Motorky BMW GS - vše o motocyklech BMW řady GS a o cestování na nich
Motorky BMW GS - vše o motocyklech BMW řady GS a o cestování
  • · BMW GS
  • · Fórum
  • · Články
  • · Zprávy
  • · Galerie
  • · Naše fotografie
  • · Odkazy
  • · Ke stažení
  • · Inzerce
  • · Hledat
Reklama
Kalendář akcí
<< Srpen 2025 >>
Po Út St Čt Pá So Ne
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Číst diskusi
Motorky BMW GS - vše o motocyklech BMW řady GS a o cestování :: Ostatní :: Volná diskuze
Strana 1 z 2:   1    2  
Stať na brzde pokiaľ to nieje nutnosť je ...?
Blbosť, ja to nerobim. Blbosť, ja to nerobim. 39%[12 Hlasy]
Neriešim to, zatiaľ a je mi to jedno. Neriešim to, zatiaľ a je mi to jedno. 16%[5 Hlasy]
Mam to stale zahaknute. Mam to stale zahaknute. 6%[2 Hlasy]
Zamyslim sa nad tym, možno budem aj ja ohladuplnejši. Zamyslim sa nad tym, možno budem aj ja ohladuplnejši. 6%[2 Hlasy]
Mam automat, tak musim ... Mam automat, tak musim ... 32%[10 Hlasy]
Počet hlasů : 31

Fenomen oslepujucich brzdovych svetiel!
JRM66
Přidané 01.02.2013 00:51

Registrace: 08.06.12
Co si o tom myslite vy?http://www.automo...ch-svetiel Ja z vlastnej skusenosti už mam svoj nazor, ale som zvedavy na vaš!hmm! Uplne najlepšie to v daždi + blinker, dobry zaklad na epilepsiu a pre ludi čo maju dioptrie!thumbs up
Upravil JRM66 dne 01.02.2013 00:57
... nemožem uplne s tebou suhlasiť lebo, potom by sme sa mohli myliť obaja.hmm!

hicks
Přidané 01.02.2013 01:32

Registrace: 09.07.08
JRM66 napsal:
Co si o tom myslite vy?http://www.automo...ch-svetiel Ja z vlastnej skusenosti už mam svoj nazor, ale som zvedavy na vaš!hmm! Uplne najlepšie to v daždi + blinker, dobry zaklad na epilepsiu a pre ludi čo maju dioptrie!thumbs up

prilis povyku pro nic.

nemam dojem, ze by LEDky svitili vic... imho je na to norma.
17 cm
----------------------------------------------------------------
BMW R1200GS LC od 2013, BMW F800 GS od 2008,
Aprilia SR 50 Factory, Praga ED 250, CFMOTO CFORCE 520 Gen2

bystricke
Přidané 01.02.2013 02:00

Registrace: 04.11.07
že je nato norma,ještě neznamená že je to ok,oči totiž máme každý jiný a světlo vnímáme taky každý jinak,obzvláště,když do něho čumíš X hodin
Hliníkové kufry BEGR - www.begr.cz

www.begr.cz
alesvagner
Přidané 01.02.2013 05:07

Registrace: 28.03.09
U pozitiv LED brzdovek neni v clanku zminena jedna dulezita vec - rychlost, s jakou se uplne rozsviti - tedy dalsi prinos bezpecnosti. Osobne mi vic vadi mlhovkari, co to rozsviti hned, jak dohlednost klesne pod 10km a nechaji to svitit zbytek cesty, treba i v kolone.
Upravil alesvagner dne 01.02.2013 05:10

chstepan
Přidané 01.02.2013 07:04

Registrace: 25.03.12
alesvagner napsal:
U pozitiv LED brzdovek neni v clanku zminena jedna dulezita vec - rychlost, s jakou se uplne rozsviti - tedy dalsi prinos bezpecnosti. Osobne mi vic vadi mlhovkari, co to rozsviti hned, jak dohlednost klesne pod 10km a nechaji to svitit zbytek cesty, treba i v kolone.

co se týká zadních mlhovek , tak s tím souhlasím .. ale musím se přiznat, že přední mlhovky celkem často "zneužívám" .. hlavně když je soumrak a jezdím u nás přes ty lesíky, tak krásně osvětlujou pangejty .. a nemyslím si , že bych s nima oslňoval protijedoucí řidiče ..
(ch)stepan

HonzaGS-SV
Přidané 01.02.2013 07:31

Registrace: 13.09.09
Také si myslím, že přední mlhovky neoslňují...

Hrabe_X
Přidané 01.02.2013 07:36

Registrace: 31.10.07
chstepan napsal:
alesvagner napsal:

co se týká zadních mlhovek , tak s tím souhlasím .. ale musím se přiznat, že přední mlhovky celkem často "zneužívám" .. hlavně když je soumrak a jezdím u nás přes ty lesíky, tak krásně osvětlujou pangejty .. a nemyslím si , že bych s nima oslňoval protijedoucí řidiče ..

