Motorky BMW GS - vše o motocyklech BMW řady GS a o cestování na nich
Motorky BMW GS - vše o motocyklech BMW řady GS a o cestování
  • · BMW GS
  • · Fórum
  • · Články
  • · Zprávy
  • · Galerie
  • · Naše fotografie
  • · Odkazy
  • · Ke stažení
  • · Inzerce
  • · Hledat
Reklama
Kalendář akcí
<< Červenec 2025 >>
Po Út St Čt Pá So Ne
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31      
Číst diskusi
Motorky BMW GS - vše o motocyklech BMW řady GS a o cestování :: Ostatní :: Doplňky pro motorkáře
Strana 1 z 2:   1    2  

Nano vs. silikon
Popi
Přidané 28.03.2013 17:15

Registrace: 19.07.12
Zdar,
špekuluju o tom, jak zodolnit oblečení proti dešti (nechci vozit pláštěnkuWink) a narážím buď na nano prostředky (bůh ví, který z nich funguje tak, jako na videích) nebo na nějaké silikonové prostředky. Může mi někdo fundovaný pomoct s rozdílama ve funkčnosti, účinnosti atd.?

Díky za každou reakci, která pomůže...
in love
F800GS

TomasTT
Nano vs. silikon
Přidané 28.03.2013 17:39

Registrace: 15.03.07
Nevím jak ty "nano" přípravky ale třeba normální impregnace na corduru v dešti asi tak hodinu, možná hodinu a něco. Měl jsem s tím nastříkaný mnohokrát ty boty, kritizované v jiné diskuzi. To je kombinace kůže a cordury. Ze začátku to vypadá skvěle, déšť po tom jakoby klouže a nesmáčí se to. Jenže to trvá jen chvilku a najedou se to změní a je to v tu ránu celý promočený. Nevěřím že by to mohlo fungovat na delší dobu a pokud ano, tak to bude namaštěný tak, že to bude neprodyšný jako holínky.
Nano přípravek jsem nikdy neměl ale vloni jsem kupoval nové oblečení na lyžování od Sweet Protection, látka bundy měla visačku že je ošetřená nano technologií, což by mohlo být to samé a chová se to naprosto stejně jako kalhoty, které tu visačku nemají a jsou x krát prané. Nevidím v tom žádný rozdíl.
Na oblečení jsem viděl fleky, které udělal impregnační přípravek BMW (originál určený pro R2P) po vyprání oblečení v pračce. BMW to uznalo jako záruku a kolega dostal nové hadry. Takže na ty impregnace moc nevěřím. Na boty to fakt moc dlouho nefunguje.
Tomáš Kocanda
www.touratech.cz
Touratech e-shop: http://shop.toura...
Všechno ostatní e-shop: http://www.techge...

Na maily se snažím odpovídat co nejdřív, na SZ a messengery sporadicky!!! Pokud chcete odpověď rychle, napište mail nebo zavolejte 602 349970...

www.touratech.cz
GSSG
Nano vs. silikon
Přidané 28.03.2013 17:43

Registrace: 06.04.11
něco snad použiješ z tohoto vlákna, kdysi jsem si to uložil
http://www.cendur...rowstart=0
musicR1200GS mě fakt baví, je to vácheň thumbs up

Popi
Nano vs. silikon
Přidané 28.03.2013 18:22

Super informace, díky.
U toho nano uvádějí, že to vydrží až šest vyprání, takže "teoriticky" by to mělo vydržet aspoň sezónu a né hodinu. Ale kde je pravda, to budu asi muset otestovat...
F800GS

kim
Nano vs. silikon
Přidané 28.03.2013 18:54

Registrace: 12.10.08
Vyzkoušel jsem impregnace (na oblečení) od Motorexu,nějaké Nano(údajně) a různé jiné a je to v podstatě tak jak píše Tom TT.není to na dlouho a zabezpečíto jízdu v krátké májové přeháňce,na jízdu v dešti v suchém oblečení zapomeň.Není špatný po vyprání to oblečení něčím takovým ošetřit -ono to tu látku jakoby ,,naškrobí"-zpevní ale do deště každopádně nepromok-jediná opravdu funkční věc.

bubak99
Nano vs. silikon
Přidané 28.03.2013 19:27

Registrace: 12.07.09
Chalani predavam a spolupracujem s vyrobcami na Nanotechnologiu. www.nanosol.sk

