jak jsem četl, kabely ke spínačce a k ovladačům na řidítkách je jedna z bolestí a o ochraných bužírkách škoda mluvit. Přemýšlím o tom, že bych kabely vystříhlal a natáhl nové, s tím i nové bužírky.
Chtěl jsem se zeptat, je možné se dostat i více do spínačů na řidítkách, prostříkat je sprejem na kontakty?
Chtěl jsem se prosím ještě zeptat, jesti má někdo třeba zkušenost i stím, že by přepíchal ty kontakty v tom hranatém konektoru? Pájela by se tedy jen jedna strana svazku kabelů. Jaký průměr kabelů jste používali? Barvy se budu snažit zachovat.
A proc doteho chces j.e.b.a.t. dyz to funguje... ja mam 96 a 190000 a az ted mi zablbla spinacka.ale neni to kabel ale ten spinac, musim ten klicek poradne dotlacit doprava aby to seplo..
no ale jesi mas zbytecny lowe tak to fsecko nakup novy a jeto...protoze to budes pajet a cvakat a pak ti odejde prepinac
Kupredu spatki ni krok...
Já bych do toho neje.bal, ale říkal jsem si, blíží se zima....dlouhé noci..preventivně bych ty kabely vyměnil...ale jak říkáš, kdyz odejde přepínač je větší strašák. Ty sehnat není jen tak a jsou drahé....takže uvidím. Serou mě ty popraskané bužírky ikdyž jsem je už párkrát omotával, není to ono. Prohlídnu to a uvidím...stejně mám pocit, že ta celá elektrika je úžasně chatrná
Lítám pomalu a nízko..
Elektrika je se jenom zdá být chatrná, Nesmí se do ní zbytečně šťourat. I v letadlech pokud to není nutné, tak se do ni nehrabe, a dělá se komplet výměna při velké GO po 16 letech provozu.
BMW F 800 R '15
BMW R NineT '15
BMW F 650 GS TWIN '08
Ex.: BMW R 1150GS Adventure '02
Ex.: MZ 251 ETZ '90
S tím opletem na kabely to není špatný nápad!
BMW F 800 R '15
BMW R NineT '15
BMW F 650 GS TWIN '08
Ex.: BMW R 1150GS Adventure '02
Ex.: MZ 251 ETZ '90
Jen aby to naopak neprošoupalo, ten oplet vypadá docela tuhý... Vyhořelý svazek na 1150 z důvodu prošoupané izolace přídavné elektroinstalace ke světlům mám již za sebou (mechanik v Alpách mi při výměně Hallova snímače přichytil kablík zdrhovací páskou k jinému místu, kde se prošoupal o matičku pod nádrží)...
Ještě jednou děkuji Tondovi, za skvělou práci při výměně svazku (zakoupeny použitý na eBayi ve velmi pěkném stavu cca za 100-120 EUR) + Tonda ještě svazky pořádně omotal novou kvalitní elektro-páskou. A jak píšete, dokud to funguje, nešťourejte v tom