Neviete mi niekto poradiť, čím očistím hliníkový povrch origoš kufrov? Po niekoľko hodinovej jazde v daždi, s pripnutou orig.BMW taškou na topcase mi povrch kufra zostal čierny, ako čierna oxidácia hliníka. Už som vyskúšal všetky domáce čistiace prostiedky, dokonca dnes som skúsil leštiacu pastu na karosérie , nič však nepomohlo a vrch kufra je hnusne fľakatý.....
to už tam máš navěky. taky sem si to takhle posral když sem na kufry přidělal boty. ale časem skvrn a škrábanců přibývá a už mě to tak nesere...aspoň je vidět že se kufr používá. trošku to myslím pustilo pracím práškem a kartáčkem (drbat a drbat) ale stejně to je furt vidět.
proto mam nahore folii...
17 cm
----------------------------------------------------------------
BMW R1200GS LC od 2013, BMW F800 GS od 2008,
Aprilia SR 50 Factory, Praga ED 250, CFMOTO CFORCE 520 Gen2
já nemám rád věci naleštěné vým že když jsem dávno kufry kupoval od Grave tak mi Tomáš rikal že zádnou chemiji na to nedávat, ale nejsem si jist jestly rikal že na to můžu solvinou, nikdy sem to za 7let co je mám nemil,jen lepím nálepky
Já je přes zimu hodím klukům na dílnu opískovat a jdu od toho... Líbí se mi, když je na nich vidět, že jsou použité, ale potřebuju je trošku vyrovnat, přebrousit sváry (asi je povodní majitel převařoval) a rovnou mi to opískujou nebo přeleští... Ale naskýtá se tady rovnou otázka... Nemáte někdo představu, jak to bude vypadat, když to opískuju? Matný design kufrů bude nebo nebude vypadat dobře? Poraďte...
Upravil xHackerM dne 14.08.2011 12:59
Jde taky použít pasta na hliník (prodává např. Louis) ale pokud to nebylo zrcadlově lesklý (a to originál kufry nebývají a mívají takovou strukturu v jednom směru) tak to bude vypadat asi divně. Dávej si bacha hlavně na čističe typu Karcher - krásně jsem si tím poleptal nejen kufry ale i ráfky a další věci.
Tu pastu používám na výfuk a tam funguje skvěle a když je někde opravdu místo, které nejde a nejde, tak používám vatu neverdull. *******************************
Tomáš Kocanda www.touratech.cz
Touratech e-shop: http://shop.toura...
Všechno ostatní e-shop: http://www.techge...
Na maily se snažím odpovídat co nejdřív, na SZ a messengery sporadicky!!! Pokud chcete odpověď rychle, napište mail nebo zavolejte 602 349970...
já kufry jednou za čas umyji JARem a vodou, pak to utřu dosucha, a pak otisky atd... vyleštím NEVR DULLem (nanáším v rovnoběžných stopách) a stejně i leštím posléze hadrem. Nenanášet kruhovými pohyby - zůstanou tam kruhové šmouhy.
Mne nevadí, že sa kufre nelesknú (aj by mi to vadilo keby boli vyleštené), ale tieto čierne fľak vyzerajú divne. Síce ja nejak často moto neumývam, takže nejak extrémne mi to nevadí....
Hicks: s tou fóliou je to dobrý nápad.... ja ****, robím vo veľkoobchode so samolepiacimi fóliami 3M a sám som si fóliu nenalepil......
Ďakujem za rady.
Pomohl by ten neverdull na ráfky? Vzal jsem na to nejaký přípravek na na hliníkový kola na auta a zustal mi na tom takovej bílej šlem? Konečně jsem našel to co jsem hledal ...GS
jsou myslim 4 stupně hrubosti tak to vezmi pěkně od nejhrubší, nebo předtim jemnějším smirkem a pak doladit vlnou
na nožích mi to funduje perfektně
No, nechci ti do toho kecat, delej jak myslis, ale ostatnim to rozhodne nedoporucuji! Pri podobnych zpusobech se uvolnuji mikrocastecky zeleza, a ty pak zustavaji ve skrabancich povrchu a zacne to korodovat. Ne ten lesteny material, ale ty ulpele castecky... Je to stejne, jako kdyz na nerez pouzijes obycejny smirk, ktery prave obsahuje zbytkove zelezo....
Na hlinikove kufry dobre funguje Cif. Odstranil mi i austrasky cerveny nadech z alu kufru, a to to fakt nicim neslo dolu...