Asi som slepý ale to čo potrebujem som tu nenašiel, potrebujem vedieť, či sa vám niekomu posr... lambda sonda, pretože mám pocit že bratovi odchádza - pri ustálenej rýchlosti mu motorka pocukáva a mám obavy že to je lambda.
Kupovali ste niekto náhradu - akú?
Dík za pomoc
potrebuješ servis? zavolaj mi, napíš, pošli holuba :-) diagnostika aut a moto bmw
ten članok som čítal len som si nebol istý či to robí to isté aj na 650, a zase power comander je cenovo uplne inde jak nejaka nahrada lambdy, aj ked upravuje mapy a dalšie veci . . .
ide mi hlavne o to či to niekto menil a za čo (bosch, magnetti, ntk, ngk . . )
potrebuješ servis? zavolaj mi, napíš, pošli holuba :-) diagnostika aut a moto bmw
Comander nahrazuje lambdu tím že ji odpojí a simuluje její signál aby ŘJ neměla podezření, že se děje něco s palivem. Je ale pak pryč kouzelná spotřeba.
Jestli je KO lambda jde mimo jiné diagnostikovat na diagnostice. Pak to jde i naměřit ale to už je pro pokročilé.
Jde to také řešit pokus omyl - zapůjčením nebo koupí.
Pokud koupíš stejný typ tak je myslím +- jedno kdo ho vyrobil. Držel bych se ale spíš toho Bosche už jen kvůli tomu že může líp snášet vibrace. Dakar 650, HusaberG
vie niekto aké približne hodnoty tam mam namerať? prepokladam že nejaké napätie alebo odpor pri určitých ot.
osciloskop nemám, skusim na to mrknuť a kupim asi náhradu Magnetti mareli MM461912164109 za 44€
Inak je to NGK OZA447-e28 a pasuje na bmw benzinové 1,6 1,8 3,0 4,5 motory
Lambdu mam KO uz dva roky... příznaky přesně jak popisuješ, dále zjištěno na T eventu diagnotikou... Normálně v Inveltu je to pálka ale známej automechanik ji našel podle čísla a měla by být stejně jako do některého auta BMW, nepamatuji si jake... a cena třetinová nebo polloviční. Zkusim zjistit. Jinak budu to muset uz taky konečně vyřešit.
učite je to tá ngk našiel som ju cez ngk vyhladávač a v jednom schope som ju nasiel ako lambdu pre bmw autá, ale tá mag-mar je o polovicu lacnejšia
Originál číslo z lamdy někdo nemáte? Asi ji taky vyměním mám 45000km a poslední dobou se mi zvedlaspotřeba + mi to občas střelí do laufu.
Dakar 650, HusaberG
tomukur - prvně si zajeď k někomu s diagnostikou nebo za nějakým šikovným automechanikem, který má k dispozici osciloskop (tím lambdu změříš nejlépe), kdyby to náhodou lambdou nebylo, tak ať ji nekupuješ zbytečně. ...po dohodě servis a diagnostika moto BMW...
Životnost sondy se uvádí mezi 30 a 70kkm, nově Bosch až 160kkm - ale je to dost choulostivá věcička. Náchylná na zničení z mnoha vlivů. Universální sonda Bosch stojí cca 1000kč - myslím že diagnostika a náklady budou stát podobně. Mám najeto + dost v Off tak ji dám novou.
Dakar 650, HusaberG
MikiberG napsal:
Životnost sondy se uvádí mezi 30 a 70kkm, nově Bosch až 160kkm - ale je to dost choulostivá věcička. Náchylná na zničení z mnoha vlivů. Universální sonda Bosch stojí cca 1000kč - myslím že diagnostika a náklady budou stát podobně. Mám najeto + dost v Off tak ji dám novou.
Myslíš že ta univerzálka by v dakaru normálně fungovala a pasovala tam? samo že s ohledem na příznivou spotřebu.
Ta uni lambda je uplně stejná jen má dlouhej kabel a nemá nakonci konektor!! Jen potřebuješ lambdu s potřebným počtem drátu!! Dělá se s jedním se dvěma se třema i čtyřma vodičema!!! Dakar má asi se 4 ne?? ... servis a diagnostika BMW Motorrad
niekde som čítal že všetky BMW moto lambdy sú IBA 4drôtové, ale na 1150 je iná ako na 650 takže to treba vždy pozrieť podla moto !!! líšia sa napätím a odporom
To je klidně možný ale podle mě by měla stačit i 2 drátová!! 4 drátová má předehřev aby udaje byly hned od začátku stejný!!
... servis a diagnostika BMW Motorrad
Jdu na to teď juknout, ale předehřev je dobrá věc nejen kvůli okamžité fci ale i kvůli životnosti. Jediný proč to řeším složitějc je odběr toho výhřevu - mám na tom dost navěšíno a nechci tam dát žrouta. Ono 4-15ohm = 1-4A... no zas tak hrozný to není .
Kim: Jo pasovala... je to vlasně přepínač málo/hodně ... nic složitýho v tom nehledej. Spotřebu to ovlivní zásdně pokud ta tvoje už není v kondici. S dobrou sondou se dobře uzavře okruh zpětné vazby pro dávku paliva. Bez kontroly - vazby jedeš na nouzový/universální režim a nebo prostě chybně a to všechno má na spotřebu vliv... a nejen na ní.
Dakar 650, HusaberG
Jo tak přesně to mi tenkrát ten mechanik říkal, e tamlze dát unversální lambdu. Čili když už to tvrdí dva lidi, tak to risknu a koupim to Teda až zjistim kde...
Upravil Cidas dne 26.05.2011 23:07