Zdravím pánové. Mám tu takovou podivnou věc. Originální zásuvka pod sedlem se mi po vypnutí zapalování neodpojí a je stále pod proudem. Naměřím na ní to stejné jako na baterce. Zkoušel jsem zásuvku odpojit a proměřit to přímo na tom konektoru a to stejné. Napájení navigace se mi odpojí cca za 2 minuty. To je v pořádku.
Vadí to něčemu, že je to pořád pod proudem?
Nenapojil si jí předchozí majitel napřímo? Třeba kvůli dobíjení.Nemusel mít nabíječku s Canbusem a nechtělo se mu sundavat sedlo při nabíjení? Vadit by to snad nemělo ničemu,také mám na motorkách zásuvky pod stálým proudem(přez pojistku).Na GSu také a ničemu to nevadí.Jen tam nesmí být USB zdířka,ta baterku cucá.
Zásuvka napřímo napojená není. Vede do tlustýho svazku, kterej se táhne dál směrem k nádrži. Není v ní ani žádný spotřebič. Jen jsem přes ni 2x dobíjel motorku tou BMW nabíječkou. Minulou zimu jsem baterku vytáhnul a měl ji na udržovačce venku. Letos se mi nechtělo to vytahovat… Jo a minulou sezonu se zásuvka odpojovala. To vím jistě.
Tak jsem tu zpět. Přiznávám, mé znalosti v elektru jsou dost limitované, ale dnes jsem za dozoru zkušenějšího provedl měření odběru přímo na baterce.
Motorka v klidu - odběr 0.0 Ah
Otočený klíč ve spínačce - 2.66 Ah
Vypnu spínačku - hned to spane na - 0.06 Ah
A co jsem naměřil na té zasuvce po vypnutí spínačky teď? 0.12V
Asi jediné co mě napadá jako možná závada je nějaký problém CANBUS + BMW nabíječka. To je totiž jediná změna tuto sezónu, co jsem v údržbě baterky udělal.
Prosímtě nevěř vždy multimetru.
Pořád úplně nerozumím, napájení navigace (origo konektor v přední hrazdě?) je nula s zásuvka 12V To asi ne.
Zkus to žárovkou.
Waltr napsal:
Prosímtě nevěř vždy multimetru.
Pořád úplně nerozumím, napájení navigace (origo konektor v přední hrazdě?) je nula s zásuvka 12V To asi ne.
Zkus to žárovkou.
Ano napájení navigace z konektoru od krku řízení. Od výroby.
A tu BMW nabijecku mas tu novejsi cernou nebo starsi bilou?
Mam ji taky, pouzivam ji na 12tku i 8cku ale jeste me nenapadlo zkouset zda zasuvka jede po odpojeni. Mam ji zapojenou dycky pres zimu stale do motorek, cca po mesici ji prehazuji mezi motorkama. Nevim zda delam dobre nebo ne ale obe jsou nabity a v pohode.
Upravil karlospv dne 06.03.2022 22:19