tlmica vratane struny podla tvojej vahy je naozaj bezkonkurencna cena