Měl jste někdo možnost srovnání funkčnosti štítku na starším modelu Dakaru (2000-2003/4) a novějším (2004/5)? Přijde mi, že ten starší je lepší tím, jak je mnohem víc vzpřímenej.....a hlavně se mi mnohem víc líbí
Mám 04', která už má ten nižší/zaoblenej dozadu a při mejch 185 cm dělá turbulence okolo hlavy (helmou to nebude - odzkoušeno s Uvex Enduro, Shark Evoline a Shark RSF2i (klasická integrála)).
A druhá otázka - zkoušel jste někdo namontovat plexi ze staršího modelu na novej? Vím, že tam je rozdíl, ale jedna díra navíc nikdy nemůže bejt na překážku
no ono ale ta jedna by ti nepomohla. pretože ani tie horne dve nesedia. takže by si tam mal 3diery navyše. a je hodne výrobcu (wunderlich,giwi,bmw) co robia plexi takže treba si len naist ten správny. určite by som nekupil nove plexi a ešte by aj nepasovalo
Škoda Superb 1,4TFSI LPG LaK Diagnostika GS-911 BT https://www.faceb...963987398/
lukast napsal:
Měl jste někdo možnost srovnání funkčnosti štítku na starším modelu Dakaru (2000-2003/4) a novějším (2004/5)? Přijde mi, že ten starší je lepší tím, jak je mnohem víc vzpřímenej.....a hlavně se mi mnohem víc líbí
Mám 04', která už má ten nižší/zaoblenej dozadu a při mejch 185 cm dělá turbulence okolo hlavy (helmou to nebude - odzkoušeno s Uvex Enduro, Shark Evoline a Shark RSF2i (klasická integrála)).
A druhá otázka - zkoušel jste někdo namontovat plexi ze staršího modelu na novej? Vím, že tam je rozdíl, ale jedna díra navíc nikdy nemůže bejt na překážku
Ahoj Lukast,
Pokus o vzkříšení této diskuse, neboť s odstupem řeším stejný problém
Vyřešil jsi to nějak s použitím plexi z 03 na Dakar 04?
Díky za odpověď
hanzelka
Měl jsem r.05 (líbí se mi víc než ten starší typ) ale dal jsem na to ještě ten nástavec vario od wunderlichu,trochu to pomohlo,pak jsem si ho předělal i na 800gs,měřím 190cm a samotný ty plexi chránily mizerně ,sse starším tipem zkušenost nemám
Upravil kim dne 24.02.2012 18:25
Řeším stejný problém , mám plexi 415mm tříděrové a při mých 185cm jde nápor vzduchu přímo do přilby. Měl jsem půjčený nádstavec Wunderlich vario , ale ta váha na konci mi způsobovala v určitých otáčkách motoru nepříjemné vibrace celého plexi.
Našel jsem na webu plexi od MRA uchycené na bočních šroubech u blinkrů. Prodejci mi však nejsou schopni sdělit jeho výšku od reflektoru po horní okraj, protože prý ho nemají momentálně na skladu. Akorát , že je vyšší o 15 cm než originál ???
Já bych podle doporučení potřeboval výšku okolo 550cm. Nemáte někdo takové plexi od MRA s bočním uchycením , a jaké máte s ním zkušenosti. Díky.