Zdravím všechny, jelikož už dosluhuje stará výbava,chtěl bych pořídit něco nového. Jelikož je tady spousta lidiček a všichni asi jezdíme na dovolený pod stan a na moto, tak všichni řešíme místo. Proto poraďte co máte na spaníčko. Chtěl bych, aby bylo oboje malé a spacák teplý. Komfort někde 0 a méně. Také něco za rozumné peníze. Nejsem šetřílek,ale kařdého potěší, když nakoupí dobře a za dobré peníze. Předem děkuji Všem za radu.
Ja ti asi neporadim.Spacak mam sice docela malej,ale proto ze stal asi 800kc,tak ma komfort myslim +8.Karimatku jsem sehnal zadara,protoze jsem si ji pujcil od kamarada a dodneska jsem mu ji nevratil.Ta je po slozeni fakt malinka,ale ma tu nevyhodu,ze rano je vzdy vyfoukla.Ale ono to je jedno,stejne se mi jeste nestalo,abych se rano probudil na karimatce.
Teoreticky vím o dvouventilech hodně,ale prakticky jsem úplně levej!
Ze zvyku z dob,kdy jsem smajdal po kopcich a na kvalitnim vybaveni zaviselo vsechno kupuju osvedcene veci temer bez ohledu na cenu. Tzn karimatka Thermarest. Prvni jsem mel asi 10let, nekolikrat opravovane defekty orig. oprav. sadou, minuly rok se ale uz rozlepila. Koupil jsem dalsi, cena cca 3000,-. Stan mam taky asi 10let, Hannah nejake ExtremeSeries. Prezil vychrice, tyden vytrvaleho deste, kolem tekly potoky, ale ve stanu bylo sucho. Tehdejsi cena cca 5000,-. BTW stany se resi vedle na vlakne,necet jsem to cele, ale s fy jako Jurek asi chybu neudelas. Typ konstrukce a velikost si musi urcit kazdy sam. Ja mam pro 2-3 lidi a da se, bud ve dvou+bagaz, nebo ja+pes+bagaz . Dobry zdroj zkusenosti na outdoorforum.cz
R1100GS
Karimatka Touratech - žlutá ( výroba Therm - a - rest ), cena cca 1150 Kč,-, spacák Pinguin Savana cena cca 900,- Kč. Do bočáku dám 2x karimatka, 2x spacák, alu karimatku a dvoje boty. Nic skladnějšího, levnějšího a použitelnějšího nenajdeš.
Thermarest je asi opravdu nejvic
Kdyz jsem si predloni porovnaval co je dalsiho je k dispozici (tloustka 3 cm, váha pod kilo) tak mi z toho vylezl Tthermarest a Yate. Yate je ceskej vyrobce a dela i pod jinejma outdoorovejma znackama.
Zatim slouzi jak ma.
Spacak mam od Mamuta, bo je mám za rohem
říkám si hurikán
Uz jsem zblblej, ctu nazev vlakna spacak a karimatka a placam moudra o stanu. Tak jeste ke spacaku. Mam zase asi 100letej spacak, umely vlakna, puvodne do asi -25. Preckal jsem v nem noc bez stanu, kdy do rana zmrznul RUM. Presto mi nikdy v lete nevadil, ze by byl moc teply. Potrebuju koupit novy, a protoze si myslim, ze uz nejsem takovy prase jako driv, pujdu asi do peri. Kdo zkusil rozdil mezi vlaknem a perim, pochopi. Sice jsou peraky drahy, ale obcas se vyskytnou super akce na peraky za polovic(cca 4000,-, komfort kolem tech -15). Utekly mi treba super slevy u Rakoncaje(Sir Joseph, ted uz ma jenom bundy).
R1100GS
Karimatka Thermarest. Sice dražší, ale kvalitka. Ještě jsem slyšel dobrý reference na karimatky Pacifik Outdoor, ale osobní zkušenost nemám.
Spacák od Rakoncaje tj. www.sirjoseph.cz
Jestli chceš malej, ale teplej spacák, tak rozhodně péřák.
Upravil Efendi dne 24.01.2011 14:34
Karimáma 3,7 cm Thermarest a se spacákem taky pořád laboruju.Mám asi 4 a všechny stoj za ****,ale za to jsou malý a skladný.Spacák budu řešit asi příští rok páč letos mi na léto vystačí ještě jeden z těch starejch.Ale taky si to tady rád pročtu.