Mozete sa pozriet. Teraz k danej otazke. Nanotechnologie su v roznych kvalitach tak isto ako aj motorky a auta. Preto su aj rozne skusenosti . Ja som impregnoval moto bundy viacerimi nano pripravkami, osobne pouzivam najnovsiu generaciu ktora vydrzi minimalne 10 prani, ale to plati na bundy a textil ktory nieje vystaveny takemu tlaku vody ako je vystavena moto bunda. Aj pri membranovych bundach tipu Gore-tex ... to vydrzi tak 2-3 hodiny a potom membrana pusti, ale ked je este k tomu naimpregnovana kvalitnou nano technologiou vydrzi to o min2 hodiny viac co si myslim ze 4 az 5 hodin jazdy pri dazdi je super. A dalsi faktor je ako je jazdec kryty, na V-strome to vydrzi dlhsie a na Goldvine chalani aj s minulorocnou technologiou jazdili 8hodin a boli suchy . Na GS je rozdiel adventura a klasika tak asi pol hodina. topanky vyrzali 4 hodiny. Ale aj tak sa tesim na skusku najnovsej generacie , kedze na moje dorazanie vyrobcu vyvijali impregnaciu na namahany textil . Tibor
Upravil bubak99 dne 28.03.2013 19:28

www.dmoto.sk
Popi
Nano vs. silikon
Přidané 28.03.2013 19:48

bubak99 napsal:
Ale aj tak sa tesim na skusku najnovsej generacie , kedze na moje dorazanie vyrobcu vyvijali impregnaciu na namahany textil . Tibor

A kdy sa k ní dostaneš a kdy ju budeš prodávat? Otestujeme, uvidíme.
F800GS

TomasTT
Nano vs. silikon
Přidané 28.03.2013 23:03

bubak: zajímalo my mě, z jakého "výzkumu" bereš informaci o tom, že membrána Gore-Tex vydrží 2-3h. To je naprostá pitomost. Pokud dodržíš maximální tlak pro tu konkrétní membránu, tak je úplně jedno, jak dlouhou dobu to je vystavené vodě. Je to stejná pitomost, jako kdybys řekl, že igelitový pytlík naplněný vodou vydrží vodu zadržovat jen 2-3h a pak voda vyteče.

Impregnovat membránu je naprosto zbytečný a v případě imgregnace na bázi tuků se dá dosáhnout jen toho, že se sníží prodyšnost. Informace o tom, že impregrované oblečení s membránou Gore-tex vydrží delší dobu vodotěsné je naprostý nesmysl. Impregnace má vliv na chování vnějšího materiálu (cordury, kůže...) ale na vodotěsnost celku nemá absolutně žádný vliv. Jinak řečeno - pokud nechci, aby třeba boty z broušené kůže s Gore-Tex membránou byly i po krátkém namočení z vnější strany mokré, tak na tohle impregnrace pochopitelně pomůže. Jestli se v nich ale postavím do kaluže a budu tam stát hodinu, dvě nebo pět je naprosto fuk, budou se chovat úplně stejně. A ještě jsem neviděl impregraci, která by dokázala zabránit tomu, aby byla vnější vrstva mokrá po delší době v mokru a současně to zůstalo prodyšné.

Gore-Tex oblečení proteče jen v případě, že je membrána nějak perforovaná a nebo že dojde k takovému tlaku, který je vyšší než odolnost té konkrétní membrány. Membrán se dělá víc typů a taky ty, které jsou určené na motorku, mají vyšší odolnost než modely, které se používají do oblečení na turistiku apod. Tlak se dá pochopitelně zvýšit třeba nárazem, když si klekneš do vody na kolena tak se tlak krátkodobě zvýší tuším nad hodnotu 50m vodního sloupce. To ale není standardní situace. Při normálním tlaku za jízdy Gore-Tex oblečení na motorku nesmí pustit vodu ani po celém dni jízdy v dešti.

Tomáš Kocanda
www.touratech.cz

Na maily se snažím odpovídat co nejdřív, na SZ a messengery sporadicky!!! Pokud chcete odpověď rychle, napište mail nebo zavolejte 602 349970...

www.touratech.cz
schrek
Nano vs. silikon
Přidané 28.03.2013 23:15

Registrace: 24.08.10
S tomasem musim souhlasit a odpovida to i tomu ze moje boty pohory s goretexem sem nikdy neimpregnoval a taky mi nikdy neprotekly
Nejezdi rychleji, než umí tvůj anděl strážný létat!!!
Čeština můj koníček Smile

http://
TomasTT
Nano vs. silikon
Přidané 28.03.2013 23:31

Nemá asi smysl řešit to pořád dokola. Když mám goretexové oblečení na lyžování, tak taky večer nepřijedu domů promočenej, protože membrána vydrží 2-3h a ty další 2-3 jsem mokrej. To samé goretex obleky třeba pro rybáře, kajakáře... Musí to vydržet celé dny. Boty to samé.

