byl jsem vcera na vylete a behem cesty se mi zdalo, ze paka zadni brzdy ma nejak neprirozene dlouhy chod a maly ucinek. Rikal jsem si, az dojedu domu, necham to zkontrolovat.
Jenze behem zpatecni cesty jsem musel trochu ostreji na brzdy a co se nestalo – paka zadni brzdy byla tuha jak kamen, nepohnula se ani o milimetr. Tak zastavim, cumim co to a vidim, ze je vyskocena tycka z brzdoveho valce. Nejakym zahadnym zpusobem se svlekla ochranna guma, ktera tuto tycku drzi ve spravne poloze vuci brzdovemu valci a diky tomu vyklouzla ze sveho obvykleho mista ve valci. Takze jsem ji nasadil zpatky a ficel domu. Ted uz sice brzdi, ale furt mizerne – jakoby se neco zavzdusnilo nebo tlak na valec nebyl dostatecny… nevim.
Tusi nekdo, o jakou zavadu se jedna?
Prikladam i obrazek mechanismu, je to cast 1, brzdovy valec, ve spodni casti guma a tycka, ktera drzi na pace brzdy.
Zdarec
toz sem na to kukl a kdybych nebyl debil, tak sem si usetril starosti a vypisovani sprispevku a taky tvuj cas - nicmene moc diky za ochotu poradit
no, podle vseho se povolila pojistna matka, ktera je dole na te tycce, kterou se steluje delka chodu paky. Sem s tim trochu polaboroval a vypada, ze by to snad mohlo zas funkovat. Ale nemel sem dneska sil na nejakou projizdku tak to zkusim az jindy, myslim ale, ez to bude OK. Enom to mosim dotahnut potom trochu vic