mám nově gs 1150 (ale ne novou ) a po nastartování v teplotě okolo 5ti stupňů se z motoru linou podivné zvuky, ne přímo z válců, ale zepředu jakoby pod tím plastovým krytem. Předpokládám, že to je normální, jen mně to trochu vylekalo, po zahřátí je to ok i při zvýšení otáček. Pokud se nepletu přímo pod krytem je řemen na alternátor a alternátor, ale ten to předpokládám nedělá, nebo ano?
To je mimochodem hodně divný zvuk. Zkusil bych sundat ten plastový kryt řemene alternátoru(drží na 4 imbusech) a koukl se co to tam může způsobovat.
Upravil Spitfire dne 24.02.2019 22:46
BMW F 800 R '15
BMW R NineT '15
BMW F 650 GS TWIN '08
Ex.: BMW R 1150GS Adventure '02
Ex.: MZ 251 ETZ '90
..tohle je divny zvuk. Nechal bych to zkontrlolovat. Mozna neco uvolneneho. Me jednou podobne vydesil drncici padak/kryt pod motorem....
Upravil Bubak dne 25.02.2019 08:23
Bubak
CFmoto CL-X 700 Adventure
Miskin napsal:
Sundal jsem řemen a už to nedělá. Zítra bandám nový, když to bude ok, bylo to řemenem, jinak bude něco v altiku.
Dej si na něj bacha.. Chce to ho měnit radši dřív.. Mě se jeden úplně rozcupoval asi po dvou letech, ještě měl i krásné popisky.. Asi vadný kus, ale stejně.. Lepší měnit řemen za dvě stovky než hall za 3-4 litry.. A přeju ať máš po výměně klid!
foto z cest: www.facebook.com/...
o moto: http://www.motork...mid=103612
BMW R1150GS (2001, bez ABS)
KMZ K-750 (1962, se zpátečkou, tzv. "Dněpr" )
Možnost základního servisu boxerů série 850/1100/1150/1200(vzduch)..
Možnost diagnostiky Jeep WJ/WG..
Poměrně dlouho jsem hledal příčinu divných zvuků z tohoto prostoru (ale znělo to jinak). Nakonec jsem měl vadnou volnoběžku alternátoru. Ale bylo to GSA z roku 2004. A když jsem objednal novou, přišla jenom řemenice bez volnoběžky- asi to byla nějaká slepá cesta...
Chtěl jsem být v životě šoustár. Splnilo se mi to na 50%. Jsem stár...
Tak jak to dopadlo: no nevím příčinu, ale po sundání krytu to dělalo pořád, po sundání řemenu ne, když jsem ho vrátil tak taky ne. Dal jsem ale pro jistotu nový. Jen tedy nevím čím to bylo.