Neodsuzuju impregnaci - to rozhodně ne ale vydrží prostě jen chvíli (při tlaku vody při jízdě na motorce) a nebo to z bot vyrobí neprodyšné holínky. Vnější vrstva rozhodně musí zůstat prodyšná a čistá a je jen dobře, když se čistí a impregnuje něčím, co neovlivní prodyšnost celého kompletu. Rozhodně ale nemá naprosto vliv na to, jak dlouho zůstane membrána vodotěsná.

Tomáš Kocanda
www.touratech.cz

www.touratech.cz
bubak99
Nano vs. silikon
Přidané 29.03.2013 00:06

Riesim to z vlastnej skusenosti mam goratex bundu aj nohavice od Heldu . Neviem co si predstavujete pod dazdom a prepustenim ale ja myslim vzdy na najhorsie pripady kedy to vydrzi. Tomas TT Nanotechnologia nieje na baze tukov ! a je plne priedusna. Je to technologia kde castice su male na baze atomov a molekul kde tieto atomy v najnovsich pripravkoch starsie maju len molekularne... ale toto nerozoberajme tu. Ja osobne som isiel v lejaku na motorke dialnicou 150km/h a po 3 hodinach aj goretex premokol, kamarat mal bundu zo sympatexu co je podla vyskumov este lepsie lebo nema pory a tiez mu bunda premokla. Nikdy netrepem do vzduchu pokial to nemam vyskusane. Mam aj textilmu skolu kde moja maturitny praca bola prave membranove textilie. ...Ako som pisal Bunda na lyzovanie alebo akykolvek textil je uplne nieco ine ako moto oblecenie pretoze pri rychlosti motorky uz len 100km/h je vyvijany tlak vody aky na beznom textile nedosiahnes ci uz pri lyzovani alebo turistike nikde. A Shrek aj s tebou nesuhlasim mam zakaznikov horolezcov ktory chodia v extremoch aj s gore topankamy a premokaju im. Po impregnacii nanopripravkom im to vydrzi viac tur bez premocenia. Este dodam ze bundu som nikdy nepral v klasickom prasku a nikdy nepoznala avivaz pretoze to je pre membranove textilie koniec funkcnosti okrem sympatexu. Nato su specialne tekute prasky.
Este doplnim ze nepisem o laminovanych membranach to je kategoria niekde inde zas .
Upravil bubak99 dne 29.03.2013 00:40

www.dmoto.sk
TomasTT
Nano vs. silikon
Přidané 29.03.2013 01:00

bubak: jasně, vím že nano inpregnace není na principu tuků. Ale řada jiných je a i když je různě v prodejnách lidem nutí, tak je to v kombinaci s membránou špatně.

Co se týká protečení tvého oblečení, tak to je jednoznačně důvod na reklamaci. Prostě Gore-Tex protéct nesmí i kdybys jel třeba 10h v dešti. Sympatex mám v oblečení Columbia a rozhodně není lepší než GoreTex, protože se v tom nesrovnatelně víc potím a konkrétně moje bunda protéká už po pár desítkách minut. To byl nakonec i důvod, proč jsem si koupil nové oblečení na lyže s Gore, protože Sympatex prostě nefungoval. Jinak moje předchozí "cestovní" boty byly HiTech Magnum právě s membránou Sympatex a vydržely naprosto nepromočené řadu dnů, kdy neměly šanci uschnout.

