Tak jsem jako obvykle dělal interval na své 11gs.
Měnil jsem olej v převodovce, kterej měl obyč. barvu použité 75W140tky.
Z kardanu jsem ale vylil namísto stejného oleje šedostříbrnou srágoru,která připomínala spíš vypalovací stříbřenku než olej.
Je to náznak umírajícího ložiska v kole nebo z toho takový "sračky" vylejváte normálně? Já z toho vždy vylejval olej,kterej vypadal jako novej a bylo mi ho skoro líto a najednou toto.
(Výměna po 20tis. km - foto viz dole)
Upravil Hrabe_X dne 25.08.2008 13:56
H.
/ Z howna bič neupleteš. Když upleteš, tak s ním nezapráskáš. Když zapráskáš, tak jenom sebe. /
joj to je podobnej "xyndl", už jsem klidnější...
mám před dovčou a nerad bych jel domů s přítelkyní a kuframa jen po předním kole
H.
/ Z howna bič neupleteš. Když upleteš, tak s ním nezapráskáš. Když zapráskáš, tak jenom sebe. /
Hrabe... co vím tak moc neoffroaduješ... Tak nevím.
Já když jsem byl jednou donucen zastavit v hodně hluboké louži - tak, že byl na nějakou chvilku karter (přebal) soukolí na pod vodou tak jsem byl potom poučen od zkušenejšího BMW uživatele, aby jsem zkontroloval zda není v oleji voda a byla... tak jsem provedl výměnu a je to v pohodě (najeto mám od té doby cca 12 tis. km).
Je tam asi nějakej odfunk nebo co (nestodval jsem to) pochybuji, že by se tam voda dostala guferem - to by asi už byl olej dávno venku...
No a mytí "vapkou" se asi nechá vyloučit, protože je to celkem kryté zadním kolem ne
Harbě: Jo tak to je v pohodě... já myslel, že tam máš emulzi... Kam se chystáte (v mezičase stavby)?
BMW R1150GS, kočárek a jiné stroje... www.X-treme.cz
SPEEDY napsal:
Harbě: Jo tak to je v pohodě... já myslel, že tam máš emulzi... Kam se chystáte (v mezičase stavby)?
Bude to jen tak 5-6ti denní zničení zadku a ve hře je hodně cílů.
Buď Švýcarsko a Alpy s návštěvou Faaker See a Europien motor weeku, se sjezdem do Dolomit, Francie nebo někam k moři. Možná taky východ SK + nějaké zaseknutí se u termálů a další varianta je Chorvatsko a Černá hora.... rád bych si tam projel hory bez sněhu a zatím se mi to nepodařilo a taky bych tam chtěl pozdravit jednoho staříka,kterej mi tam kdysi pomohl a já bych mu, pokud ještě žije, rád dovezl nějakej proviant.
Rozhodnem se s přítelkou asi až v den odjezdu. Cestou domů bych rád škrtl Milošův a Cycliho srazík,ale kdo ví,zda budu vědít,kde se to koná. :-D
P.S. Včera jsem odvážel svůj budoucí strop a střechu....po dovče bych jí rád naházel na cihly,ale ještě jí chybí maličko doladit rašplí:
Hrabe_X přiložený následující obrázek:
[86.71Kb]
Upravil Hrabe_X dne 25.08.2008 14:46
H.
Hrabě: Tak to makáš na baráku jako šílenej... Já 6 let předělávám starej barák a nikde to není vidět. Co mám teď zkušenosti tak by jsem raději stavěl taky nový... ale přeci nenechám rodný dům jen tak a neuteču z něj... (od toho nás rodiče mají ne???)
Užijte si dovolenou!!!
SPEEDY přiložený následující obrázek:
[21.62Kb]
BMW R1150GS, kočárek a jiné stroje... www.X-treme.cz
Dík, maličko se dovča komplikuje,ale něco určitě dám,abych si nepřipadal méněcenný,že jsem letos prdlačku najel.
H.
Hele Hrabě a jak vypadá vypouštěcí šroub? Byl na něm nachytanej bordel ?. Jestli je to emulze tak snad by to mohlo být v cajku, ale jestli na něm byli šupiny, tak je po ložisku. Jinak diferák odfuk má. Je to tza černá plastová věc v nevyšším místě obalu.
BMW R 1150 GS kombi
MERCEDES Benz 123 240 TD kombi
TRABANT 601 kombi
AUDI A6 2.5TDi Quattro Kombi
Člověče šroub byl čistej jako slovo boží (mám normoš magnetickej) a olej neobsahoval vodu.
Bych řekl, že jsem asi jízdou přeměnil olej na stříbro - holt vystříbřenej jízdní styl.
H.