Ahoj
Hledám rozumný způsob upevnění alu topcase na mojí 1150gs. Nějak prostě nevěřím té malé platly za sedačkou. Jednalo by se pravděpodobně o topcase v rozměru 400x350x300 (šxdxv). Docela se mi zamlouvá takovýhle nosič (není problém výroby přesně na moto) http://kibex.cz/f... . Topcase slouží i jako opěrka pro ženu. Děkuji za tipy.
Jo přesně tak. Ten nosič kompletně odlehčí ten hliníkový odlitek a vzpěry ja tam nedám kvůli držákům od Bartuse. Ty jsou ukotveny jen na jeden šroub, na místě druhého šroubu mají navařenou trubičku. Proto by vzpěra asi moc dobře nefungovala (mohla by se protočit)
Ja presne tu kombinaci mam taky. Protocit se to nemuze, jen to proste vzpiraji 2 sestky srouby. Odjel jsem s plnym Givi Maxia kufrem Bosnu...
ex. R850GS 1999
ex. F650GS Dakar 2004
ex. R1150GS 1999
Zajímalo by mne hlavně jestli máte upevnění na pevno (to jest přišroubováno k nějaké plotně nebo nosiči) nebo topcase sundáváte (na jakém principu máte udělané sejmutí). Děkuji za tipy.
Ja mam treba na sve 1150GS topcase od AluMilanek,velikost myslim velky cca 50l 45x35x32 je na plotne taky od Milanka.Plotna je na pevno na ramu a kufr ma zespodu 2 zamky a vepredu drzi na 2 sroubech a vzadu na 2 nasunovacich.
Ty se jen povoli,odemknou se zamky a kufr se sunda
cus, ja mam od bartuse ten drzak vyreseny tak, ze ze stredove tyce mezi drzaky na kufry jdou nahoru dve vzpery, ktere drzi ramecek, ktery je u sedla prichyceny dalsima dvema sroubama. Topcase pak chytam normalne na puky jak bocaky. Neni to sice uplne idealni reseni, protoze jde hodne sily i do drzaku bocnich kufru, ale uz to se mnou projelo nesmysl, takze to funguje
Pod tim mam jeste brasnicku treba na duse. Na te fotce to neni moc dobre videt, ale snad pro predstavu staci
vojta přiložený následující obrázek:
Hojda, mám systém od Uksy a zatím vše ok,sundaný Topík má i krásné nožičky!
Pro jistotu tam mám i výztuhy tady od Yuriho. http://www.uksa.c...ani44.html
To Zdenekkkkk: Ty fotky držáku od Kibexu jsou na mojí motorce. Dan dělal první prototyp právě se mnou a teď aktuálně řešíme, jak to udělat na tvoji motorku.
BMW F 800 R '15
BMW R NineT '15
BMW F 650 GS TWIN '08
Ex.: BMW R 1150GS Adventure '02
Ex.: MZ 251 ETZ '90
Spitfire napsal:
To Zdenekkkkk: Ty fotky držáku od Kibexu jsou na mojí motorce. Dan dělal první prototyp právě se mnou a teď aktuálně řešíme, jak to udělat na tvoji motorku.