Zkus si prohledat různé články, časopisy dělají bazénové testy, kdy se boty nechají namočené třeba 6h ve vodě a prostě to protéct nesmí. Tečka. Je mi celkem jedno, jestli máš textilní školu, prostě nepíšeš pravdu - GoreTex a myslím že ani Sympatex by po 3h zátěže tlakem vody na který je ta která membrána dělaná, neměl vodu pustit. Pokud pustí, tak je to důvod k reklamaci. Testy na vodovzdornost alespoň třeba v továrnách kde pracují s Gore-Texem dělají 12h a vím, že třeba výrobci bot je dělají 8-48h a nejsou to statické testy, podešví robot hýbá, ohýbá jí jako kdyby šlo o chůzi. Nesmí to protéct. Problém je jen jeden - fůra ale opravdu spousta výrobců používá v oblečení membrány,které vůbec nejsou určené na motorku. Lidi si řeknou goretex jako goretex ale není to pravda. ProShell nebo Perfromance Shell není totéž co Packlite Shell apod. Jsou v tom velký peníze, a výrobcům se vyplatí případně pár lidem vrátit peníze ale většina to nikdy nebude používat v extrémních podmínkách a výrobce na tom vydělá a hodně. Někteří výrobci se vůbec k těm materiálům nedostanou, tak spoléhají na to, co jim dodá subdodavatel, který to šije a je fakt otázka, co v té tvé bundě je. O sympatexu nemluvím, mě taky nevydrží ani ta lyžařská bunda celý den ale tam mám podezření, že to je chyba ve výrobě než chyba membrány. Že to nemají dobře podlepené, protože to protéká na zádech na obou ramenou ale třeba uprostřed zad ne.

Ohledně prášků - na školení v Gore-Tex v Německu nám přímo řekli, že membráně neuškodí téměř žádný prášek, dokonce ani sypký. Jen z toho důvodu, aby bylo jasné, že člověk používá takový, který neobsahuje aviváž ani žádné agresivní přísady, dělají ty certifikace ale v žádném testu co dělali, se nikdy neprokázal žádný negativní vliv při použití běžných tekutých nebo gelových běžných domácích pracích prostředků bez aviváže, bělidel a změkčovatel. Takže speciální prášek je marketingový tah, nicméně člověk má teda jistotu, že neobsahuje nic špatného.
Upravil TomasTT dne 29.03.2013 01:01
Tomáš Kocanda
www.touratech.cz

www.touratech.cz
bubak99
Nano vs. silikon
Přidané 29.03.2013 01:47

Mozeme pisat do rana
Mam W2 topanky s membranou na motorku nechal som ich 22 hodin vo vode a nepremokli. Ale po jazde v dazdi premokli. Tiez na reklamaciu ? Ked chodievam na vyjzdy s chalanmi o Alp stane sa ze tam prsi vkuse aj celu dovolenku vsetci mame oblecko aj topanky s membranami a kazdemu jednemu to premokne ci je to Held, BUSE, Rukka ... Myslim ze tieto znacky nemaju problem s priamim dostupom ku membranam. Jazdim skoro 30rokov ale zatial mi premoklo vsetko aj igelitovy sacok na topankych prepusti vodu. A to ze Nano impregnacia je blbost davat na membranove veci s tebou nesuhlasim a urcite ani moji zakaznici ktory to pouzivaju a nevedia si to vynachvalit. Skus si prejst clanky o kvalitnej nanotechnologii na akom principe funguje aspon na textil , lebo na kazdy material funguje trochu inak.
Na textil nezapchava pory. Na skle niektore vyplnia nerovnosti skla niektore sa naviazu na pory a niektore dokazu sa naviazat na pory a dokonca tie pory aj uzatvarat ...

www.dmoto.sk
TomasTT
Nano vs. silikon
Přidané 29.03.2013 09:36

Mě na motorce goretexové boty, rukavice ani oblečení nikdy nepromoklo - používám ho od roku 2002, takže víc než deset let počínaje BMW StreetGuard. Ani Rallye2Pro vložka mě nikdy nevypekla a myslím že jsem jel v dostatečně silných lijácích řadu hodin. Naposledy takhle v mega dešti během GaPa předloni. Tam lilo celou cestu (to mi odešly staré boty Magnum Sympatex po asi pěti letech, opravdu obě protekly) a zpátky asi 90%. V GaPa jsem si koupil ponožky SealSkinz, což není Gore-tex a ani nevím jakou mají membránu, nicméně ty totálně promáčené boty které za 4 dny naprosto neměly šanci uschnout jsem nosil od rána do večera, čvachtaly a bublalo v nich ale nohu jsem měl v suchu, ty ponožky to zvládly taky a to noha vytváří docela slušný tlak když chodíš. Nepropustily. Takže nevím, asi jezdíš jiné extrémy.