Když potkávám auto s mlhovkama, tak netlumím dálkové. Pak vidíme oba prdlačku a je to teprve ten správnej adrenalin. Grin
H.
/ Z howna bič neupleteš. Když upleteš, tak s ním nezapráskáš. Když zapráskáš, tak jenom sebe. /

chstepan
Přidané 01.02.2013 08:07

Hrabe_X napsal:
chstepan napsal:
alesvagner napsal:

Když potkávám auto s mlhovkama, tak netlumím dálkové. Pak vidíme oba prdlačku a je to teprve ten správnej adrenalin. Grin

... jasně .. i takoví jsou mezi námi ...
(ch)stepan

Zdenal RT
Přidané 01.02.2013 08:16

Registrace: 06.09.07
Hrabe_X napsal:
chstepan napsal:
alesvagner napsal:

Já zas netlumím, když dojedu mlhovkáře zezadu. Samo, pokud není na to adekvátně snížená viditelnost. Brzdovky mi nevadí.

www.youtube.com/user/zdenalrt/videos?flow=
Kasak
Přidané 01.02.2013 08:29

Registrace: 28.08.08
Na brzdě zbytečně nestojím.Jedno vám poradím,když vám to vadí, čumte jinam.Jsou daleko horší věci než mlhovky nebo brzdovky.
Když je hlad,je i husa dobrá.

Paul
Přidané 01.02.2013 08:32

Registrace: 04.03.11
Jak řekl Hicks mnoho povyku pro nic, ovšem mlhovky za nesnížený viditelnosti jsou něco jinýho. Zadní jsou zvlášť na dálnici těžce matoucí plus přední když vám na horizontu někdo pošle do očí taky nic moc.

Kasak
Přidané 01.02.2013 08:33

Registrace: 28.08.08
Hrabe_X napsal:
chstepan napsal:
alesvagner napsal:

Hrabě,tebe bych vyškolil svýma přídavnýma a pak by sis to roz´myslel na mě svítit.Syčáku.Wink
Když je hlad,je i husa dobrá.

chstepan
Přidané 01.02.2013 08:40

Paul napsal:
Jak řekl Hicks mnoho povyku pro nic, ovšem mlhovky za nesnížený viditelnosti jsou něco jinýho. Zadní jsou zvlášť na dálnici těžce matoucí plus přední když vám na horizontu někdo pošle do očí taky nic moc.

... nevím jak vám, ale mě přední mlhovky svítí tak max. 2 metry před auto ... a spíš víc do boku ... mě osobně protijedoucí auta s mlhovkama neoslňují ... resp. né víc než s tlumenýma světlama ... to jsou horší borci co mají neseřízená tlumená světla.. a že jich jezdí celkem dost ...

.. jo a víc mě s.e.r.o.u lidi co jedou za super deště nebo mlhy jen na "denní " svícení ...
Upravil chstepan dne 01.02.2013 08:41
(ch)stepan

JRM66
Přidané 01.02.2013 08:57

Registrace: 08.06.12
Ja si myslim, že vobec nejde oto či su to LED svetla, alebo klasik poslednej generacie, tie v podstate svietia asi najhoršie pre naš zrak, zlata 120-ka a Favorit, tam sa nalepim tesne za zadok, a je to vpoho. Kapitolou su auta nižšich tried ktore nemaju na ledky a riešia to komplikovanou vnutornou optikou aby to vyzeralo in, najviac su to ešte k tomu aj najmenej skuseny vodiči čo stoja stale na brzde, niekedy aj ked idu dopreduthumbs up. Predne mlhovky cez den nemožu v podstate nikomu vadiť, teda okrem policii, možny zdroj prijmu, velke plus prednych mlhoviek je hlavne to, že ked už prehliadnete šero tak, vam svieti aj zadok, kdež to pri tych pofidernych dennych LED-kach, myslim tie kvazi hračkarske lampičky ktore sa daju kupiť kade tade na benzinkach a v supermarketoch a ich garažovych montaži. Osobne si myslim, že v tom to naši zakonodarcovia asi dali na lobby niekoho ineho, ako na vysledny učel, ktorym ma byť vačšia bezpečnosť. Ked už predne led tak nech su na urovni aut vyššieho segmentu, myslim na origo zastavbu ako ma vačšina sučasnych aut.
Upravil JRM66 dne 01.02.2013 08:58
... nemožem uplne s tebou suhlasiť lebo, potom by sme sa mohli myliť obaja.hmm!

