Čauky, prosím chytré a zkušené o radu. Pustil jsem se do výměny manžety mezi převodovkou a kyvkou na mé Adventůře 06, ale asi je to stejné na všech. Vše se mi podařilo povolit a demontovat, jen ten středový šroub nevím jak ven, hlavně bych nerad něco zničil, tak se raději ptám. Ta krytka na pravé straně co jsou v ní čtýři šroubky se demontuje jak? Je třeba speciální klíč? A levá strana jsem povolil pojistnou matici a nevím co s tím imbusem, jde o otáčku na každou stranu a dál nic. Možná budu za blbce, ale je lepší se zeptat, než něco zkur..t. :-)
Kardan je jen nasunutej na drážkách drží ho aretační kroužek uvnitř. Jde to vycuknout bez povolování čehokoli. Jen zaber ve směru drážek (podélně).
BIGR přiložený následující obrázek:
[58.17Kb]
Dokud nepoznáš BMW,nechybí...
BMW R1200GS
Čep na pravé straně - povolit šrouby M6 (torx 30), šroub uprostřed je jen záslepka závitu. Do toho závitu ve středu čepu našroubuješ přípravek na bázi invertního kladiva a čep " vyškubeš" ven. Na levé straně ohřát horkovzduškou, povolit kontramatku a potom imbus. Na prvním obrázku od Bigra pozice 4 až 8.
Upravil Tonda dne 30.01.2012 09:56
...po dohodě servis a diagnostika moto BMW...
Děkuji Vám za odpověď. Tonda přesně vystihl můj dotaz, Bigrovi děkuji za nákresy. Už jsem chytřejší. Šlo mi o 4 a 7 dle nákrasu. :-) Děkuji Vám chlapci. Tak teď už jed objednat manžetu a bude opraveno. :-) Nevíte jak dlouho trvá dodání ND v Renocaru? popř. dá se někde jinde rychleji?
já musel jednů vyrobit hodně velký kladivo...Podruhý to zase šlo jen chytit za šroubek kombinačkama...Asi záleží kolikrát to bilo utopený...
Kupredu spatki ni krok...
Bohumile doufám, že budu případ dobrého vytahování. Protože už jsem si užil na ostatních šroubech, mám pocit, že vše je nalepené, jako by to měl byt nerozebiratelný spoj. :-)