Zdar lidi,
dnes jsem chtěl dělat ventily na me 1150. Na jednom šroubu uchyceni ventiloveho
vika mam strženy závit. Asi to někdo předenmou utahoval jak ****,bez momentu
a strhnul ho. Tak se chci zeptat,jestli s tim nemá někdo zkušenost.
Sice už nějakou představu mam,jak to opravit,ale třeba ma někdo něco lepšiho v rukavu.
Předem dikes za odpovědi
Myšák
jednoducho novú zavitovu vložku napr. Fabory lebo vyvarať to je asi hodne neefektivne!
... nemožem uplne s tebou suhlasiť lebo, potom by sme sa mohli myliť obaja.
Helicoil je skvělá věc. Opravuji takhle "servané" závity, opravy po zalomených šroubech atd. už spoustu let - a funguje to výborně. http://tonda1200....az3397.jpg http://tonda1200....az3398.jpg
Upravil Tonda dne 16.04.2015 21:10
...po dohodě servis a diagnostika moto BMW...
Souhlasím, určitě použít závitovou vložku, měl jsem stejný problém na víku ventilů R1150GSA a do pořádku mi to dal Servisák (to ještě nebyl v Praze). Určitě si to nech někde udělat, celá sada není levná záležitost, na několik stržených závitů se Ti nevyplatí kupovat - navíc to chce trochu šikovnosti a zkušenost.
Koukám,že jsi z Černilova. Tak to budeš znát pana Bergera (autodoprava a zemní práce) stav se u něj na "statku" v dílně a určitě ti pomůže.
Dokud nepoznáš BMW,nechybí...
BMW R1200GS
Dik Kluci,
uz jsem to vyřešil,v praci udělal zavitovo vložku,otvor předělal na desitkovej zavit,vložku
namontoval,zalepil alduritem a teď už jen čekam až vytvrdne. Necham to do zitřka,nic se nema
uspěchat.Ještě k tomu udělal ventily a olej.
Jo a Krtka,teda Bergra znam,dělal nam studnu a pozemek UDeSou.
Myšák????
mychal-x přiložený následující obrázek:
Jo tohle nic není. U nás v motoru jeden závit strženej a druhej roztrhanej ! To byl porod, ruční bruskou odbrousit zbytky (děsnej voser) pak z hliníku udělat kraťoučké pouzdro a znova závity. Kupovat novou hlavu za 17 tisíc se mi fakt nechtělo. Ale stále přemýšlím, co s tím ten píčus před náma dělal, že to takhle vykurwil Dva šoruby na jedný straně. Mimochodem to bylo špičkově narafičené a zjistili jsme to až po půl roce ježdění ..... je to prostě dobytek