Docela zajimavy,ale neverim tem odendavacim bradam, neco podobnyho dela i GIVI jen asi bez ksiltu, Kazdopadne kombinace integralky se slunecni clonou a enduro helmou by se mi i libila.
Aktualne 1250 GSA HP
S tou bradou to má mít homologaci jako integrálka. Tu givi má kamarád na RT a vypadá dobře. Má taky homologaci jako integral tuším že E3 což není nic moc.
Právě ta kombinace se mi taky líbí, ale před měsícem jsem koupil Uvex enduro carbon.
FYYFF
Nápad dobrý...ale nevěřil bych tomu.
...kulturnost je pouze nátěr, který je velmi lehce rozpustný v alkoholu...
...pošli do pr...e každého dřív, než tě stihne nas..t...
...je těžké být debilem, pač konkurence je veliká...
No já nevím ten kluk jak mi vletěl hlavou do auta, měl nějakou noname helmu, šacuju to na 2000 kč a musím říct, že po tý ráně mě překvapila, že drží vcelku, jen ta bradová část byla taková měká a tím pravděpodobně klukovi zachránila bradu, pohlcením energie nárazu, jen tak pro info, rychlost v době nárazu spočítali na 70 km/hod, auata jsou testovaná na náraz v 60 tce.
Vezmeme to zkratkou, je to sice dál, zato horší cesta.
insorto
no jo...ale pokud by ta brada ulítla dopryč, tak mu moc nepomůže...:-)
a auta jsou sice testovaná na náraz v 60ce, ale druhým autem...ne motorkou...u nárazu motorky se soustředí energie nárazu na podstatně menší plochu... to jen tak okolo
...kulturnost je pouze nátěr, který je velmi lehce rozpustný v alkoholu...
...pošli do pr...e každého dřív, než tě stihne nas..t...
...je těžké být debilem, pač konkurence je veliká...
Baltazar napsal(a):
No já nevím ten kluk jak mi vletěl hlavou do auta, měl nějakou noname helmu, šacuju to na 2000 kč a musím říct, že po tý ráně mě překvapila, že drží vcelku, jen ta bradová část byla taková měká a tím pravděpodobně klukovi zachránila bradu, pohlcením energie nárazu, jen tak pro info, rychlost v době nárazu spočítali na 70 km/hod, auata jsou testovaná na náraz v 60 tce.
pockej.. jakože tě impaktnul v 70ce?
17 cm
----------------------------------------------------------------
BMW R1200GS LC od 2013, BMW F800 GS od 2008,
Aprilia SR 50 Factory, Praga ED 250, CFMOTO CFORCE 520 Gen2
MAKO napsal(a):
S tou bradou to má mít homologaci jako integrálka. Tu givi má kamarád na RT a vypadá dobře. Má taky homologaci jako integral tuším že E3 což není nic moc.
Právě ta kombinace se mi taky líbí, ale před měsícem jsem koupil Uvex enduro carbon.
Jsi s tou Uvexou spokojený? Kšilt dostatečně dlouhý, aby ti pomohl při protějším sluníčku? Profukuje pod plexi? Je hlučná? Napiš své poznatky, prosím.
Baltazar: Já mám krosovou helmu za 2600 a nedávno mne smetl kamarád. Já jel cca 50-60 a on 80-90. rána jak z děla, čtyři zlomeniny, otřes mozku atd atd a helma až na to že lak nic moc tak ani nepraskla. Takže podle mne nejde říct podle peněz jestli je helma dobrá nebo ne. Myslím že záleží na tý konkrétní kolizi.
BMW R1250GS Adventure HP, Yamaha WR450F 2019. Yamaha WR250F 2015
Baltazar napsal(a):
pockej.. jakože tě impaktnul v 70ce?
trefil mě hlavou. a přežil
insorto
Novej napsal(a):
Baltazar: Já mám krosovou helmu za 2600 a nedávno mne smetl kamarád. Já jel cca 50-60 a on 80-90. rána jak z děla, čtyři zlomeniny, otřes mozku atd atd a helma až na to že lak nic moc tak ani nepraskla. Takže podle mne nejde říct podle peněz jestli je helma dobrá nebo ne. Myslím že záleží na tý konkrétní kolizi.
já jsem právě myslel, že jako byla dobrá, že mu pomohla, sám mám krosovou za 2000
insorto
HonzaGS napsal(a):
no jo...ale pokud by ta brada ulítla dopryč, tak mu moc nepomůže...:-)
a auta jsou sice testovaná na náraz v 60ce, ale druhým autem...ne motorkou...u nárazu motorky se soustředí energie nárazu na podstatně menší plochu... to jen tak okolo
je mi to jasné, já jen, že mě v tý rychlosti trefil hlavou!!
insorto