Tohle sice není uplně o ekologických dotacích,ale víceméně to platí skoro stejně. http://ekonomika....omika_map1Teoreticky vím o dvouventilech hodně,ale prakticky jsem úplně levej!
Během mnoha jednotlivých dní v říjnu a listopadu se do ovzduší uvolnilo z indonéských požárů více oxidu uhličitého než z celého průmyslu USA
Už zase ..! http://www.nation...uAobvn2bb0 R1200GS mě fakt baví, je to vácheň
vevis napsal:
Pote co se Falcons rozhodoval jestli koupit hybrida jsem se rozhodl založit tohle téma.Na začátku chci říct,že nejsem proti ekologii,třídím odpad,nesnáším černé skládky,v lese bych nikdy nic nevyhodil,ani z okénka auta.Na druhou stranu si myslím,že mnozí lidé považují za ekologické i to co ve skutečnosti není a fanatismus za každou cenu věci neprospívá už vůbec.
Falcons uz se rozhodl,tak ted par odkazů pro ty co vážně věří tomu,že tyhle eko technologie jsou opravdu ekologické!
Tak jak se treba teží ty prvky,ktere jsou potreba pro provoz elektroaut,pro sluneční elektrárny atd.Sranda je,že v evropě by tu těžbu nikdo nedovolil.
Sice máš pravdu,ale druhá sránka věci je fakt,že se vším se musí nějak začít.Každej vývoj je někdy na začátku a málo co,se povede hned na "první" pokus.
To,že brázdí oceány neekologický lodě a atmosféru neekologický letadla neznamená,že by se nemělo začít zrovna u aut.Nakonec,kdo by si sedl na zaoceánskou loď nebo Boeing na baterky,kdyby to nebyla léty prověřená technologie? Já teda ne. První spalovací motor taky nebyl namontovanej na letadlo nebo loď
Další věc a pro mě fakt,kterýmu naprosto věřím,je to,že technologie na mnohem lepší,kvalitnější a ekologičtější baterie už je dávno vymyšlená( a ne jediná),ale je v hodně pevným sejfu nějakýho arabskýho šejka a bude tam,dokud to nebude s ropou na dně Nic méně právě díky těmto snahám se objevují stále nové technologie,fungující na jiném principu nebo materiálu,kterej jednoduše ještě není bloklej na patentním úřadě s arabským majitelem.Jenže to všechno jsou další roky vývoje a zkoušek a zase s nejistotou,že se opět nechá někdo uplatit a nepustí se to na veřejnost
Naposled jsem něco slyšel o nějaký americký univerzitě,kde testují novou baterii na nějakým kyslíkovým(místo kovovým nebo plastovým) základě,ale zase je předpoklad uvedení na trh v horizontu 10 let
Servis motocyklů BMW Praha- východ
(po dohodě, tel.: 773767249, 776602104) http://www.youtub...er/PETRGSA
Mr GS napsal:
Další věc a pro mě fakt,kterýmu naprosto věřím,je to,že technologie na mnohem lepší,kvalitnější a ekologičtější baterie už je dávno vymyšlená( a ne jediná),ale je v hodně pevným sejfu nějakýho arabskýho šejka a bude tam,dokud to nebude s ropou na dně |
A kde k tomu ten šejk přišel? Pokud to teda nevymyslel sám.. Kdybych já vymyslel baterii, která bude mít mnohem lepší parametry určitě bych ten vynález neprodal šejkovi, protože bych se tím šejkem stal během jednoho roku taky Přece baterie se dají uplatnit i v oborech, které s ropou nemají nic společného..
Vždycky žasnu nad těmi konspiračními teoriemi
V tomto směru musím s Petrem souhlasit. Je vynalezeno hromada věcí, které (kdyby se dostaly "na svět") by znamenaly skoro revoluci v zažitých poměrech.
Jenže různé lobbistické skupiny si to nepřejí, protože by utrpěl jejich byznys. Tak třeba koupí licenci na určitý (lepší, ekologický) výrobek a dají to do šuplíku, aby to nikdo nemohl vyrábět...
Upravil hobr dne 09.03.2016 18:16
"Když hodíš kamenem do hejna hus, vždycky se nějaká ozve...."
