chtel bych se s Vami poradit -- predem teda upozornuju ze jsem v Cechach 14 let nezil, takze i jakakoliv rada pro ****a je dobra : )
V Seattle jsme dost jezdili po tzv. forest roads - na google jsme si vzdy nasli cestu, pak to skrz nejakej soft dali do navigace.
Protoze me s mou 800gs vice zajima jezdeni po polnich cestach apod., jakym zpusobem tady resite jezdeni mimo hlavni silnice + jakym zpusobem si to planujete ? (Od papiru po navigaci?).
Je mi jasne ze tady je to mnohem vice omezene, jen se snazim najit / zjistit, co se tu da delat a co byste doporucili. Jezdim v okoli decinska a prahy.
Já to osobně plánuju podle turistickejch map - buď Mapy.cz a přepnout na turistický, nebo podle papírový 1:50 000, většinou mapy Klubu českejch turistů.
Děčínsko bude asi špatný, tam je to samá chráněnka a národní park, kolem Prahy něco je ale neznám to tam. My jezdíme na liberecku (okolí cca 50 km), kdyby ses chtěl někdy přidat ozvi se.
Čau, Tom
Cesty mimo silnici vetsinou planuju tak, ze nekde sjedu a pak jedu, dokud to jde. Tzn. dokud nevrazim do houbaru, babky s klestim nebo hajnyho (s malym H). Vetsinou to netrva moc dlouho. Lepsi je to na podzim, kdy posekaj obili a da se kdekoli, ale jaro neni dobry. Da se v Milovicich, ale i tam uz prudej a pak v Bely, ale to nejsou klasiky cesty, jak si je asi prestavujes. Cesko off jezdeni moc nepreje.
chtel bych se s Vami poradit -- predem teda upozornuju ze jsem v Cechach 14 let nezil, takze i jakakoliv rada pro ****a je dobra : )
V Seattle jsme dost jezdili po tzv. forest roads - na google jsme si vzdy nasli cestu, pak to skrz nejakej soft dali do navigace.
Protoze me s mou 800gs vice zajima jezdeni po polnich cestach apod., jakym zpusobem tady resite jezdeni mimo hlavni silnice + jakym zpusobem si to planujete ? (Od papiru po navigaci?).
Je mi jasne ze tady je to mnohem vice omezene, jen se snazim najit / zjistit, co se tu da delat a co byste doporucili. Jezdim v okoli decinska a prahy.
Dik!
Michal
kup si Topo Czech... pro Garmina.
17 cm
----------------------------------------------------------------
BMW R1200GS LC od 2013, BMW F800 GS od 2008,
Aprilia SR 50 Factory, Praga ED 250, CFMOTO CFORCE 520 Gen2
nejlepší je neplánovat...najít si nějakou lokalitu a pak prostě jet, kam tě napadne ;-) My te'd o víkendu Sedlčansko, a moc pěkný....polňačky, lesní cesty, louky..sem tam i bahno a voda... Česko je pro off super, i když občas narazíš na prudiče...
Není důležitý, co máš pod zadkem - důležitý je, co máš v hlavě.
len pre informáciu: na Slovensku je jazda v lesoch , polnohospodárskych pozemkoch, /prakticky všade mimo cestu/ podla zákona bez povolenia, trestaná až 1ročným väzením.
my jezdíme podle klasickejch turistickejch map KČT, nic neplánujem, jedem tam, kde se nám to líbí a tak abysme dojeli zhruba tam, kam chceme... ono většinou, když si cestu naplánuješ podle mapy, tak pak zjistíš, že je třeba tak zarostlá, že neprojedeš, hlídat značky za jízdy taky vždycky nestihneš atd.
jardajerman@seznam.cz
sanko napsal:
len pre informáciu: na Slovensku je jazda v lesoch , polnohospodárskych pozemkoch, /prakticky všade mimo cestu/ podla zákona bez povolenia, trestaná až 1ročným väzením.
Dá se to chápat tak že na polní a lesní cesty (kde není zákaz.značka) se může (v podstatě jako u nás) ale mimo ně se nesmí a je to přísněji postihováno než u nás?
Nejvic se mi osvedcila kombinace topo czech, citynavigator od garminu v mapsouce (tedy v pc a ne primo v navi) a k tomu overeni v googlu. Nebo naopak na google a pak overit v garminu a nakonec stejne osobne. Lecos co se totiz v mape tvari dobre je nakonec treba se zakazem atd (dost ale ponaha i streetview). Plus k tomu nenadale inspirace a pruzkumy. A konecne kdyz potrebuju nekam necekane, napr. jednou z Jilovyho do Kutny Hory, tak jen hodim nejkratsi trasu a off rezim na navi a cekam na prekvapeni, ktery pak treba rozvinu, kdyz cestou neco potkam, coz se mi zrovna u tyhle trasy povedlo naramne. Mistana mne to potom zatahlo i na nezmapovana uzemi a nasel jsem fantasticky mista. Jinak terenu je hodne a kdyz je clovek primerene slusnej i drzej a nema diru ve vejfuku, da se offroadit relativne dobre, legalne i celkem bezkonfliktne a dokonce i po Praze a nejblizsim okoli
Upravil morabo dne 25.04.2013 23:30
Maiali nel Fango!
sanko napsal:
Dá se to chápat tak že na polní a lesní cesty (kde není zákaz.značka) se může (v podstatě jako u nás) ale mimo ně se nesmí a je to přísněji postihováno než u nás?
