ja se kdysi naprdnul na ceny led-svetla....vzal kus plexi...koupil diody nejake odpory a udelal si to vcetne brzdovky a osvetleni SPZ....asi tak 3 hodky práce( 30 minut vytvarovat plexi,2 hodky s pajkou), materiál asi za 100-200 kc a svetlo mam.....zvladne to každý aspoň trochu manualne zrucny. Vsadil jsem plexi s doidama dovnitř...a zaroven zachoval i objímku na zarovku...takze kdyby něco...jen nasadim zarovku prepojim kabel z konektoru na konetor a po minute práce svitim zase na zarovku....dobry je ze si ty diod muzes uspořádat ve svetle jak ches...jednodussi varianta je tam proste jen vytvarovany plexi nalepit LED pasky. muzu poslat foto.
určitě se pochlub ale protože nejsem moc manuálně zrucnej spis si to někde koupím ale spis mi jde o to kde koupit aby to tam pasovalo pokud mozno bez úprav kdyz za to dam 1000,- tak chci aby to dobře vypadalo a abych nemusel ještě upravovat plast atd
ja to prave chtěl kupovat...ale nejak jsem se zamyslel a udelal si to...uz to tam mam přes dva roky...a tusim ze jsem rozbil zarovku a napajel si to objímky rozbite zarovky.....dojdu to vyfotit....za chvili to sem dam....myslim ze to zvladne každý...ja to delal na stole v panelaku u telky..jen ta moje nadávala ze jak jsem dopilovaval tvar plexi...ze byli po byte piliny z plexi , jediny co je třeba, obchod elektronickyma soucastkama a na diody spočítat potrebne odpory...ale to je banalita a da se to resit , uz téma hotovyma LED paskama...jen ustrihnes potrebnou delku napajis dratky...dle potřeby propijis s dalsima paskama a je to vse:-)
tak tady to je.....ted jsem to fotil....nejak moc nejde fotit s tim telefonem...ale je to vcelku vide....snazil jsem se vyfotit i jak to sviti..ale na fotce se diody slejvaji..jinak je proste videt ze to je diodove....jo...a jak jsem rikal.....dal jsem to napajeni na objímku zarovky...takze vymena zpet na zarovku.....30sekund. Jinak se tam da dat ciry kryt...(který shanim)....a sviti to cervene...udelal jsem si takhle i blinkry..diodove...a osvetleni pristrojovky modryma diodama....je to trochu videt na fotce motorky...a uz jsem i zapomel ze jsem tam také pouzil led-pasky....mam to zapojene ze (tusim ze nrmalne sviti jedna rada diod a jedna led paska a zbytek při brzdeni...pak to sviti jak blazen...da se to resit i méně diodama (vetsima)..ale variant je mnoho...udelat třeba diody jen po obvodu a brzdy se rosviti vnitrek...to by asi bylo hezke..ale to je věc vkusu.
munsterland přiložený následující obrázek:
vypadá to dost dobře ale jak vidím drát slyším o pajeni odporech atd sem v pasti ale asi to risknu přeci jen ledky asi vydržet víc a kdyz jedna odejde nic se neděje
Upravil spillda dne 12.07.2013 22:49
spillda napsal:
vypadá to dost dobře ale jak vidím drát slyším o pajeni odporech atd sem v pasti ale asi to risknu přeci jen ledky asi vydržet víc a kdyz jedna odejde nic se neděje
opravdu ja nejsem zadny elektromechanik nic......je to uplne jednoduchy obvod jako z fyziky ze zakladky...uplne primitivni...diody co prestanou svitit ,ale neprerusi obvod sev jmenujou (myslim- kdyb to cetl elektromechanik tak me snad opravi :-)) difuzni..aspoň ty tam mam ja....VER mi zvladnes to....s diodama ti klidne pomůžu...a je to zadarmo a ještě cradost ze si to vybastlis sam...takze nikoho se stejnym nepotkáš :-):-):-)...a ted když premyslim tak se to da postavit třeba do kulata :-)...nebo do se muze udelat svisla cara a .......při brzde...se k tomu rozsviti kosoctverec...to by bylo originalni :-)
spillda napsal:
opravdu ja nejsem zadny elektromechanik nic......je to uplne jednoduchy obvod jako z fyziky ze zakladky...uplne primitivni...diody co prestanou svitit ,ale neprerusi obvod sev jmenujou (myslim- kdyb to cetl elektromechanik tak me snad opravi :-)) difuzni..aspoň ty tam mam ja....VER mi zvladnes to....s diodama ti klidne pomůžu...a je to zadarmo a ještě cradost ze si to vybastlis sam...takze nikoho se stejnym nepotkáš :-):-):-)...a ted když premyslim tak se to da postavit třeba do kulata :-)...nebo do se muze udelat svisla cara a .......při brzde...se k tomu rozsviti kosoctverec...to by bylo originalni :-)
Tak ten kosočtverec není vůbec špatný nápad....
Jinak výborný nápad na úpravu zadního světla. Jen se nesmí stát nějaký průser. Myslím, že na této úpravě by si pojišťovna v případě plnění smlsla.....