10 let jezdim v ciste silnicnich botech.
Jsou pohodlny, vzdycky vybiram s pevnym kloubem, takze i dost bezpecny a vyzaduju goretex, takze i vhodny na cestovani.
Potrebuju akutne boty a vaham, jestli zustat tam, kde jsem zvyklej nebo zkusit (asi jedina volba pro me) Sidi Adventure Goretex.
Je tu nekdo, kdo ma osobni zkusenosti s jezdenim v silnicnich botech a presel na neco jako jsou tyto Sidi, TCX Infinity apod? Zajimaly by me vsechny pro a proti. Vim, ze Sidi jsou na GSu vic in, ale nevyzaduju byt in...
Jeste je asi dobry rict, ze v terenu jezdim minimalne a diky problemum se zadama to vypada, ze prestanu fakt uplne, nemuzu si dovolit aby mi motorka spadla...
A fakt bych byl hrozne rad za objektivni reakce, s ohledem na moje zvyky a potreby, nepotrebuju slyset ze nejlepsi boty jsou MX...
Jezdil jsem silniční, přešel na cestovní s přezkami (ne MX). Hlavní důvod byl ten, že mi víc vyhovuje zapínání nastavitelnými přezkami, než pevně dané zipem.
Já bych šel do těch SIDI AG...sám jezdím onroad Oxtar infinity GTX a do terénu mám Forma Terrain.
Neumím si představit jít někam v těch silničních, třeba výšlap na zámek. V těch adv v pohodě, sám mám odzkoušeno......
F800GS 2011 is history (76000Km)
CRF 1000 Rally Red 2016 is history (47000)
Yamaha Tenere 700 zatím 40 tis
Pokud ti vyhovují silniční tak nevydím důvod měnit. Já přešel na adventure, protože mi přijdou pohodlnější, dá se v nich i kousek normálně jít a mají silnější podrážku, takže nějaký vibrace ve stupačkách a podobně vůbec necítím.
Sema napsal:
Jezdil jsem silniční, přešel na cestovní s přezkami (ne MX). Hlavní důvod byl ten, že mi víc vyhovuje zapínání nastavitelnými přezkami, než pevně dané zipem.
A jaky boty mas? Pohodli lepsi nebo horsi? Razeni? Chuze?
Hele třeba i ti nejvíc hardcore cestovatelé (namátkou Michael Martin), jezdí v kanadách nebo v "pohorkách". Takže o styl asi nejde. Spíš praktičnost. Je asi jasný, že nižší silniční bota těžko ochrání holeň stejně jako vysoká bota s masivním plastovým protektorem. A když narazíš nohou 20x za nějakou cestu do padáku, tak mi věř, že to je vždycky do místa mezi botou a kolenním chráničem. Bolí to tak moc, že si po té zkušenosti pořídíš buď dlouhý kopny nebo vyšší boty nebo oboje.
Kdo jezdí jen po silnici, ten může jezdit v čem chce, mluvím o jízdě offroad nebo o cestování po šotolinových a kamenitých cestách.
Jsou lidi, kteří jezdí v MX chrániči po Praze na motorce, která nikdy nebyla mimo silnici a naopak jsou lidi, kteří jezdí se silniční výbavou offroad. Obvykle to trvá jen ten jeden den, kdy člověk pochopí, na co jsou potřeba enduro rukavice, proč je dobré mít helmu ze které je výhled a nevydýchá se, proč mít MX brýle a ne frajerské sluneční a na co jsou chrániče atd..
Jestli uzvažuješ o jakémkoliv výraznějším podílu ježdění mimo asfalt a chceš se vyhnout bolestivém zkoušení "pokus - omyl", tak si rovnou kup alespoň vysoké touringové enduro boty (Infinity nebo Santiago), dlouhé kolenní chrániče a MX chráničovou vestu.
Tomáš Kocanda www.touratech.cz
Touratech e-shop: http://shop.toura...
Všechno ostatní e-shop: http://www.techge...
Na maily se snažím odpovídat co nejdřív, na SZ a messengery sporadicky!!! Pokud chcete odpověď rychle, napište mail nebo zavolejte 602 349970...
Paul napsal:
Pokud ti vyhovují silniční tak nevydím důvod měnit. Já přešel na adventure, protože mi přijdou pohodlnější, dá se v nich i kousek normálně jít a mají silnější podrážku, takže nějaký vibrace ve stupačkách a podobně vůbec necítím.
Silnejsi podrazka se urcite hodi. Jaky mas boty ty? Stejny otazky jako na Semu
Pohodlnejsi? To cumim, me prave prijdou ciste silnicni boty hrozne pohodlny, ani o nich nevim.
Tomas: jak jsem psal, offroad jezdim minimalne a kvuli zadum se ho nejspis vzdam uplne. Kdyby tomu tak nebylo, ani bych neuvazoval a koupil opravdu vhodny boty. Jenze GS a asfalt - tam se tezko zjistuje co je vhodny.
RP3 ma na kolenou tak velky chranice, ze i v tech racingovych botech mi prekazej. To je dalsi vec, nejak me nenapada spojeni vyssi a mozna i objemnejsi boty s takhle velkym kolennim chranicem. To by chtelo jednoznacne vyzkouset.
Ted mam nohavice pres boty, s botama jako jsou Sidi AG by to uz urcite mozny nebylo.
edit: a tak me napada, ze pokud budou nohavice souply v botech, stejne budu durch v desti, bo mi to tam stece po nohavicich.
