Zdravím, rád bych se zeptal zdali někdo neví, jestli bude Mitaska E-10 v rozměru i pro malá GS-ka.
Pokud ne, dělají se stále E-09 Dakar (žlutý pruh)? Jsem s touto pneu velice spokojený :-)
Jojo ale jak je to s Dakarem... prý jsou dva typy... Jeden E-09 a druhý E-09 Dakar..
A někde jsem zaslechl (přečetl) že Dakar se nevyrábí, a už je jakoby a pouze v doprodeji.
To snad ne? ja ji mám na normální dušové.... A pokud vím ták to ničmeu nevadí, jediný rozdíl je v tom že má pevnější bočnice a hranu... jinak jsou stejné.
VojtechPolicky napsal:
Jojo ale jak je to s Dakarem... prý jsou dva typy... Jeden E-09 a druhý E-09 Dakar..
A někde jsem zaslechl (přečetl) že Dakar se nevyrábí, a už je jakoby a pouze v doprodeji.
Ano jedna E 09 je bez pruhu a druhá je Dakar, dělají se oba dva typy. Bohužel E 10 je pouze v rozměru 150 a 140. Jestli je pneu bezduše (TL) a dá se tam duše, tak to nemá vliv na funkci
Upravil joe dne 29.12.2012 16:47
VojtechPolicky napsal:
A Joe.... Bude se dělat desítka i pro malá endurka?
Myslím si, že ne. Dej tam E 09 a budeš spokojený jak želva. A můžeš ji dát i na předek. Tím, že se změnila směs se přední devítka nesrovnatelně změnila. Prodloužil se u ní nájezd a už se tak neodskakuje. Přičítám to měkčí a poddajnější směsi. Sám jsem byl překvapený když jsem ji začal znovu jezdit. Z minulosti jsem měl zkušenost, že víc jak tři tkm nedá a už to byla hrůza. Dneska 6 tkm v Alpách a byla trošku odskákaná. Jinak kombinace kterou všem doporučuji je E 09 zadek a E 10 předek (vcelku se to chytlo)
Upravil joe dne 29.12.2012 18:27
E-09 dakar jsem kupoval cca před 2 měsíci. Ještě jsem se pídil jaký je v nich rozdíl (E-09 dakar / E-09) a bylo mi řečeno, že dakar je lepší a univerzálnější na silnici i do terénu.
Jinak já je mám poprvé, zatím najeto cca 1000 km a spokojenost.
E 10 jsem zatím nezkoušel.
Šinťa