Kluci poraďte. Po kolika tisících se má měnit řemen alternátoru? Nejeví se mi, že by byla řemenice špatná, ale je dobré ji preventivně vyměnit, anebo jezdit a vozit s sebou náhradní? Jak se to dá vyměnit? Neměl jsem to rozdělané a tak nevím. Někdo mi říkal, že po šedesáti tisících se má měnit. Motorka má už něco přes šedesát, tak nevím? Máte zkušenosti?
Jurek
bmwjurek@seznam.cz
www.bmw-gs.estranky.cz
www.scrc-ostrava.estranky.cz
608 822 033
ahoj, ja ho preventivně vyměnil na 90 000 km za studena při přidáni plynu si písknul, tak jsem koupil nový, stál mě 250,-. Tak aspoň mám na dobu klídek. Výměna je na pár minut, nezabere víc jak pul hodiny.
Jak píše Milosch... Dle manuálu je výměna v 60ti t.km A cena v Elitu kolem 250kč.
Výměna u mě s origo padákama cca 10minut.
A jen sundáš ty černý plastový prsa na motoru,povolíš řemenici a řemen vyměníš... Nic složitýho... Já měnil řemen cca v 70t.km a nejevil ještě známky opotřebení(nevím ale,jak tam byl kdy měnen).Když mi pískal,lehce jsem ho vzal suchým mýdlem a přišponoval.
Upravil Kubrt dne 07.03.2011 14:50
Každou stresovou situaci řeším jako pes: když to nemůžu sežrat nebo ošukat, tak to pochčiju a odejdu od toho.
Já ho kdysi vozil náhradní od 60 tisíc km, dnes má motorka u dalšího majitele přes 120 tisíc a je stále původní...:-). Dokud nepíská, nebudu to řešit...
Ivan napsal:
Já ho kdysi vozil náhradní od 60 tisíc km, dnes má motorka u dalšího majitele přes 120 tisíc a je stále původní...:-). Dokud nepíská, nebudu to řešit...
Já bych si s tím nehrál.Mě ve 116000 prasknul,ty cucky rozmlátily snímač otáček a už mě vezli. http://www.bmwgs....owstart=20
Ja menil ted v zimni odstavce. Preventivne. Nic nepiskalo ,ale kdyz jsem ho vyndal,tak na jedene strane uz jel provazek ven. Asi by to nic moc jeste x tisic neudelalo, ale za ten rozmlaceny snimac mi to nestoji. Ze jo...
PS. Najeto cca 40tis
Upravil milanosor dne 12.03.2011 21:20
I pád na hubu je pohyb kupředu
Tak to já měl asi štěstí,mě prasknul po cca 40tis. a natáhlo to ty cucky jen do altíku a šlo to vytahat naštěstí kleštěma ven
Každopádně to teď občas kontroluju protože to za ty nepříjemnosti potom nestojí
Jedu? Tedy žiju!
Ivan napsal:
Já bych si s tím nehrál.Mě ve 116000 prasknul,ty cucky rozmlátily snímač otáček a už mě vezli. http://www.bmwgs....owstart=20
Souhlasím naprosto, je to pár korun a řemen je spotřební materiál, mě ani nepísknul a 75tis taky rozmlátil snímače a už jsem tam byl i s odvozem za krásných 10 tis. Osobně ho budu měnit vždy po 40 tis. a za ušetřenou desítku mám gumy na dvě sezony
všude dobře.....doma GSA
v dobach minulych som tu niekde na fore zaregistroval clanok o ocisteni alternatoru, ze je to vhodne ze schytava necistoty ak niekto brodi atd .....
zda sa mi ze to pisal Ivan alebo Cycli
ak ste niekto sikovnejsi viete mi poslat link na tento prispevok/clanok?
mne sa nepodarilo najst
v pripade ze sa Vam zda ze zasiram toto vlakno tak: ospravedlnujem sa
Upravil vlk dne 14.03.2011 19:31
Navigačný výjazd motocyklov podľa itinerára www.rallykopanice.sk
nikto nic, pozrite jak som dopadol
a este by som rad niezo zhodil - napr ten altik ........... cistit / necistit
alebo len vyfukat vzduchom ???
Navigačný výjazd motocyklov podľa itinerára www.rallykopanice.sk
Rozebral jej při servisce mechanik a složil zpátky. Prej jako nový :-)
Ale i tak bude měněn. Zichr je zichr.
Jurek
bmwjurek@seznam.cz
www.bmw-gs.estranky.cz
www.scrc-ostrava.estranky.cz
608 822 033
vlk napsal:
jo jo zrejme som sa poplietol - ale dik za reakciu
altik enem vyfukam vzduchom a necham tak
Altík všeobecně - pokud nemá v háji ložiska - stačí vyfoukat. A když je venku, tak si zkontroluj, jak jsou na tom uhlíky. Regulace je nerotační. V altíku v podstatě trpí akorát ty uhlíky a ložiska, když se do nich něco dostane. Bejvají zapouzdřený, tak by měli vydržet dost. Mě zatím vždy odešla regulace a nebo uhlíky a nebo oboje - dle typu alternátoru a vozidla. Vinutí a nebo rotor jsou v podstatě nesmrtelný, pokud nedostanou ránu a nebo příliš vysokou teplotu.
Lepší je být zbytečně vyzbrojen než beze zbraní bezmocný.
"Laskavým slovem a namířenou pistolí dosáhnete víc než jen laskavým slovem" www.elektrorv.cz