Zdravím pánové
Mám na vás prosbu. Potřeboval bych vědět vzdálenost od osy šroubu po patku u centrálního stojanu na Dakarce. Předem děkuji za odpovědi :-)
Zdravím,
jde stojan dle výkresu použít na F650GS Dakar r.v. 2000? Či se musí nějak upravyt?
První motorka Dakar a hned správná volba ... Dělá jen radost
Zkusím oživit tohle vlákno. Na Dakarovi 2001 už mám pružiny hlavního stojanu vytahaný jak kšandy. Když jedu po nerovnostech mlátí stojan do podvozku. Neporařilo se mi najít pružiny hlavního stojanu jako náhradní díl, pouze pro bočák. Tady je aspoň ten pěknej náčrt, průměr drátu si změřím.
Řešil jste to někdo, znáte číslo náhradního dílu, kupovali jste nějakou druhovýrobu, případně kde nechat vyrobit?
Upravil xarrow dne 07.07.2017 06:47
Rád bych před SW MOtech varoval. Ne že by stojan neplnil funkci. Ale zatímco na jiných motorkách bývá osa centrálu šikmá, rozuměj úhel mezi sklopeným stavem a stavem morky na centrálu je "daleko" větší než 90°, u dakara a SWM je úhel spíš 90°. Centrál je prostě úplně svislý. Při práci na motorce, hlavně při výměně zadního kola, je třeba dávat pozor, aby motorka nespadla ze stojanu. Je to takové balancování na hraně. řešením by mohla být práce s flexou anebo zvážit jiný stojan a doufat v lepší výsledek.
Nahdar_Vebb napsal:
Rád bych před SW MOtech varoval. Ne že by stojan neplnil funkci. Ale zatímco na jiných motorkách bývá osa centrálu šikmá, rozuměj úhel mezi sklopeným stavem a stavem morky na centrálu je "daleko" větší než 90°, u dakara a SWM je úhel spíš 90°. Centrál je prostě úplně svislý. Při práci na motorce, hlavně při výměně zadního kola, je třeba dávat pozor, aby motorka nespadla ze stojanu. Je to takové balancování na hraně. řešením by mohla být práce s flexou anebo zvážit jiný stojan a doufat v lepší výsledek.
Dio za info - koho doporucis?
https://t.me/pump_upp
Nikoho, já mám swm a žádný jiný jsem nezkoušel. Zatím mě to nijak zvlášť neotravuje, prostě při práci s kolem přidržuju motorku. Flexovat se mi ještě nechtělo.
Možná by sis ho mohl vyrobit sám a nestálo tě to majlant.
Ma nekdo nejaky tip/trik, mimo hrube sily, jak premoci pruziny pri montazi centralniho stojanu?
Rovnal jsem po predchozim majiteli bocni stojan a ty pruziny jsem bez vetsich obtizi nasadil, ale u tech novych na centralu jsem neuspel. Samozrejme jsem to zkousel jak radi manual, cili prvne pruziny a pak srouby. Zatim jsem se tim nezabyval dele jak 15minut, tak jestli je muj dotaz hloupy, predem prosim o shovivavost.
Diky
Ani ten centrál není žádný větší problém ve dvou lidech namontovat. Nasadit pružiny, pak zatáhnout a vsunout pravý šroub, kdy se dostaví výhra, páč levý šroub už samozřejmě úplně v pohodě.