Stále mi cvaká po ohřátí (ujetí několika km) začne cvakat pravý válec. Zvuk bych přirovnal jako k ventilu, těžko to popsat.
Vůle ventilů mám ale zkontrolované i axiální vůle (axiální vůle na sání se mi povedla 0.05 ale na výfuku je větší, asi 0,2 a víc to nejde)
Nemůže to cvakání dělat tahle axiální vůle 0,2 nebo třeba ta hliníková tyčka co ovládá vahadlo?
Zvuk se line přímo z hlavy a nejvíce je slyšet asi od výfuku.
Ještě podotýkám, že svíčky mám nové a benzín N98.
Z pravé strany mi taky cvaká, vlevo určitě taky, ale tam to nevnímám. V servisu mi říkal, že je to zcela normální myslím, že vstřikovače.
Upravil dejvit dne 04.03.2018 19:00
R1200GS 08
Klapka to není, tu jsem zkoušel přidržet jak jsem zde vyčetl a nic. Vstřikovače taky dost mlátí ale ty to nejsou. Levej válec je v klidu tam to neslyším. Jenom u pravého a ještě jenom teplý. Studený to beží jak švýcarský hodinky.
Stopro z hlavy pravého válce, převodovka taky dělá pazvuky ale tohle je z hlavy/ válce tam se ti line. Nemohlo by to být tohle?
paaulooss přiložený následující obrázek:
Sice 1150 ale problém na videu by měl být stejný YouTube Video BMW F 800 R '15
BMW R NineT '15
BMW F 650 GS TWIN '08
Ex.: BMW R 1150GS Adventure '02
Ex.: MZ 251 ETZ '90
Dneska jsem zkontroloval ty tyčky vahadel - jsou naprosto v pořádku. Kontroloval jsem při tom rozebírání i šroubky pro štělování ventilů co jsou ty hrníčky vše se zdá být ok. Nijak zvláštní opotřebení nikde není.
Nejakej nápad co by to mohlo ještě být? Hlava se mi sundávat nechce jenom abych se "podíval" .
Axiální vůle sání je 0,05, výfuk 0,15. Je tam prostě rozdíl a vyštelovat lépe už to prostě nejde. Buď je každej koník jinej nebo je to vyjetý.
Chci se zeptat, ta axiální vůle, může to dělat takovej bordel jako je na mém videu výše? Dá se s tím jezdit v pohodě? Dík.
Dělá to furt. Teďuž na volnoběh tolik ne ale když padají otáčky když dojíždím třeba tak okolo 2500 to klepe dobře. Všíml jsem si, že okolo 3500 lochtání plynu to není slyšet. Nemůže to dělat nějaký ložisko na ojnici? Koukal jsem i do ventilů pře svody nic nikde ventily ok.
axiální vůle mám 0,05 ale výfuk nevím proč je 0,25 prostě na výfuku je větší nevím jestli je to vyjetý nebo to tak má být.
Pokud je vše co píšeš OK, tak se nejedná o závadu ale o vlastnost tvého motocyklu. Jsem zvědav, co to nakonec bude. Sranda dotaz: Nemáš hozenej o zub jinam rozvoďák? Podobnej zvuk mi dělal Citroen, když přeskočil o zub řemen, nepotkal se motor a vůle byly cajk. Jen to rozhodilo časování.
H.
/ Z howna bič neupleteš. Když upleteš, tak s ním nezapráskáš. Když zapráskáš, tak jenom sebe. /
No když jsem delal ventily tak šipka byla tam kde má být na vacce. Koukal jsi na video teplý studený? Je to docela dost a slyšíš to i do helmy. Jako vlastnost mi to nepřijde A dělá to jak se ohřeje. je možný ZE tenhle zvuk dělá klika? Ale jde to u pravého válce jenom.