Ahoj lidi,
uvažuji o koupi GSa rok výroby 2010.
Majitel ho dovezl z DE a chtěl jsem se zeptat, jak poznám nebo jak lze ověřit, zda motorka není smontovaná třeba z dvou motorek či více dílů. Mám servisku, WIN, motorku jsem viděl, a vypadá moc pěkně, ale nemám garanci, že na mašině jsou orig. díly. Mohl byste mi prosím někdo pomoci či dát nějaké rady, abych si nenaletěl. Přeci jenom jsem laik a není to malý obnos peněz.
Děkuji za každou radu.
CEBIA.. Centrální evidence BMW neexistuje.. Pak už jen podrobná kontrola.. Nicméně, pokud jsou na ní díly z jiné motorky, poznáš to jen podle daumu výroby dílů..
Byl jsem právě v Inveltu, jestli by mi neověřili původ a přešně jak říkáš nemají centrální databázi. Kdybych před koupí tu mašinu odvezl přímo do BMW, myslíš, že by se mi na ní podívali a řekli jestli je origoš? Ty díly jsou nějak oštítkované datumem měsíc/rok?
Ano na kolech je třeba DOT už tím bych začal. a ono už pouhým koukáním se přesvědčíš co je a není dělaný ten šroub se prostě omačkne
Upravil servisak dne 09.04.2013 22:23
... servis a diagnostika BMW Motorrad
Ideální cesta je přes známého na Polcii ČR, podle VIN ti zjistí nejen, zda je moto OK z hlediska původu, ale i zda nebyla kradená nebo např. účastníkem nehody (samozřejmě už v ČR). V Inveltu mi alespoň potvrdili to, že je moto legálně dovezené resp. že se na něj tehdy vztahovala BMW záruka i když byla prvnímu majiteli prodána v SRN. Mám 2010 a kupoval jsem ji v roce 2011.
Prodávající mi tehdy i doložil (písemným protokoly) legální dovoz.
Jinak bych při jakékoliv nejistotě klidně zaplatil prohlídku-okouknutí stavu třeba v Inveltu. Už při návrhu takové společné prohlídky bude dobré pozorovat chování a reakci prodávajícího.
Upravil ENT dne 14.04.2013 09:55