Nie nesmieš ísť v podstate nikde, lebo nevieš komu patrí cesta, je jedno či je tam značka alebo nie.Nikoho ešte nezavreli ale VŠADE možeš mať problém. Chytia ťa, odfotia, obuju sa do teba a možeš mať fakt problém.
Ja si neviem predstaviť, len tak v neznámom kraji s špz kou , len tak vyraziť do lesa alebo medzi polia. Ja jazdím stále často off ale na " ostrom" endure a na tom v prípade potreby zmiznem ako para nad hrncom ale je to otravné , kedže už som starší ujo
Tak ako píše sanko, nesmieš nikam.
Na jeseň som mal taký konflikt. Krásny trávnatý kopec, na vrchol viedla vyjazdená cesta od traktorov. Samozrejme že sme si to aj s kamošom dali. Od cesty asi 200 m, z hora nádherný výhľad do dolín. Tak sme si tam sadli a kochali sa. O nadlho prechádzalo okolo staré rozdr..né Isuzu z ktorého určite tiekol nejaký olej. Prešiel okolo nás, ešte sme ho ako slušný ľudia aj pozdravili. Zastavil za motorkami aby vydeľ na ŠPZ, vyskočil z auta a rýchlo odfotil. Potom sa preukázal nejakým preukazom a chcel od nás nejaký doklad že nám tu patrí pôda. A že kaď nie tak dostaneme predvolanie na lesnú správu na riešenie, že to je trestný čin. U nás je to žiaľ takto, tragédia. Práva som sa vrátil z akcie Doroťanka. Takú trasu keby som spravil na Slovensku ( a tomu varte že bi sa tu dalo tiež pekne pojazdiť) s takým množstvom ľudí, bi som bol prvý slovak zavretý za tento trestný čin.
... a z výše popsaných důvodů omezuji ježdění offroad v ČR na minimum a radši si jednou za 2 roky zajedu zajezdit do Afriky, kde můžeš jet prakticky kam chceš (pokud to není vojenské území tak to nezajímá nikoho).
Ale reálně - ta situace bude jen horší a horší a lidi jezdí na offroady do hor na pomezí Itálie a Francie nebo do Španělska apod.
Tomáš Kocanda www.touratech.cz
Touratech e-shop: http://shop.toura...
Všechno ostatní e-shop: http://www.techge...
Na maily se snažím odpovídat co nejdřív, na SZ a messengery sporadicky!!! Pokud chcete odpověď rychle, napište mail nebo zavolejte 602 349970...
sanko napsal:
jak pise Sanko nesmis nikam a diky tomu to narizeni , ktere je uz stare nejmin 2 roky prestalo byt slovensko pro nektere zajimave a to z toho duvodu, ze nemuzes ani zajet do lesika a rozbalit stan.
Nejezdi rychleji, než umí tvůj anděl strážný létat!!!
Čeština můj koníček
Teda chtěl bych vidět to znění zákona; jak např používají cesty zemědělci? když přejíždí na brigádu do jiného katastru tak shání informace o vlastnících cest kudy projíždí a povolení od každého zvlášť ,nebo se zákaz vztahuje jen na osobní voz.a motocykly, fakt bych rád přečetl znění toho §
Kim: neviem to nájsť . Ale môžeš si byť istý že to je tak. Problém to začalo byť vtedy, ked povodný zákon povýšili na "trestný čin" od r 2009, predtým to bol len priestupok.
Problémom je že celé Slovensko je polovný revír a nikdy nevieš v akom si chránenom pásme.Môžeš ísť medzi poliami a bude to nejaká "vtáčkárska" oblasť. Lesná stráž má v podstate podobné kompetencie ako policajti,môže ta násilím zadržať, a dokonca majú aj podobnú ochranu. Takže možeš mat aj celkom problém, ked mu jednu "jebneš". Taktiež si ťa može podať majitel pozemku,ked mu napr. nejaký **** pred tebou behal po poli a na tebe si zgustne lebo máš ŠPZ. Nikoho ešte nezavreli ale ked ta chytia VŽDY ťaháš za kratší koniec.
Jasne že ked sa budeš vozit po nespevnených cestách čo spájaju usadlosti tak ti dá každý pokoj.
Sanko, lenže tých nespevnených ciest medzi usadlosťami je pramálo. A stalo sa mi že som išiel po takejto ceste, používanej domácimi bežne a ako cudzieho ma pekne podr..ali
Upravil siso dne 01.05.2013 07:55
siso napsal:
Sanko, lenže tých nespevnených ciest medzi usadlosťami je pramálo. A stalo sa mi že som išiel po takejto ceste, používanej domácimi bežne a ako cudzieho ma pekne podr..ali
chcel som len odlahčiť situáciu aby nebol hned každý dokakaný.Pokazil si mi to