Kdybych já vymyslel baterii, která bude mít mnohem lepší parametry určitě bych ten vynález neprodal šejkovi, protože bych se tím šejkem stal během jednoho roku taky
No,to určitě Ty asi nechápeš,že na takový zbohatnutí musíš mít nejdřív prachy...
Takovej vynález není,jako když příjde nějakej naivní ajťák s fejzbůkem Tohle je něco,co ohrožuje nejenom jejich svět mimo realitu všedního světa,ale přímo jejich existenci.
Myslíš,že za tebou příjde pán s ručníkem na hlavě a u čaje tě požádá,abys svůj vynález nepoužíval na pohon dopravních prostředků?
a že zrovna tihle budou čekat na to,co ty s takovým vynálezem uděláš?...a že z nich nebude,jako mávnutím proutku,zase jenom lůza s velbloudem na špagátě?
Kdyby ses o baterie nějak okrajově zajímal aspoň 15 let,tak budeš takových případů,kdy někdo s něčím přišel a pak už o tom nikdy nikdo neslyšel,znát několik
Taky si všimni,že obor jako baterie,prakticky desítky let naprosto stagnuje...když nepočítám takový drobečky,jako přechod z olova na lithium ale evidentně to většině stačí,aby se nažrali a šejk zůstal celej
Se zamysli nad tím,co se ve světě elektroniky odehrálo za posledních 20 let...co všechno dneska potřebuje zdroj el.energie a jak narostly počty těch věcí....zatím co baterie jsou furt stejný Asi to čeká všechno na tebe,jak s těma šejkama vyběhneš
To že si to nějakej šejk schovává je kravina. To že výrobci a vědci občas vypustí že něco bude prostě bomba to je reklamština nebo též marketing- na tu už sme si zvykli nebo ne?(viz. nová afrika twin)
To je možné, ale do svého hrocha žádnej elektromotor a baterky nechci, kromě startéru a běžné provozní baterie. I kdybych měl jezdit na slivovici
Lepší je být zbytečně vyzbrojen než beze zbraní bezmocný.
"Laskavým slovem a namířenou pistolí dosáhnete víc než jen laskavým slovem" www.elektrorv.cz
A co je na tom v rozporu s tím,co jsem psal výše?
Jedinej rozpor vidím v tom,že tady pár lidí tvrdí,že prodej a odkup patentů se neděje,že je snad i nelegální a dokonce je to konspirační teorie
Že je konec spalovacích motorů neodvratnej,ví snad každej(včetně šejků )a právě proto se odkupují patenty.
Zkusím to tvoje maločešství překlenout otázkou,jo?
Kdybys měl ty možnosti(čti peníze),tak bys patent na revoluční baterii nekoupil?
Já se přiznám že jo...a to bez ohledu na to,jestli ropný pole vlastním nebo ne ....A PRÁVĚ PROTO!!! ....že je konec spal.motorů neodvratný pane logik
a ještě poznámka na závěr:Jak víš,že konec spalovacích motorů nebyl neodvratný už před 20ti lety,ale někdo(mající ty možnosti a hlavně rozum na to) to pozdržel právě kvůli tomu,že narozdíl odemě má to ropný pole,který mu ještě 20 let solidně vydělávalo
Ty si asi myslíš,že cesta k revoluční baterii je jen jedna a do teď ji nikdo neobjevil...že těch způsobů nejsou stovky ...a možná stačí si zajít na patentní úřad myslím,že tajnej není,jestli teda k tomu někdo nemá nějakou konspirační teorii,která by vyvracela tu "konspirační teorii" o běžným prodeji patentů
Chtít koupit je jedna věc, druhá věc je, zda by mi ten patent někdo prodal, protože na takovém patentu ( čti patent na násobné zvýšení akumulace elektřiny ) si může vynálezce vydělat mnohem víc, než mu nějaký šejk nabídne
A i koupě takového patentu nese velké riziko ( čti, že ho koupí za účelem utajení, aby mohl dalších 20 let prodávat ropu ), že někdo jiný ( popř. teoreticky i samotný vynálzce ) stejný patent podá k registraci.
Viz. např. z historie http://mobil.idne...lefony_hro
Upravil tomtom dne 12.03.2016 10:28