Upravil Alda dne 14.05.2012 13:32
Alda: Tím neříkám, že silniční nejsou pohodlný, ale tyhle mi prostě sedí. Jsou to Forma Adventure WP, původně jsou určený na čtyřkolky a je to takovej kompomis mezi cestovní a řekněme "adventure" botou. Kupoval jsem je na rychlo a za tu cenu jsem s nima maximálně spokojenej. Asi nevydrží tolik co ty Sidi a nemají Gore-Tex, ale pouze nějakou jejich membránu a nikdy mi nepromokly. A dá se v nich i bez problému kousek chodit. V přimým srovnání se Sidi propadnou, ale jsou zas za polovic.
Upravil Paul dne 14.05.2012 14:05
Mám Sidi Adventure a po stránce pohodlnosti jsem s nimi nadmíru spokojen. Mám problémy s patama a boty si musím pečlivě vybírat, ale v těhle botech nemám problém ujít i delší procházku. Na horské dálkové tůry to sice asi není, ale běžný chození je dobrý.
Mám k nim jednu jedinou výtku: strašně vržou a nejsem schopen se toho zbavit. Kdyby někdo měl nějakej fígl, byl bych mu vděčnej F650GS (2005)
Jinak já nejvíc jezdím v BMW Santiago, předtím jsem měl řadu let BMW Kalahari. Oboje jsou to víceméně cestovní boty z kategorie Adventure ale jsou jak bačkory, naprosto pohodlné a Kalahari vydržely asi pět let nepromokavé. Naprostá spokojenost. Nejsou tak bezpečné jako Sidi Adventure ale podle mě jsou pohodlnější a když se z nich sundá kovová špička, jsou to prostě vyšší cestovní boty se slušným chráničem vpředu.
Tomáš Kocanda www.touratech.cz
Touratech e-shop: http://shop.toura...
Všechno ostatní e-shop: http://www.techge...
Na maily se snažím odpovídat co nejdřív, na SZ a messengery sporadicky!!! Pokud chcete odpověď rychle, napište mail nebo zavolejte 602 349970...
i mne toto zajímá, moje požadavky jsou nepromokavost a lehkost (chůze po již zmíněných zámcích). Forma Dominator - těžký, TCX Enduro - stačí mokrá tráva a plavu, Sidi Crosfire - velmi dobrý, ale pořád ještě těžký na chůzi.
BMW R1250GS Adventure HP, Yamaha WR450F 2019. Yamaha WR250F 2015
Jsem čerstvým majitelem bot santiago. Rozhodoval jsem se mezi sidi adv, santiago a levnější alternativou. Nakonec jsem si koupil santiaga a to mimo jiné i z důvodů jejich jednoduchosti - minimum švů a spojů a plastových vychytávek. Je to taková " těžká vojenská" obuv a mám z nich pocit, že vydrží jak jízdu tak pochod i v těžkém terénu. Dříve jsem měl spíše touring boty a když jsem si poprvé obul santiaga, obával jsem se o řadičku. Ale v pohodě, teď na ty bačkory nedám dopustit.
Jo a abych nezapomněl - CHCE TO VYZKOUŠET.
Upravil tomtom dne 14.05.2012 14:30
Sema napsal:
A jaky boty mas? Pohodli lepsi nebo horsi? Razeni? Chuze?
Diadora GT WP. Jsou určitě pohodlnější a to i na chůzi, víckrát jsem v nich ušel i pár kilometrů. Problémy s řazením nemám, přijde mi bezproblémové (narozdíl od plastové enduro boty). Do terénu ale tyhle boty nejsou, což jsem si ověřil na vlastní kotník. Tam ty jezdit nechceš, takže to je v pohodě.
Aldo, mrkni se na tyto boty. Už si je kupuju dlouho, ale zatím je nemám. S mýma zádama je to stejné, čili, terén zapovězen.Mám o nich ty nejlepší reference od kamaráda, který mě v koupi předběhl. Prodává to PSI Hubik.Když, tak zavolej.
Ja mam na Daytonu perfektni reference ze vsech stran, maj fakt prej uzasny boty.
Ale musim priznat, ze jdu i po tom designu a proste se mi nelibej.
Kdyz jsem na ne koukal v PSi (nevim jestli presne tyhle), hrozne vychvalovali ty vyndavaci vnitrni boticky, me to prislo hrozne divny
Ahoj, já mám Dainese VISOKE D-WP, přijde mi že je to celkem rozumnej kompromis mezi vysloveně silničníma a crossovýma botama, chodit se v nich dá docela slušně a zatim se mi ještě nestalo, že by promokly.
URL=http://svetobrazku.cz/upload/viewer.php?id=bwy1337006059d.jpg][/URL]
Upravil GeorgPohodar dne 14.05.2012 16:40
Aldo,já jsem taky pro adventure.Přešel jsem na BMW Santiaga ze silničních a dobře si pamatuju ten pocit,ikdyž jsou to už 4 roky...trochu jsem ztratil jakoby cit pro řazení,protože ty boty jsou přece jen o něco pevnější,ale to bylo jen o zvyku(stačilo pár set km) a teď si je nemůžu vynachválit.Na cestování podle mě ideál.Na nějaký výšlapy se sice musely nejdřív taky rozchodit a stálo mě to jeden pěknej puchýř nad patou(4h chození po BVV ),ale teď v nich dojedu i dojdu kamkoliv
Odolnost proti dešti už není po těch letech a asi 70tis km na 100% ale je to furt hodně dobrý.
Teď mám nový GS3,ale ty si fakt nechám jen čistě na off,protože to je regulerní lyžák Servis motocyklů BMW Praha- východ
(po dohodě, tel.: 776602104) http://www.youtub...er/PETRGSA