Co se týká nano impregnace tak jsem nikde nikdy nepsal že by to nefungovalo. Ani nikde neříkám, že je blbost to používat na goretexové nebo jiné oblečení s membránou. Ale tvrdím, že na chování goretexové membrány nemá žádná impregnace naprosto vliv. To znamená, že na celkovou nepromokavost kombinace podšívka + membrána + vnější látka je úplně jedno, jestli je vnější vrstva promočená nebo nějak impregnovaná. Přečti si co píšu. Nemá to vliv na to, jak dlouho zůstane membrána nepromokavá, což jsi tvrdil že to na to vliv má. Tak nemá!
Impregnace má vliv na chování vnější vrstvy, jestli se smáčí nebo nesmáčí a jak dlouho vydrží více nebo méně suchá. To je bez diskuze. Ale na chování membrány pod tím a celkovou nepromokavost to vliv skutečně nemá, protože i oblečení které je absolutně promáčivé (třeba Cordura AFT), když máš pod ním vložku s membránou, tak je to fuk, že vnější hadry jsou mokré, ta vložka by fungovala proti dešti bez ohledu na to, jestli máš nebo nemáš nad ní nějaké další vrstvy. Mimochodem, právě v AFT (Rukka Airoad) jsem byl v tom GaPa co píšu v předchozím textu, čtyři dny dešťů, oblečení každý den mokrý a kupodivu (podle tebe) nebo spíš podle očekávání (podle mě) - vložky fungovaly od rána do pozdního večera, žádné 2-3h, celý den jsem byl naprosto v suchu. Nic promáčivějšího na vnější straně než AFT neexistuje, když nemáš vložku, voda tím protéká jako sítem. A stejně vložka vydrží celý den ježdění.
Upravil TomasTT dne 29.03.2013 09:41
Tomáš Kocanda
www.touratech.cz

www.touratech.cz
kenry
Nano vs. silikon
Přidané 07.06.2013 23:32

Registrace: 08.03.13
Popi ... koookni cos tady rozpoutal.... Wink arguerolleyes
.... " GSA 1150 SE " ....

.... " jedu = žiju " ....

Popi
Nano vs. silikon
Přidané 07.06.2013 23:39

No jo no. Tak to tady občas dopadne. Grin
Chtěl jsem najít ideální impregnační prostředek, aby mě bunda z cordury vydržela chvílu v dešti.
Zatím furt nevím...Sad
F800GS

kenry
Nano vs. silikon
Přidané 07.06.2013 23:58

Registrace: 08.03.13
Jo jo sem tam to sleduju .... babky na trhu, hadr.... :-)

(nic ve zlým kluci hádejte se klidně dál ) :-)
.... " GSA 1150 SE " ....

.... " jedu = žiju " ....

brtnik
Nano vs. silikon
Přidané 08.06.2013 00:03

Registrace: 06.05.08
Take by mne to zajimalo, mam tokovy vzdusnejsi hadry a zatim mam zkusenosti presne jak se pise, nejakou hodku impregnace odola a pak to pusti, takze na odpoledni vyjizku je to dostacujici, ale na dovolenou to chce nepromok. Tak trochu si myslim, ze to tak bude asi jeste dlouho. Zas nechci kupovat druhy obleceni jako streetguard a pod. Az otestujete tu nano dejte vedet, tyhle technologie jdou dopredu.

Popi
Nano vs. silikon
Přidané 08.06.2013 00:16

Přesně, jde to dopředu. A pokud by ta impregnace byla kvalitní, tak si myslím, že cordura je dost hustý materiál a s nano by mohl něco vody vydržet. Ale i těch internetových obchodů s nano je celkem dost, takže by to chtělo nějaké fundované informace a taky zkušenosti.
Pokud se někdo podělí, děkuju předem...in love Smile
F800GS

kim
Nano vs. silikon
Přidané 08.06.2013 09:02

Registrace: 12.10.08
Popi napsal:
No jo no. Tak to tady občas dopadne. Grin
Chtěl jsem najít ideální impregnační prostředek, aby mě bunda z cordury vydržela chvílu v dešti.
Zatím furt nevím...Sad

Nevydrží- max chvilková záležitost,málokdo vyzkoušel si myslím tolik přípravků co já (a to pečlivě dle návodů na použití) a výsledek -nákup bundy z Goretexu.

Strana 1 z 2:   1    2  
Přejít na fórum:
Motorky BMW GS - diskuse :: Ostatní :: Doplňky pro motorkáře :: Více v diskusním fóru
Přihlášení
Jméno

Heslo

Zaregistrovat se
Zaslat zapomenuté heslo
Kdo je on-line
Hosté on-line: 45
Členové on-line: 0

Registrováno: 8,713
Nejnovější člen: patrin

Poslední návštěvy
Reklama
Vygenerované za: 0.25 sekund
Copyright © 2006 BAWORAK.CZ | Kontakt | Časté dotazy | Pravidla portálu | Hosting poskytuje CGI