Vybíral jsem syntetiku a manželka mě nakonec dotlačila do peří. Koupili jsme Mountain Equipment Classic 750, já mám modrý klučičí
manželka růžovo fialový holčičí
Cena byla cca 6500 po slevě, mají je třeba tady (ale kupoval jsem je v kamenné prodejně u nás v Liberci).
Po sbalení je přiměřeně malý, a přitom je to naducaná peřinka - spokojenost.
Karimatky mám Trango World od Mildy z TT cca za 1700 a taky spokojenost
Doporučil bych návštěvu nějakého lepšího Army shopu, popř. se poohlédl zde http://www.bullar...mp;from=13, nebo zde http://www.armysh...mp;subID=0 Je mnoho možností a výběru za rozumné peníze. Mám pár vojenských spacáků, určené pro Českou armádu a vždy, posloužili naprosto na výbornou, byť šlo o teploty +, nebo hodně pro našince nezvyklé teploty pod nulou. Samozřejmě, že na trhu je mnoho vynikajícího materiálu nevojenského charakteru, ale rád používám věci prověřené nejen obyč "trempováním"
Milan V přiložený následující obrázek:
Problem peri je, ze vlhke spatne izoluje. Peri se pouziva hlavne na VHT, protoze ve velkych nadmorskych vyskach umelotina nehreje (malo vzduchu, ktery by mohla do sebe navazat). Je to jako se vsim. Podle mne mit jeden spacak "na vsechno" moc dobre nejde. Mam spacaku asi pet a beru podle toho kam jedu. Blby je, kdyz zvolim spatne... :-)
S podlozkou Therm-a-Rest vice nez souhlasim. Ale delaji jich nekolik. Nejpohodlnejsi je tato: Neo Air . Ma trochu mekci material, ale pri trose opatrnosti... Zatim jsem ji nekudnul....
petrs napsal:
Problem peri je, ze vlhke spatne izoluje. Peri se pouziva hlavne na VHT, protoze ve velkych nadmorskych vyskach umelotina nehreje (malo vzduchu, ktery by mohla do sebe navazat). Je to jako se vsim. Podle mne mit jeden spacak "na vsechno" moc dobre nejde. Mam spacaku asi pet a beru podle toho kam jedu. Blby je, kdyz zvolim spatne... :-)
S podlozkou Therm-a-Rest vice nez souhlasim. Ale delaji jich nekolik. Nejpohodlnejsi je tato: Neo Air . Ma trochu mekci material, ale pri trose opatrnosti... Zatim jsem ji nekudnul....
Tak to jsem vubec nevedel,myslel jsem si vzdy ze peri je na vse nej,ale neco na tom bude,tak zustanu radeji u umeliny,protoze nezdolavam zadne osmitisicovkyA je pravda ze jsem mel uz spacak parkrat vlvkej z baleni v desti a naslednem rozbalovani ale vzdy uschnul
BMW GS 1200 adventure
Péřák je při stejných izolačních vlastnostech méně objemný než syntetika, což je na motorce žádoucí (obzvlášť ve dvou). Při troše péče vydrží dost - pokud zvlhne, musí se správně vysušit - jezdili jsme čundrovat s péřáky v zimě v létě a fungovaly v pohodě, tak doufám, že se to za těch dvacet let nezměnilo
BMW GS = stroj na radost
bubo napsal:
Péřák je při stejných izolačních vlastnostech méně objemný než syntetika, což je na motorce žádoucí (obzvlášť ve dvou). Při troše péče vydrží dost - pokud zvlhne, musí se správně vysušit - jezdili jsme čundrovat s péřáky v zimě v létě a fungovaly v pohodě, tak doufám, že se to za těch dvacet let nezměnilo
Hele jak jsem psal... vsechno ma sve... Peri navlha, blbe schne (po provlhnuti i nekolik dni), nejde bezne vyprat, ale musi se cistit ve specialkach. Syntetika uz urazila za tech "dvacet let" poradny kus cesty. S objemem a vahou to uz neni az takovy rozdil.
Taky v dnesni dobe vsemoznych alergii peri nemusi kazdemu vyhovovat....