Labus01
Přidané 01.02.2013 09:10

Registrace: 28.04.12
zrovna v utery jsem stal na semaforech myslim za Q8. Byla tma a takovy to destivo s mikrokapickama deste. On stal na brzde (urcite mel automat) a blikal. Svetla byly presne v urovni mych oci a oslepujici tak, ze jsem musel koukat jinam a nemohl sem koukat na semafor, takze jsem radil, az kdyz on byl z krizovatky pryc a zdrzel dost aut za mnou. Nicmene jsem za tyhle ledkovy svetla rad, protoze na dalnici urcite bezpecnost zvysujou...
Co se tyce prednich mlhovek, tak ty hodne oslnujou, proto je taky zakazano pouzivat mlhovky za nesnizene viditelnosti..
www.spotreby.cz/sigs/ico_2_43826.gif

barokar
Přidané 01.02.2013 09:18

Registrace: 24.08.09
Brzdový mě netrápí, prostě se podívám jinam. Co mi vadí hodně, jsou zapnutý mlhovky, a poslední dobou si všímám, že spoustu novějších aut má dost silné, blílé světlo u potkávaček, kolikrát nevím, jestli má dálkový nebo ne, pár metrů před míjením kolikrát nevidím kam jedu a orientuju se podle pankejtů.

Pokud má někdo bezdůvodně přední mlhovky, zapínám dálkový, aby byly síly vyrovnané!annoy
červenej Elf

no_-_name
Přidané 01.02.2013 09:35

Registrace: 23.10.11
Brzdovky neřešim, taky čučím jinam. Mlhovky mě serou jen občas a dávám to kdyžtak najevo. Nejvíc mě ale točí xenonový žárovky v parabolách kde nemaj co dělat a taky starý fábie, který maj ty světla prostě nějaký divný a do xichtu mi svítěj snad všechny mi přijde Grin
~ R1100GS ~

swat
Přidané 01.02.2013 09:35

Registrace: 18.03.07
alesvagner napsal:

Ty mám nejraději, hned mi můžeš nějakého poslat v sobotu yummy
F800GS 2011 is history (76000Km)
CRF 1000 Rally Red 2016 is history (47000)
Yamaha Tenere 700 zatím 40 tis Smile

geofre
Přidané 01.02.2013 10:43

Registrace: 08.02.12
@ Swat

Tož kdybys náhodou někdy hlídal ve ZL. kraji, tak trasa Vizovice - Zlín, tam byste během půl hodiny "vydělali" peněz co normálně za měsíc. Hovad co svítí mlhovkama v době, kdy jde vidět na 5km, popřípadě v mlze a dešti svítí jenom světlama pro denní svícení, tam potkávám denně víc než dost.

Jo a ještě notoričtí 70-káři, ti jsou taky skvělí. 70 v obci i mimo.
Další takoví jsou "šetřiči" paliva. 5km jim trvá než se rozjedou na 90, jedou středem cesty, když za ně člověk přijede, tak se ještě víc natlačí na středovou čáru atd...
Lidi co jezdí stylem:
Na rovině 150 a jak přijde zatáčka, dup na brzdy a jedou 60. No a když je člověk začne předjíždět, tak mají obrovskou chuť závodit - přece se nenechají předjet nějakou 1.4i... A dalo by se pokračovat dál a dál...
Upravil geofre dne 01.02.2013 10:53
... BMW I´m lovin it ...
My beloved, My precious, My R1100GS, R1200GS 30 Jähre 2010

Toš to máš tak. Kúpíš cedník, teče. Zalepíš ďúry, necedí

hicks
Přidané 01.02.2013 10:54

Registrace: 09.07.08
Paul napsal:

mne mlhovky snad v zivote neoslnili.

podle mne zapominate na podle mne NEJHORSI PROBLEM.. a to jsou SPATNE SERIZENA SVETLA.

to je podle mne 80% oslneni...

podotykam, ze ted v zime jezdim hodinu denne okresky, tak to vidim furt.
17 cm
----------------------------------------------------------------
BMW R1200GS LC od 2013, BMW F800 GS od 2008,
Aprilia SR 50 Factory, Praga ED 250, CFMOTO CFORCE 520 Gen2

Strana 1 z 2:   1    2  
Přejít na fórum:
Motorky BMW GS - diskuse :: Ostatní :: Volná diskuze :: Více v diskusním fóru
Přihlášení
Jméno

Heslo

Zaregistrovat se
Zaslat zapomenuté heslo
Kdo je on-line
Hosté on-line: 142
Členové on-line: 0

Registrováno: 8,732
Nejnovější člen: Preker

Poslední návštěvy
Reklama
Vygenerované za: 0.46 sekund
Copyright © 2006 BAWORAK.CZ | Kontakt | Časté dotazy | Pravidla portálu | Hosting poskytuje CGI