Zdravim všetkých, chcem sa opýtať znalých veci, ak vymením horné ovládanie predpatia na zadnom tlmiči ESA, 1200 GSA, 2011, z inej moto, či mi to ZFE jednotka "zožerie", alebo bude potrebné urobit kalibráciu Esa, prípadne iné zmeny - zásahy ?? Diiiik ...
Sundas pružinu, vyměnit ESA předpětí pružiny za nové, namontovat zpet pružinu, namontovat celý tlumič zpět, provést kalibraci ESA přes diagnostiku... A máš hotovo
Bedabanjo napsal:
Sundas pružinu, vyměnit ESA předpětí pružiny za nové, namontovat zpet pružinu, namontovat celý tlumič zpět, provést kalibraci ESA přes diagnostiku... A máš hotovo
Jasneee, išlo mi o nutnosť kalibrácie. Všetko ostatné ja jasné. Ďakujem !!!
Ešte otázka. Vie mi niekto povedať, na čo slúžia tie dve skrutky na hydraulike ovládania predpätia ESA ? Plní sa tu olej ??? (viz. foto). Dííík ....
Filo přiložený následující obrázek:
Vymenil som horne zadne ovladanie ESA, mam ho z inej moto, kde bolo plne funkčné, avšak na mojej moto to diagnostika nechce skalibrovať. V čom može byť problém ?
Bedabanjo napsal:
Máš vymazané chyby ze ZFE jednotky? A mas doufám stejný typ ESA.. Byli tuším dva typy..ESA I a ESA II
Tak som dnes vymazal chybu v ZFE, mal som dole nádrž, bola tam chyba palivomeru, lebo som bez nadrže zapínal zapaľovanie ..... potom kalibrácia ESA prebehla úspešne (erfolglich beendet). Dík za radu ...