Potrebpoval bych povymenovat par dratu predniho kola na Dakara (21", ale nikde na netu je nemuzu dohledat. Mam jich par oretzych a tak je chci dat pryc. Nebyla by rada kde na netu nakoupit a hlavne jake, aby znovu nerezly? Predpokladam, ze tam jsou dve delky. 224 a 226mm. Nebo se pletu????
R 1100 GS r.v. 1995 www.tomphotos.eu
Jelikož jsem se rozhodl na své GSko dávat 21 kolo, tak bych potřeboval, někde sehnat výplet, nevíte o někom z Brna a okolí, kde by mi to za rozumný peníz vyrobili? Popřípadě jestli se nedají někde koupit, nic kloudnýho jsem na netu nenašel. Díky
Servis motocyklů BMW včetně originální diagnostiky BMW Motorrad
kámošovi kdysi dělali špice v mualu, resp. mu to k někomu poslali, dost s nima ale válčil skrz termín, už si to moc nepamatuji http://www.mual.c.../m/kontakt
spea - ToM napsal:
Potrebpoval bych povymenovat par dratu predniho kola na Dakara (21", ale nikde na netu je nemuzu dohledat. Mam jich par oretzych a tak je chci dat pryc. Nebyla by rada kde na netu nakoupit a hlavne jake, aby znovu nerezly? Predpokladam, ze tam jsou dve delky. 224 a 226mm. Nebo se pletu????
Zavolej do Benemoto,je to v Benešově,tam mi výplet dělali..
Kupoval jsem od nich Excel 21 ráfek asi za 2700 a výplet i s drátama stál
kolem tisícovky...
Tel:603455874
Labus01: volal jsem tam, ale nikdo to nebral, takže to budu zkoušet i nadále, dráty mám pouze na 19" kolo, ale to bych se s nimi domluvil co a jak. Na tu nabídku bych se i docela mrknul, ať jsem trochu v obraze. Díky
Matice paprsku stojí 4,- až 6,- Kč/ks (dle velikosti).
Ceny jsou uvedeny bez DPH.
Zboží můžete vyzvednout osobně v podnikové prodejně (Hvězdnice 6) nebo
zasíláme na dobírku prostřednictvím České pošty nebo služby Geis Parcel CZ
Co si pamatuju, tak tam bylo nějaký ale, jenže už nevim jaký
ale vím, že kvůli tomu "ale" jsem je nakonec koupil u ježka... taky bacha, myslim, že na předním kole jsou 2 délky drátů.
Díky, máš pravdu jsou tam dvě délky, když se tam zítra dovolám, tak se na všechno zeptám. Původně jsem to chtěl brát taky od ježka, ale když jsem dal čísla z RealOEM na stránky BMW Krotil, vyskočila mi cena nějakých 50 kč za drát, což je trochu rozdíl o proti cca 20kč u výrobců, ale ježkovy osobně jsem nepsal, nepamatuješ si cca cenu na kterou tě tato sranda vyšla?
uz presne nevim, ale za 2 ks jsem platil kolem 150kc. Jeste ted jak se menilo to euro, tak se treba drobet zdrazilo... Bral jsem u nej vic veci, tak jsem nejakou dvacku za drat neresil... Jestli to budes brat ze sroubarny, tak bych si jich treba 5 a 5 vzal taky, protoze mi celkem radi praskaji
Ještě jednu věc. Pokud máš stávající niple ocelové tak je použij. Marek dělá mosazný a ty stojej za ho... Pokud používáš nějakej nepřesnej klíček na nipl tak se ti lehce smekne a je po niplu. Takže niple použít původní pokud jsou ocelový nebo objednat s drátama víc niplů. Nestojí to svět a pár kousků navíc se hodí. Jinak ty dráty mají v tabulce na webovkách. Tuším že Dakar má rovnej konec. To znamená, že to je normální provedení a nic jim nemusíš posílat. Jen zavoláš jakou délku.
Zdenek 1150 napsal:
... Jinak ty dráty mají v tabulce na webovkách. Tuším že Dakar má rovnej konec. To znamená, že to je normální provedení a nic jim nemusíš posílat. Jen zavoláš jakou délku.
Tim rovnym koncem si nejsem jistej... Prave tady nekde byl ten zadrhel o kterym sem uz psal. Ale normalni provedeni to podle me neni...
Obyč GS i 650 st je má u středu lehce zahnuté, objednací číslo na středy GS a Dakara jsou stejný. Bohužel se na Dakara nemůžu podívat. Budu používat střed právě z ST a ráfek jsem sehnal z jiné motorky.
Labus01: S těma drátama by nebyl problém, ale rydši bych našel někoho v Brně kdo by mi to vyrobil, přeci jenom domluva z očí do očí je nejlepší
na tvym miste bych nekde v brne koupil od kazdy strany jeden drat a poslal bych to do sroubarny, at to udelaj. Nevim, jestli to sezenes nekde levneji a hlavne s tim maji zkusenosti, tak se nemusis bat, ze ti od nich ty draty budou hned praskat.
Labus01 napsal:
na tvym miste bych nekde v brne koupil od kazdy strany jeden drat a poslal bych to do sroubarny, at to udelaj. Nevim, jestli to sezenes nekde levneji a hlavne s tim maji zkusenosti, tak se nemusis bat, ze ti od nich ty draty budou hned praskat.
Kup dráty a ohni si to doma. Jak myslíš, že to bude borec ve šroubárně dělat?
ohnout doma? To jako doje.bat ten chrom a stravit na tom celej den? Uz nemluvim o tom, ze se tyhle draty pekne blbe ohybat. Evidentne jsi to nikdy nedelal, kdyz radis takovyhle nesmysly...
ahaaa, pan co ma pripravky a je vsechno jednoduchy. Tak kdyz je to pro tebe tak snadny, tak ty draty nabidni ty za lepsi cenu nez sroubarna... Uz nemluvim o tom, ze jsi sem postoval tu sroubarnu ty, takze s nima mas asi dobry zkusenosti a sam si ty draty nevyrabis...
Labus01 napsal:
ahaaa, pan co ma pripravky a je vsechno jednoduchy. Tak kdyz je to pro tebe tak snadny, tak ty draty nabidni ty za lepsi cenu nez sroubarna... Uz nemluvim o tom, ze jsi sem postoval tu sroubarnu ty, takze s nima mas asi dobry zkusenosti a sam si ty draty nevyrabis...
To, že o něcem nic nevíš tě neopravňuje k tomu aby jsi se zde povyšoval. Myslím, že tohle fórum má sloužit k předávání informací. Za těch pár let co výplety dělám jsem se něco naučil. Když jsem něco nevěděl tak jsem se zeptal. Když jsem se zeptal slušně, dostal jsem radu. Bohužel slušnost v komnikaci je poslední dobou čím dál vzácnější.
za 1. nevim, kdo tu začal povýšeneckým tónem, že je to úplně jednoduchý ty dráty naohýbat. za 2. sám jsem se o to formou svěrák dřív pokoušel, protože lepší vybavení na to nemám (stejně jako normální člověk co se tím 25let nezabívá) a sám vím, že to není žádná sranda udělat to tak, aby to vypadalo stejně jako když si to koupim. proto nechápu tvoje rady, nb. tvoje jako odborníka, že tohle si naohýbá sám... naopak, pokud jsi takový odborník, jakým se nazýváš, tak by jsi měl dát pořádnou radu, jak to udělat stejně kvalitně jako výrobce co jich pár už naohýbal, než jen pohrdavě napsat, že to je brnkačka.