Ahojte, mam zajimavy problem... ABS mi po nekolika stovkach metru jizdy samo vypne (vcetne kontrolky).... vycistil jsem cidla, porozpojoval jejich konektory a zase zapojil, a na prvni pohled vse OK, ale po cca 1km se ABS zase vypne. Kdyz to vypnu a nastartuju znova, uz se nezapne.
Cim to muze byt? Diagnostiku bohuzel nevlastnim - samozrejme s tim nekam zajedu, ale zajimaly by mne nejdrive, jestli to nemuze byt neco tak trivialniho, jako zavzdusnene ABS nebo tak neco
pavelgsxrv napsal:
A koukals i na vzdálenost mezi čidlama a kroužkem abs měří se měrkama
Hmm...neměřil, ale zdá se mi, že vzadu je ta mezera cca o milimetr větší než vepředu. Nevíš prosím, kolik ty mezery mají být? A jak to nastavím? Čidlo je napevno, kroužek je na náboji...takže snad jedině zbroušením vymezovacího kroužku?
Tryskac napsal:
Neodchádzajú Ti vzadu ložiská kolesa?
Pred 2000km vymeneno i s osou a vsim prislusenstvim... mozna je tam souvislost -> je mozne to kolo nejak posouvat doleva/doprava? Mam pocit, ze je to cislo od krouzku trosku daleko...
Ak mali pred výmenou ložiská už badateľnú vôľu môže byť, že Ti vtedy trochu odralo čelo čidla a tak je tam večšia medzera oproti predku - možno je aj poškodené.
Teoreticky je možné že sú zle nalisované ložiská, no tomu moc neverím, lebo by sa asi nedala nahodiť segerka práve zo trany od čidla.
Alebo sú prehodené Al. púzdra pod guferá
Tryskac napsal:
Ak mali pred výmenou ložiská už badateľnú vôľu môže byť, že Ti vtedy trochu odralo čelo čidla a tak je tam večšia medzera oproti predku - možno je aj poškodené.
Teoreticky je možné že sú zle nalisované ložiská, no tomu moc neverím, lebo by sa asi nedala nahodiť segerka práve zo trany od čidla.
Alebo sú prehodené Al. púzdra pod guferá
Super, diky za rady, zkusim to rozebrat a overit.
Mimochodem, nevis kolik ma ta mezera mezi celem cidla a krouzkem byt?